Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojky maminky 22 jdu na planovany cisar a uz dva dny me skolila nejaka chripajzna nebo angina mam horecky bolest v krku a rymu.muze nejak ohrozit miminko? a co bych mohla si vzit nebo jak pomoct aby se mi trosku ulevilo? dekuji moc
Utíkej k doktorovi, nebo na pohotovost. Horečky v těhotenství nejsou legrace a angína tuplem ne( je nebezpečná pro tebe, jsi teď těhotenstvím oslabená).
@saryta píše:
Ahojky maminky 22 jdu na planovany cisar a uz dva dny me skolila nejaka chripajzna nebo angina mam horecky bolest v krku a rymu.muze nejak ohrozit miminko? a co bych mohla si vzit nebo jak pomoct aby se mi trosku ulevilo? dekuji moc
Souhlasím s @Monique.S angínou vždy k lékaři, aby zjistil, jestli je to virová či bakteriílní. Na bakteriální musí být vždy nasazena ATB ( v těhotenství penicilinová atb můžeš).
Urcite si zajdi co nejdriv pro ATB. Do dvaadvacateho mas dost casu dat se do kupy ![]()
Taky jsem chytla anginu pred porodem (ne planovanym) a dostala jsem normalne ATB, doktor mi rikal ze v tak pokrocilym tehotenstvi jsou prasky rozhodne lepsi nez nelecena angina, tak snad budes brzo ok
@saryta Tohle přesně se mi stalo před plánovanou sekcí s dvojčaty. Ostatní děti doma prodělaly angínu, já padla jako poslední. V neděli jsem „padla“, v pondělí jsem měla nastoupit. V po jsem obvolala MUDr., ten mě pozval na pásy, dostala jsem ATB a sekce se odložila o 6 dní
Ale ty máš do 22.9. spoustu času, řeš to s MUDr., doma rozhodně ne.
Ať jsi brzo fit ![]()
@saryta klid.. dojdi k dr, ať máš cos na horečky (paralen good, ale na angínu by nezabral) a nestresuj se.. zatím máš čas. Mimču to neublíží ![]()
Moc dekuji maminy, vikendbyl des nakonec mi dali vincentky a paralen a odvar z cibule je asi skvela vec
jeste neni nejlip ale snad mame to nejhorsi za sebou