Jak mám říct rodičům že mám špatné známky na vysvědčení

Nikča953
5.6.22 11:34

Jak mám říct rodičům že mám špatné známky na vysvědčení

Ahoj, potřebuji poradit je konec roku a já mám na vysvědčení 3 z fyziky a 3 z matiky. Absolutně nevím jak to mám říct rodičum, protože 3 z fyziky jsem měla i v pololetí a slíbila jsem že si ji opravím, opravdu jsem se snažila ale bohužel se to neopravilo a mam k tomu i trojku z matiky. Potřebuji od vás pomoc.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
65677
5.6.22 11:43
@Nikča953 píše:
Ahoj, potřebuji poradit je konec roku a já mám na vysvědčení 3 z fyziky a 3 z matiky. Absolutně nevím jak to mám říct rodičum, protože 3 z fyziky jsem měla i v pololetí a slíbila jsem že si ji opravím, opravdu jsem se snažila ale bohužel se to neopravilo a mam k tomu i trojku z matiky. Potřebuji od vás pomoc.

To jim to mame jit říct? Uz jsem ti to psala vedle, snad vidi, jake mas znamky, tak to nebude prekvapko

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3076
5.6.22 11:43

Hlavně nestresuj a v klidu jim to dopředu řekni, ať nejsou překvapení. Řekni, že Tě to mrzí (vypadá to, že ano). Hlavně se neboj, i kdyby byli chvilku naštvaní, tak to brzo přejde a budou rádi, že ses k tomu postavila jako dospělá :). A máš další roky na to, abys to spravila.
A jednou se stejně ohlédneš a uvědomíš si, že známky nejsou to nejdůležitější, čímž neříkám, ať se nesnažíš! Vzdělání, to je nesmírně důležité! Ale nějaká 3 z fyziky fakt není konec světa, jistě jsi šikovná zase v něčem jiném :)
Hodně štěstí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15227
5.6.22 11:44

Jestli se rodiče nezajímají půl roku o to, jaké máš známky, tak jsou to rodiče na baterky. Takže těm může být jedno, i kdybys propadla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
445
5.6.22 11:51

Řekni jim to takto, jak to sem píšeš. Není to podle mě žádná tragédie. V jaké jsi třídě? Na jaké škole, jaké máš plány do budoucna? Jak reagují vaši na tvoje známky? Snažila ses. Na tyhle předměty nemusí mít každý buňky, školy jsou různě náročné a každý učitel to nemusí umět vysvětlit pochopitelně pro všechny. Pokud ti to pomůže v dalším plánovaném studiu (přijímačky atd.), co si domluvit nějaké doučování?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37145
5.6.22 11:52

A rodiče to neví? Ti nekontrolují známky, nechodí na třídní schůzky? :nevim: Prostě jim řekni, že v tom plaveš a nevypadá to dobře. Šance to opravit už není? Holt to oznámit jak to je a na příští rok si najít doučování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27767
5.6.22 11:53

Hele tohle je chyba i rodičů měli se zajímat a starat popřípadě vysvětlit zajistit doučování. Řekni jim to včas a hlavně kvůli tomu neudělej nějakou chybu je to jen vysvědčení nejde o život.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uslava
5.6.22 11:53

Co ti udělají, když máš trojky?

• Citovat
  • Upravit
Pitaya1
5.6.22 11:54

Řekni jim to co nejdříve. Jen nepoužívej větu, cos napsala sem: bohužel se to neopravilo.

• Citovat
  • Upravit
9877
5.6.22 12:14

Opravdu rodiče v dnešní době elektronických žákovských knížek netuší, jaké známky má jejich dítě? Nemají snahu ti s fyzikou a matikou pomoct? Měli se starat dřív a ne až když je vysvědčení na spadnutí. Navíc dvě trojky nejsou žádné katastrofické známky :nevim:
Můžeš zkusit zavolat na linku bezpečí https://www.linkabezpeci.cz/?…
Tam mají s podobnými případy bohaté zkušenosti a budou umět poradit. Nebo školní psycholog, výchovný poradce? Nemáte ve škole? Ti by taky mohli pomoct, poradit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
705
5.6.22 13:21

Ja mela taky na gymplu trojky z matiky a fyziky, proste mi cisla nikdy nesla. Dokonce jsem mela jednou na pololeti ctyrku, to pak byli rodice radi za trojku na konci roku :lol: A nic se nestalo, ted mam dokonce doktorat z biologickeho oboru, to mi vzdycky slo a bavilo.
Nadseni asi moc nebudou, ale hlavu ti neutrhnou. Hlavne jim to rekni co nejdriv, at se na to pripravi a ty se nebojis jit domu s vysvedcenim. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
5.6.22 14:05

To snad vidí rodiče podle známek v e-žákovské, jak to vypadá. Nebo tu pravidelně nesledují?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12719
5.6.22 14:28
@Nikča953 píše:
Ahoj, potřebuji poradit je konec roku a já mám na vysvědčení 3 z fyziky a 3 z matiky. Absolutně nevím jak to mám říct rodičum, protože 3 z fyziky jsem měla i v pololetí a slíbila jsem že si ji opravím, opravdu jsem se snažila ale bohužel se to neopravilo a mam k tomu i trojku z matiky. Potřebuji od vás pomoc.

Klid, sveho casu jsem jednou propadala z psani na stroji, psala jsem diktaty s preklepy naslepo..no a mam sve vs..ver, ze to vasi prezijou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24995
5.6.22 14:39

Tak kdyby chtěli, tak by ty znamky očekavali, protože by věděli jaky máš prubezně znamky, že…když se cely půl rok nezajimali, tk jim na tom asi zas tak nezaleží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
309
5.6.22 14:41

Opravdu jsem se snazila…

Ja mam pocit, ze ses teda nesnazila.. :mrgreen:
protoze kdyby ses opravdu snazila, jak pises, tak to aspon na tu dvojku vytahnes 8) no, ale v lete budes mit na uceni casu dost, tak treba to uz pristi rok vytahnes ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze