Amputace nohy

6
5.8.15 06:51

Amputace nohy

Dobrý den, řeším delší dobu zdravotní problém. Začátkem roku se mi začala projevovat bolest v noze u kotníku s tím, že mi místo začalo rudnout. Lékařka mi dávala různé mastičky počínaje Liotonem 100000 a léky na bolesti. Po čase se mi noha začala otvírat a bolesti sílily. Následovalo vyšetření na chirurgii, cévní až po kožní. Nakonec vše skončilo na kožním, kde mi „zkoušely“ jen další masti a léky na bolesti. Jediné co mi trochu pomáhalo byly studené obklady. Dnes mám za sebou hospitalizaci v nemocnici s tím, že bolesti mi tlumili morfinovými injekcemi ale po propuštění mi nasadili léky, které nemají takový účinnek a nemohu ani spát pro bolest a noha mi doslova „hnije“ - mám ji otevřenou po téměř celém bérci. Už nevím co bolestmi dělat. A to že mi ulevilo dávání studených obkladů lékaři označili za příčinu „rozjetí“ otevření nohy. Při hospitalizaci v nemocnici mi řekli že to je tak 50 na 50 že mi nohu vezmou. Dnes mohu chodit pouze chvilkově o berlích a jinak nejsem schopna fungovat. Vzhledem k tomu že mám malého syna bych chtěla být zase užitečná… Tvrzení lékařů, že mám být trpělivá mi připadá hrozné, když cítím na sobě, jak se nic nelepší a vše jde k horšímu. Díky za vaše názory.

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Reakce:

Velikost písma:
5418
5.8.15 07:01

@kubuska zkusila bych jineho lekare, znama na tom byla podobne kozni hodne masticeka bez efektu tady v chir ji take prave odkazal na kozni. Vzala jsem ji k jinemu chir. a tam ji to pravidelne cistili udelali kultivaci a zacalo se to zlepsovat, pak ji operovali ted byla po 3m na kontrole a vse je v poradku a zhojene.

• načítám...
16694
5.8.15 07:03

@kubuska A co je příčinou těch komplikací? Bakterie? Bércové vředy? Pomoc nemám, v podstatě tomu ani nerozumím, ale hrozně bych Ti přála, aby se noha zase zahojila. Nechápu, že od začátku roku s tím nedokázali nic udělat :( :hug:

• načítám...
Tunrida
5.8.15 07:05

Bez jinam, treba na druhy konec republiky. Tady ti evidentne nepomuzou. Skoro to vypada, ze se jim snad ani nechce. Asi ciste logicky, coz vymyslim i ja, je jasny, ze v tomhle masticky nepomuzou.

• Upravit
6
5.8.15 07:08

Příčinu mi v podstatě nejsou schopni ani po takové době říci, jen to, že mám být trpělivá. A co se týká lékařů tak jsem byla jak u nás na okrese tak i v Praze, kde mi alespoň na rovinu řekli, že to nevypadá dobře a že to je těch 50/50. Mne nejvíce sužují ty bolesti, kdybych měla nohu jen obvázanou tak by to šlo, ale takhle jsem odkázaná na druhé…

• načítám...
4624
5.8.15 07:22

@kubuska A o možnosti léčit ránu červy jste hovořili? Není tedy jasné, co přesně máš za problém a zda by to mělo smysl zkusit, ale když lékaři ví, že studené obklady způsobily otevření nohy, tak asi i ví, co té noze je.

• načítám...
16694
5.8.15 07:22

@kubuska a jaká dělali vyšetření? Stěry z rány a kultivaci? Ultrazvuk na zjištění prokrvení? Dělali vůbec něco krom mastiček?

• načítám...
33916
5.8.15 07:30

@kubuska kamarád měl problém v moment, když se v práci říznul a začal mu černat prst.Ten mu museli tedy amputovat.Za pár let měl to samé na noze a doktoři prostě nevěli proč..cukrovku neměl a všechna vyšetření prostě nic neukázala. Ležel v Motole kde tedy ho lékaři z toho nedostali, ale do poslední chvíle dělali co mohli a amputace byla až to poslední. Ted měl přijet a má to samé na druhé noze.Moje rada je změnit lékaře a zjistit kořen toho problému, protože on evidentně co v těle má co to způsobuje a kdyby to řešili dřív tak by to mohlo být úplně všechno jinak.
Jinak mám kamaráda co hodně cestuje leze po skálách. Někde myslím v Indii ho něco raflo a asi za rok začal mít problém s rukou. Takový, že dr mu jí chtěli uříznout..tenkrát dostal z toho štípance nějakého streptokoka a bylo to špatný. Tenkrát mu nsadili hodně silný atb a bral je snad půl roku než to zlikvidovali. Třeba tě nic nekouslo jenom dávám příklad. On na to rafnutí zapomněl, ale díky bohu si pak vzpomněl. Držím pěsti a at se lékařům podaří najít kde je problém a pomůžou ti :hug:

• načítám...
6869
5.8.15 07:35

Podle mě by si s tím měla ležet v nemocnici, kde by se měli dělat každodenní převazy, tlumení bolesti atd. Proč tě propustili?

• načítám...
14942
5.8.15 07:37

Nemáš ischemickou chorobu dolních končetin? ty bolesti i ta rána by tomu odpovídali. taky bych zkusila asi změnit lékaře, není možné, aby netušili, co ti je :roll:

• načítám...
8836
5.8.15 07:37

Jediné, co tu můžeme doporučit je vyhledat jiné lékaře, kteří budou aktivnější v záchraně vaší nohy. Nic moc toho stejně nevíme, jestli máte onemocnění, které má vliv na cévy, jestli vám dělali opakovaně kultivaci a vyzkoušeli různá ATB, co vyšetření na revmatologii, vůbec co všechno s vámi dělali atd. Jinak je to nanejvýš podivné u zcela zdravého člověka, který nepobýval v exotice, neporanil se a má cévní systém dle uz v pořádku.

• načítám...
6
5.8.15 07:38

Vyšetřeních dělali spoustu od vzorků na rozbory přes vyšetření cév… ale výsledkem bylo, že na cévním mi řekli nejprve, že od kolena dolů mám jeden bod, kde nemůžou nic naměřit a po čase mi řekli, že na bérci mi nemohou změřit nic… Také mi zkusili barokomoru, ale ta mi doslova rozházela tři dny jsem ležela na kapačkách a projevila se nějaká reakce tak že už neriskovali mi tam poslat opakovaně. Dokonce mi naznačili, že problém může být ve studených obkladech…

• načítám...
4624
5.8.15 07:50

@Denisa76 Také se mi to jeví na nějakou bakterii :nevim:

• načítám...
8935
5.8.15 07:51

@kubuska Pokud je problém v cévním zásobení, tak studené obklady mohou stav zhoršit. Noha se špatně prokrvuje a chladem se tento stav ještě zvýrazní.
V případě špatného prokrvení dochází k odúmrti tkáně, proto se noha nemůže hojit.
Není problém na všech cévách dolní končetiny? Pokud by byl jen u jedné, větší, tak lze udělat laicky řečeno „přemostění“.
Léčba s červy je účinná v případě, že odumírající tkáň potřebujeme šetrně odstranit.Oni se živí nefunkční tkání a krásně vyčistí ránu, kde zanechají jen čistou tkáň. Ale pokud je příčina v nedokrvení, tak červy neřeší problém. Jen jednorázově odstraní zbytky v ráně.

• načítám...
6
5.8.15 07:56

U mne byl asi problém započat již dříve, kdy jsem na horách kdysi prochladla, ale to je již několik let a nic se v podstatě nedělo.. Při hospitalizaci mi dávali kapačky s různým složením tak jich mám cca 40 a k tomu antibiotika nitrožilně + injekce na bolesti. Jinak antibiotika zkoušeli i dříve formou pilulek, ale výsledek byl žalostný. Jediné co mi konkrétně řekli bylo to, že z rozboru krve je zřejmé, že mám v noze „něco“ co se mi dostává do krve a těla a po zkušenostech s barokomorou to vypadá že to reaguje na kyslík.. Jinak s ischemickou chorobou jsem se nikde neléčila.

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Poradna očního lékaře