Angličtina ve stáří¨

Napsat příspěvek
Velikost písma:
130
3.9.22 10:53
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10073
6.9.22 15:23

Stará? moje mamka po rozvodu těsně před 5otkou odletěla s dvěma větami do Irska které jo rozhodně v naleznuti jobu nepomohla..v Irsku se naučila protože ji situace donutila a žila tam 11 let..

Nikdy není pozdě..to je jen kec.. lektorku vyměnit (pokud je to skutečně chyba lektorky), pusť si Přátelé v původním znění a jedu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15055
16.9.22 13:42
@Paoloska píše:
Ve stáří… :mrgreen: :zed: Hele, mám to stejně. Anglinu jsem se učila snad 20 let, včetně jazykovky a nic…Prostě se nedomluvím. Teda trochu jo, ale je to hatla patla. Hlavně nerozumím. Absolutně nemám hudební sluch a jsem přesvědčená, že to s tím souvisí. Jak jsi na tom po téhle stránce?

Mám to naprosto stejně. Kvůli SŠ i VŠ jsem se s jazyky natrápila a neumím nic. A hudební hluch mám taky. Učila jsem se rusky, anglicky i německy a nedomluvím se. V angličtině na dovolené si objednám, zaplatím, max se zeptám na cestu a tím můj UM končí :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.9.22 14:52
@Kfětoslava píše:
Mám to naprosto stejně. Kvůli SŠ i VŠ jsem se s jazyky natrápila a neumím nic. A hudební hluch mám taky. Učila jsem se rusky, anglicky i německy a nedomluvím se. V angličtině na dovolené si objednám, zaplatím, max se zeptám na cestu a tím můj UM končí :lol:

Mám to také tak + ostych mluvit.. zajímalo by mne, jestli tento typ lidí opravdu může udělat nějaký posun :-)
Hrozně bych si to přála.. také si myslím, že nemám absolutně hudební sluch + i nějakou nedoslýchavost..
no začla jsem tím, že jsem se objednala na ušní :-))
nebo nevím, kde je ten problém, že jakoby nedokáži odposlouchat ten přízvuk, výslovnost.. třeba překlad a čtení mi problém až tak nedělá a baví mě to..
bohužel nejsem také mladá generace :-(

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
16.9.22 14:55

Já bych si i ráda zaplatila jazykový pobyt v zahraničí, ale tam je vše již pro pokročilé? Nevíte někdo?

Umím max. základní fráze :-(
A jsem bohužel 50+ :-(

• Citovat
  • Upravit
15055
16.9.22 15:22
@Anonymní píše:
Já bych si i ráda zaplatila jazykový pobyt v zahraničí, ale tam je vše již pro pokročilé? Nevíte někdo?Umím max. základní fráze :-(
A jsem bohužel 50+ :-(

Pokud máš B2, tak jsi rozhodně pokročilá.
Edit- aha to je jiná anonymka

Příspěvek upraven 16.09.22 v 17:41

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15055
16.9.22 15:24
@Anonymní píše:
Mám to také tak + ostych mluvit.. zajímalo by mne, jestli tento typ lidí opravdu může udělat nějaký posun :-)
Hrozně bych si to přála.. také si myslím, že nemám absolutně hudební sluch + i nějakou nedoslýchavost..
no začla jsem tím, že jsem se objednala na ušní :-))
nebo nevím, kde je ten problém, že jakoby nedokáži odposlouchat ten přízvuk, výslovnost.. třeba překlad a čtení mi problém až tak nedělá a baví mě to..
bohužel nejsem také mladá generace :-(

Já nemám ostych mluvit. Mluvím ráda českoněmeckoangličtinou. Akorát potomci nade mnou na dovolené obracejí oči a raději nluví za mě :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.9.22 17:24
@Anonymní píše:
Já bych si i ráda zaplatila jazykový pobyt v zahraničí, ale tam je vše již pro pokročilé? Nevíte někdo?Umím max. základní fráze :-(
A jsem bohužel 50+ :-(

Taky jsem o tom uvažovala

• Citovat
  • Upravit
154
19.9.22 23:00

Na úrovni B2 si podle mě už můžete vybírat, čemu se budete věnovat. Poslech a mluvení jsou komplementární dovednosti. To znamená, že provozováním jedné, rozvíjíte i druhou.

Začal bych poslechem témat, kterým byste se věnovala i v češtině. Jak budete mít postupně naposloucháno, začnete si mluvit pro sebe. Na konec třeba zjistíte, že mezi mluvením v češtině a v angličtině není až takový rozdíl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze