Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Holky, tak jsem si koupila ten krém a uvažuju i nad globulema prostě aby bylo obojí po ruce. Ale chci se zeptat, spousta holek tady píše, že se před nebo po umyly intim gelem bez obsahu mýdla, taky takové mám ale mužů opravdu věřit že to nenaruší účinek i tak? A pak ještě jedna věc mi není jasná. Když se umyju pak třeba i mýdlem, tak jak to může narušit účinek však si to mýdlo nebudu patlat dovnitř:):) omlouvám se za hloupé otázky, jsem spíš zvědavá:) chceme to používat jako „berličku“ k přerušovanému styku.. Jenže si jaksik fakt neumím přestavit se po sexu dole neumýt, teda alespoň tou vodou no:)
Ahoj holky jak jste dále s tím Pharmatexem spokojené??Docela se bojím, když tu slečna píše, že otěhotněla
,zatím mimi neplánuji a HA nechci tak přemýšlím nad tímto krémem.
Ahoj. Já si nakonec koupila obojí a bohužel jsem na oboje měla alergickou reakci. Strašně to pálilo:( ale mužů tě uklidnit, že moje dobrá kamarádka to používala jako jedinou ochranu asi 2 roky a v pohodě. A to se nijak jinak nechránili. Jen opravdu musíš dodržet ten postup použití.:)
@anahita píše:
Ahoj. Já si nakonec koupila obojí a bohužel jsem na oboje měla alergickou reakci. Strašně to pálilo:( ale mužů tě uklidnit, že moje dobrá kamarádka to používala jako jedinou ochranu asi 2 roky a v pohodě. A to se nijak jinak nechránili. Jen opravdu musíš dodržet ten postup použití.:)
To je pravda. My jsme globule používali 5 let, a žádný problém. A když jsme chtěli mimi, otěhotněla jsem okamžitě (a né jednou), takže „plodní“ jsme až až. ![]()
Děkuji moc holky
,řeknu o tom mojemu, bude štastný, že budu konečně mít i nějakou antiko k přerušované
.U přerušované jsme 3 roky a už ho to nebaví a nestačí to vybírat
.Ted jsme měli nehodu tak jsem msuela pro pilulku PO o takových krémech jsem nevěděla ![]()
To by me taky zajimalo, jak je to s tim mytim mezi cisly a hlavne pak, jak je to s tim zapachem. S partnerem to casto prokladame oralnim sexem a nerada bych, abychom meli v puse nejaky neprijemny pocit. Mate nejake zkusenosti? Diky!
@Gabcis píše:
To by me taky zajimalo, jak je to s tim mytim mezi cisly a hlavne pak, jak je to s tim zapachem. S partnerem to casto prokladame oralnim sexem a nerada bych, abychom meli v puse nejaky neprijemny pocit. Mate nejake zkusenosti? Diky!
Orální sex s Pharmatexem opravdu nejde.
![]()
Ahojky, prosím o pomoc, brala jsem 5 let antikoncepci prášky, ale lékař mi je teď ze zdravotních důvodů nedoporučuje. S přítelem kondom používat nechceme. Koupila jsem si Pharmatex krém, máte s tím někdo zkušenosti? Je mi 23 let, a dítě ještě neplánuje. Je to stoprocentní? Mám strach to používat, bojím se, že to nebude fungovat. Prosím poradíte, nebo máte jiné zkušenosti s jiným přípravkem?
Mě je 22 a od dubna ho používám, v plodných dnech společně s kondomem. Už se nám ale stalo že kondom praskl a prematex fungoval. Je docela v pohodě, ale cena by pro mne mohla být nižší. Přece jen jsem studentka. Taky orální sex s ním nelze. Nevíte někdo jestli je ještě nějakej jinej spermicid? Třeba na recept???
My používáme s manželem globule Pharmatex. Používali jsme je 6 let, spolehlivě. Potom jsme měli dvě děti (plánovaně), a teď v těch globulích zase budeme pokračovat. Když se dodržuje přesně návod (nepoužívat mýdlo atd.), je to spolehlivé. Ve statistikách spolehlivější, než kondom, a stejně spolehlivé jako prášky. ![]()
Taky mě to ale trochu hlodá, třetí dítě fakt nechci.
Ale to by mě hlodala jakákoli antikoncepce. ![]()
Chci se zeptat jaký to je s těma globulema po styku. Já používám krém a ten pak vytéká a je toho docela dost tak to je trochu nepříjemné.
Globule + sperma taky musí vytéct, takže jo, chvíli potom to je blbý, ale po dvou hodinách už se dá osprchovat. ![]()
Ahoj holky,
chtěla bych od Vás radu. HA beru od 15 (nyní mi je 22), poslední dobou jsem cítila, že už bych měla vysadit, konečným signálem pro mě byly zdravotní problémy…
Takže jsem se rozhodla s tim hnusem v podobě hormonů zkoncovat. Nechci vůbec žádné hormony, jako tělísko, naplásti prostě nic…
Nejdřív jsem si myslela, že nejlepší volba bude nehormonální tělísko, jenže gynekolog Vám samozřejmě neřekne všechny podrobnosti. A pak když zjistíte jak vlastně funguje (v tělě se vytvoří umělý zánět), tak si to hodně rychle rozmyslíte…
Při pročítání diskuzí mě nejvíce zaujala volba Pharmatex krému (tolik pozitivních ohlasů jsem na tuto formu antikoncepce ani nečekala), ale přece jen i na ten jsem narazila náhodou, tak se chci optat jestli někdo nejste spokojenější s nečím jiným. Budu ráda i za jakékoliv zkušenosti s Pharmatexem!
Děkuji za všechny reakce a rady ![]()
Ja radši uzivala globule. přeci jen to pro mě bylo pohodlnejsi
a musom rict, ze jsoi opravdu fajn