Andragogika nebo pedák?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
- Citovat
- Upravit
Takhle, zajímavější na studium je andragogika, o tom žádná. Nicméně - personalistu může dělat kdokoli s humanitním vzděláním, někdy i s maturitou. Mluvím ze své zkušenosti, dělala jsem personalistu, ač mám úplně jiné vzdělání a upřednostnili mě právě kvůli jazykům a znalosti jiného oboru. Učitele pořád ještě jen tak někdo dělat nemůže. Tím chci říct: s ped. můžeš dělat i personalistu, ale andragog učit nemůže (bez dodělání ped. odbornosti). Jinak pochopitelně je lehčí (resp. zábavnější, líp placená, různorodější) práce personalistika, jen tam pak nemáš ta zadní vrátka. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
@tridvajedna tak studuj personální management, to ti dá více odbornosti.
Na jednu stranu jo, na druhou jí to zúží uplatnění. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@tridvajedna píše:
A kdybych studovala Andragogiku, nebudu mít pak vyšší šanci tu vysněnou práci v personalistice sehnat?
Mimochodem, studium je obojí kombinované na UPOL, s tím zkušenost nemáte, prosím?
To bych neřekla, že platí.. Když to vezmu podle sebe, kandidáty s peďákem (jazyk + ZSV) a kandidáty s andragogikou bych brala stejně, rozhodovalo by, co má kdo navíc (jazyky, kurzy účetnictví, praxe)… Já třeba personalistiku vidím jako obor, kde prostě 70-90 % má člověk z praxe a naučí se to za běhu. Takže paradoxně jiný obor (jazykář) je z mého pohledu přidaná hodnota, co andragog nemá, ani kdyby měl CPE (protože mu chybí didaktika, má ji jen v omezeném rozsahu). ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@tridvajedna píše:
Ahoj všichni. Rozhodla jsem se, že si dodělám VŠ a přihlásila se na komb. studium do Olomouce. Nyní volím mezi Andragogikou - spec.pro personální rozvoj a pedákem - spec. na angličtinu a společenské vědy. Může mi někdo poradit, jaký obor si vybrat? Třeba má někdo zkušenosti se studiem, příp. s následným hledáním práce v oboru. Děkuji za každý tip. Pa.
No a k čemu ti ta andragogika vlastně bude? Je nějaké zaměstnání, kde je podmínka mít vystudovanou tuto školu? Já se nechci dotknout nikoho, kdo to studuje, ale za mě je to obor k ničemu. ![]()
Když budeš chtít jít učit, tak bez padáku si neškrtneš, tam je pedák podmínka. Ale nevím, jestli existuje zaměstnání, kde je podmínka mít vystudovanou andragogiku. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@bigl píše:
No a k čemu ti ta andragogika vlastně bude? Je nějaké zaměstnání, kde je podmínka mít vystudovanou tuto školu? Já se nechci dotknout nikoho, kdo to studuje, ale za mě je to obor k ničemu.
Když budeš chtít jít učit, tak bez padáku si neškrtneš, tam je pedák podmínka. Ale nevím, jestli existuje zaměstnání, kde je podmínka mít vystudovanou andragogiku.
Není to nikde podmínka, dobře to vypadá, ale nic moc to nedá. Uplatnění nezajistí. Bohužel, já od toho čekala mnohem víc. Časem se budu zajímat o místo ve státní správě, tam se ten titul bude hodit.
Měla jsem to v bydlišti, zkusila jsem to, dokončila a profit uvidím. Nemám problém připustit, že s rodinou a prací to bylo jediné možné vystudovatelné.
Každopádně pro ty, kdo mají třeba nějakou pracovní specializaci, tak ten titul dobře vypadá. Takže se už nebojí nazývat lektory a vzdelavateli dospělých. Já myslela, že mi to otevře dveře do světa lektorstvi, tak bohužel, bez konkrétní specializace to nefunguje. Bohužel se tento obor neda uplatnit ani v sociálních službách.
Získala jsem všeobecny přehled, který mi dříve chyběl.
V práci se na to sice dívají pozitivně, ale nic neznám konkrétně, praxe je zcela jina, než teorie. Oni učí mě. Tak třeba v budoucnu…
- Citovat
- Upravit
@tridvajedna tak studuj personální management, to ti dá více odbornosti.