Andragogika nebo pedák?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
7.6.22 14:08

@tridvajedna tak studuj personální management, to ti dá více odbornosti.

• Citovat
  • Upravit
2411
7.6.22 18:51

Takhle, zajímavější na studium je andragogika, o tom žádná. Nicméně - personalistu může dělat kdokoli s humanitním vzděláním, někdy i s maturitou. Mluvím ze své zkušenosti, dělala jsem personalistu, ač mám úplně jiné vzdělání a upřednostnili mě právě kvůli jazykům a znalosti jiného oboru. Učitele pořád ještě jen tak někdo dělat nemůže. Tím chci říct: s ped. můžeš dělat i personalistu, ale andragog učit nemůže (bez dodělání ped. odbornosti). Jinak pochopitelně je lehčí (resp. zábavnější, líp placená, různorodější) práce personalistika, jen tam pak nemáš ta zadní vrátka. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2411
7.6.22 18:51
@Anonymní píše:
@tridvajedna tak studuj personální management, to ti dá více odbornosti.

Na jednu stranu jo, na druhou jí to zúží uplatnění. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2411
7.6.22 19:03
@tridvajedna píše:
A kdybych studovala Andragogiku, nebudu mít pak vyšší šanci tu vysněnou práci v personalistice sehnat?
Mimochodem, studium je obojí kombinované na UPOL, s tím zkušenost nemáte, prosím?

To bych neřekla, že platí.. Když to vezmu podle sebe, kandidáty s peďákem (jazyk + ZSV) a kandidáty s andragogikou bych brala stejně, rozhodovalo by, co má kdo navíc (jazyky, kurzy účetnictví, praxe)… Já třeba personalistiku vidím jako obor, kde prostě 70-90 % má člověk z praxe a naučí se to za běhu. Takže paradoxně jiný obor (jazykář) je z mého pohledu přidaná hodnota, co andragog nemá, ani kdyby měl CPE (protože mu chybí didaktika, má ji jen v omezeném rozsahu). :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18154
7.6.22 19:14
@tridvajedna píše:
Ahoj všichni. Rozhodla jsem se, že si dodělám VŠ a přihlásila se na komb. studium do Olomouce. Nyní volím mezi Andragogikou - spec.pro personální rozvoj a pedákem - spec. na angličtinu a společenské vědy. Může mi někdo poradit, jaký obor si vybrat? Třeba má někdo zkušenosti se studiem, příp. s následným hledáním práce v oboru. Děkuji za každý tip. Pa.

No a k čemu ti ta andragogika vlastně bude? Je nějaké zaměstnání, kde je podmínka mít vystudovanou tuto školu? Já se nechci dotknout nikoho, kdo to studuje, ale za mě je to obor k ničemu. :nevim:
Když budeš chtít jít učit, tak bez padáku si neškrtneš, tam je pedák podmínka. Ale nevím, jestli existuje zaměstnání, kde je podmínka mít vystudovanou andragogiku. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.6.22 19:45
@bigl píše:
No a k čemu ti ta andragogika vlastně bude? Je nějaké zaměstnání, kde je podmínka mít vystudovanou tuto školu? Já se nechci dotknout nikoho, kdo to studuje, ale za mě je to obor k ničemu. :nevim:
Když budeš chtít jít učit, tak bez padáku si neškrtneš, tam je pedák podmínka. Ale nevím, jestli existuje zaměstnání, kde je podmínka mít vystudovanou andragogiku. :nevim:

Není to nikde podmínka, dobře to vypadá, ale nic moc to nedá. Uplatnění nezajistí. Bohužel, já od toho čekala mnohem víc. Časem se budu zajímat o místo ve státní správě, tam se ten titul bude hodit.
Měla jsem to v bydlišti, zkusila jsem to, dokončila a profit uvidím. Nemám problém připustit, že s rodinou a prací to bylo jediné možné vystudovatelné.

Každopádně pro ty, kdo mají třeba nějakou pracovní specializaci, tak ten titul dobře vypadá. Takže se už nebojí nazývat lektory a vzdelavateli dospělých. Já myslela, že mi to otevře dveře do světa lektorstvi, tak bohužel, bez konkrétní specializace to nefunguje. Bohužel se tento obor neda uplatnit ani v sociálních službách.
Získala jsem všeobecny přehled, který mi dříve chyběl.

V práci se na to sice dívají pozitivně, ale nic neznám konkrétně, praxe je zcela jina, než teorie. Oni učí mě. Tak třeba v budoucnu…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze