Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Tak hlásím, že jsme dnes byli u paní doktorky a ta nám sdělila, že angína ustupuje, ale některé nemoci se dostavují ve dvou vlnách, ale že ta druhá už bývá kratší. Jenže dnes ráno bez teplot, přes den 37 a večer měl malý zase 38,4. Tak já nevím. ATB nám nezměnila, prý má i oteklé dásně, tak se možná chystají další zoubky. Máme přijít podle plánu na kontrolu v pondělí. Ach jo, jak tohle dopadne…
@monysek1 ahoj, muzu se zeptat, jak jste dopadli? mame neco podobnyho, ale zatim prvni den..taky pry angina, taky pres 38.5c a taky ospen…nam ani neudelali krev, jen koukli do krku a uz z toho byla jasna diagnoza angina..tak jen doufam, ze neberem atb na virozu.. ![]()
Ahoj P., nakonec to odeznělo, na dovolenou jsme odjeli včas, jen se to prostě podivně táhlo. Naše doktorka tvrdí, že ATB byla v pořádku, že jen občas zabírají až po několika dnech. Ale teď jsme byli nastydlí, v pátek řekla, že to je jen nachlazení, v sobotu malému otekl krk a naběhly uzliny a v pondělí mi doktorka řekla, že se z toho vyklubala angína - opět Ospen, za týden na kontrole, když jsem jí mezitím i volala, že se mi to nelíbí mi sdělila, že mu to spadlo na průdušky a dala další ATB, tentokrát Klacid, na ten hrozný kašel ale zabral asi až čtvrtý nebo pátý den, takže se obávám, že nám asi zatím rychle nezabíralo nic
Jinak nám ještě nikdy krev nevzala, přitom kamarádce jiná lékařka skoro při každé návštěvě…ta naše tvrdí, že to není potřeba…
Tak snad Vám to brzy zabere!
@monysek1 dekuju! no, ja u nas porad nejsem o angine presvedcena, ponevadz uz od 22h v noci je bez teploty..a ze by se ji blbe polykalo taky nevypada…ta krev me prave stve, nas dr. ji bere vzdy crp, kdyz je nejaky podezreni, ale ten zaskok me zaskocil ![]()
Tak snad malé bude líp. Je fakt, že my tentokrát měli teplotu taky jen krátce a angína to byla, tak nevím ![]()
Hezký podvečer, syn (4r) má angínu, od pondělí, kdy dr. podle čepů na mandlích hned nasadila Ospen 500…jsme doma od minulé středy, kdy to začalo kašlem, rýmou a myslela jsem, že je pěkně nastydlý…angína mě překvapila, měl jí už v srpnu…no ale to podstatné, co mě zaráží…teplotu okolo 38 - 39 stupňů má od soboty, poslední dny vždy v podvečer kolem 38,2- 38,7…dávám mu teď poprvé dětský Paralen, ale vždy jen tehdy, když má teplotu nad 38…zítra se chystám k dr. protože se mi ty teploty nezdají, měl jste to také někdo tak, případně co s tím?
@mamkasl tak ty atb jeste nemusely zabrat. Asi bych si tam nejdriv zavolala, nez tam syna rovnout brat - jeste chytne neco dalsiho.
Moje děti byly vždycky nejpozději 3.den braní antibiotik bez teplot. Minimálně bych doktorce zítra zavolala.
@kokomo asi tam brzy ráno zavolám a uvidím, co mi dr. řekne, chci to řešit před víkendem s ní, než na pohotovosti
@ivašot. no právě, druhý syn (2,5r) bere ATB od včera a už je bez teploty ![]()
Když měla dcera před rokem angínu, zakládala jsem podobně zoufalé téma.
Horečka přes 39 od středy, v pátek diagnostikovaná angína a nasazena ATB a v pondělí večer stále 39 + plná pusa boláků a aftů. K doktorce jsme šli a řekla nám, že je to ještě krátká doba, že musíme počkat, až zaberou ATB. Vůbec se mi to nelíbilo, ale fakt je, že od úterka už teploty klesly nebo byla úplně bez teplot. Jen ty afty a absolutní nechuť k jídlu dceru pronásledovaly ještě několik dalších dní.
Takže asi to není tak neobvyklé, že někdy ATB zaberou později, ale zkusila bych doktorce alespoň zavolat a poradit se.
@IvaB děkuji za info…synovi jsem dala Paralen a do půl hodiny po zvýšené teplotě ani památka a už si tu staví…v posteli ho neudržím celý den
ráno určitě zavolám dr. a uvidím co mi řekne…zajímavé je, že afty syn nemá, ale mám je já ![]()