Angelsound doppler

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
292
14.3.18 10:04

Ahoj maminky, chtela bych se Vas zeptat na nazor na Angelsound. V pondeli mi prisel, byla jsem z nej nadsena, ale nedalo mi to a koukla jsem jeste na internet a nasla dost prispevku ve smyslu, ze je jeho pouzivani velmi skodlive. Nenasla jsem vsak zadnou aktualni diskuzi, tak bych se chtela zeptat Vas, ktere s tim mate zkusenosti, ci jste se o to zajimaly, jestli je jeho pouzivani opravdu skodlive? A popripade, ze to neni uplne bezpecne, tak jak casto maximalne pouzivat? Nebavily jste se o tom primo s lekarem-jaky byl jeho nazor? Moc dekuji za Vase zkusenosti :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
660
14.3.18 10:14

Aboj, s lekarem jsem se bavila a rikal, ze v druhem trimestru uz by se nebal pouzivat klidne denne na par vterin, pokud je maminka nervozni :). Ten stres zda je vse ok je pry horsi a skodlivejsi nez par vterin poslouchani :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7712
14.3.18 10:17

@Elisaaa ja ho mam…uzila jsem ho asi 4×…v 13 a 15tt jsem srdicko nenasla, pak jsem zkousela v 18tt (uz jsem citila pohyby) a pak tusim jeste jednou…vzdy jen na par vterin…cetla jsem i o „skodlivosti“, ale nikde to neni podlozene…stejne jako „skodlivost“ samotneho utz ;) takze pokud pouzijes treba 1× za tyden na minutku, tak neverim, ze by se neco stalo…znama byla v nemocnici s hematomem a delali ji utz nekolikrat denne a ma zdrave dite ;) a utz vyzaruje to vlneni silneji…ja ted uz citim pohyby a prijde mi to zbytecne uzivat, ale mozna kdybych dele necitila, je to dobre pro uklidneni ;) tvuj stres je pro miminko horsi, rekla bych ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
328
14.3.18 10:41

Já ho taky mám a používám cca 2× týdně, mám ale placentu vepředu tak občas hledám dýl (minuta, dvě?), někdy najdu hned, jakmile najdu, pár vteřin poslouchám a vypínám. Pro můj klid je to super věc, ten čas mezi kontrolama je děsně dlouhej. Nepřeháněla bych to, ale občas asi nevadí, tolik věcí by se nemělo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3355
14.3.18 10:46

Ahoj, ja ho používala když jsem čekala dcerku, dr říkal, ze muzu, klidně každý den, ale jen na chvilicku :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.3.18 11:47

Já vubec netušila, ze může škodit. Používala jsem ho stejně minimálně. Jen když byl třeba pár dní podezřelý klid…ty max 2 minutky jednou za čas by neměly nic udělat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1200
25.9.18 23:31

Ahoj holky, chtěla bych oživit diskuzi o škodlivosti angelsounds.
Bohužel jsem si přečetla na netu jako první odpověď nějaké lékařky, že neví o tom, že by byl škodlivý a že se může v klidu používat. Načež jsem ho použila jeden večer 2×, ale druhý den hned 4×, protože jsem testovala i nahrávání (2× nahrávání přes minutu a 2× přes 3 minuty - řešila jsem tepovou frekvenci :-( ).Od té doby bych na tu věc nesáhla, protože jsem pro jistotu ještě jednou zapátrala na netu ohledně škodlivosti a najednou jsem nacházela, jak to může ublížit, hlavně v 1. trimestru (zkoušela jsem na konci 11.tt). Na diskuzích se dočítám, jak holky taky používaly pouze na pár vteřin, tak 1× týdně… Jaký máte názor? Stalo se něco, při poslechu 4× v jednom dni + to nahrávání a párkrát jsem i chvíli musela hledat…? Je tu někdo jako já, že v 1. trimestru taky použil vícekrát a delší dobu a miminko se narodilo v pořádku? Mám hrozný strach (po 2 ZT), tak budu ráda za každý názor… děkuji :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22832
25.9.18 23:45

@PaFi ja mela první těhotenství rizikove,takze po prvni hospitalizaci jsem ho poridila a poslouchala denne,dokud jsem necitila pohyby.
U druhe taktez,od zacatku do pohybu a pak ke konci,kdyz nebyly pohyby tak intenzivni.
Vubec bych se nebala.
Kdyz jsem lezela v porodnici na rizikovem,take me poslouchali podobnym pristrojem jako angel sound a dokonce 2× denne..
Ja vzdycky nasla srdicko a vypla..nebala bych se

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1200
25.9.18 23:52

@lucynka25 A bylo to i v 1. trimestru? Všichni doktoři odpovídají tak vyhýbavě, že se to v 1. trim. nemá používat, že je plod ještě citlivý, ale že chvilka („minutka“) by neměla vadit… u mne to bylo sice jen 2 dny, ale tolikrááát a i 3 minuty na jeden poslech… :zed: Mám strach z toho, že tak dlouhou dobu jsem na mimi tím mířila a prý to způsobuje přehřívání a bůhvíco všechno..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22832
25.9.18 23:58

@PaFi u prvni holky od 16.tt ( to vim,kdy jsem tam lezela) a u druhe jsem uz nahanela srdicko okolo 10.tt a jelikoz jsem pred tim (mezi nimi) mela ZP, a vlastne to druhe tehotenstvi v acatku ela silene nestovice a nidko moc nedaval nadeji ze to dopadne dobre,tak jsem poslouchala denne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8660
26.9.18 00:46

@PaFi pouzivala jsem u vsech 3 deti a to prakticky pouze v 1.trimestru nekdy od 9/10tt az do doby kdy uz jsou citit pohyby pak jsem nemela uplne tu potrebu…vetsinou jsem poslouchala treba obden nebo jedno za 3-4 dny tak nejak pro sebe „za odmenu“ zvuk srdce ditka me vzdycky potesil a uklidnil. Nemyslim si, ze by mel byt skodlivejsi nez utz u lekare nebo nez cela rada jinych okolnich vlivu, zareni a pod. Ale nebyla jsem nikdy prehnane uzkostliva, vzdycky jsem jako tehotna jedla vsechno na co jsem mela chut, pracovala jsem, letala po svete…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1957
26.9.18 07:54

@PaFi neplaš. Ja vim, ze je to těžký, taky jsem tohle řešila,ale AS jsem normálně používala. Napr. Jednou za dva až tri dny. A děsně jsem to řešila. Načež mi na velkém ultrazvuku miminko “osvicovali” pokaždé pul hodiny až hodinu. Všichni odpovídají vyhybave, protože nikdo nic neví jistě. Miminkum se to údajně nelíbí, ze uplavou. No mne nikdy neuplaval. I jsem to říkala svému doktorovi, ze to používám, protože po potratu pro me urcite bylo “zdravější” si tam na nej jednou za tri dny posvětit, než se 4 týdny stresovat. A ze to umím, koupila jsem ho právě v den, kdy jsem hystericky plakala, ze se uz tri dny nic neděje, ze me nic nepicha a ze je neco urcite špatně. Začala jsem ho používat taky asi v 11. Nebo 12. Tydnu. (A z naši skupinky ho používaly téměř všechny). Dnes jsem 27. Týden a když se mi zda, ze se ten den moc nehybal, poslechnu občas jeste teď ( cca 1× za 10 dni)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1200
26.9.18 08:37

Holky díky moc za odpovědi… A prosím jak moc dlouhou dobu jste vždycky poslouchaly? Minutku, že?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1200
26.9.18 08:38

Mně jde hlavně o to, mám strach, že jsem v jednom dni nahrávala 4× - i 3 minuty na poslech… Kdyby to bylo jen 2 dny po sobe 1 minutu, tak jsem celkem v klidu, ale prý je špatná dlouhá expozice…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1200
26.9.18 08:43

Doppler má prý mnohem silnější vlny, o jiné frekvenci, nez ultrazvuk… Na velkém screeningu doppler trvá tuším max 20 vteřin, co si tak pamatuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák