Tělísko Mirena

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
7461
19.7.07 21:42

Tělísko Mirena

Ahoj, chtěla bych vědět, jestli máte některá zkušenost s tělískem Mirena. O dětech na dalších pár let rozhodně neuvažujeme, takže o něm přemýšlím a sháním informace. Prý je dobré…
Díky moc za zkušenosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymni
19.7.07 22:00

Já teda nemám zkušenost, ale můj dr. mi ho taky nabízel a říkal, že je to jedno z těch nejlepších. L.

• Citovat
  • Upravit
741
19.7.07 22:29

Všichni doktoři ho chválí, ale mám dojem, že mají jenom informace od výrobce. Já sem ho měla, po dvou letech sem dostala ukrutný bolesti a musela sem si ho nechat vyndat. Měla sem taky návaly horka, bylo mně špatně od žaludku, bolely mě prsa. Samozřejmě sem žádný peníze zpátky nedostala :evil:
Já už bych do toho teda nešla.

Bibina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7461
20.7.07 09:07

Jejda, tak to jsi me nahlodala…to bych nerada.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51
20.7.07 14:00

Zdravím, toto tělísko mám 1,5 roku a jsem velmi spokojená.
Protože hormony, které se z něj vylučují působí pouze lokálně, tak nemám bolesti hlavy, nepřibrala jsem, nemám předmenstruační nálady a žravost.
Menzes jsem zpočátku mívla tak jednou jednou za 3 měsíce a teď už půl roku nic. Paráda!
Neměla jsem nějaké velké bolesti ani při a po zavedení. Jen asi půl hodiny po zavedení jsem cítila tlak v podbřišku.
Když mi dr. nabídl po druhém dítěti tuto antikoncepci, tak mě odrazovala její cena. Nakonec po zvážení (je na 5 let, takže když se rozpočítá na měsíc, tak je levnější než tablety a další - ušetřím za vložky) jsem do toho šla a nelituji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1966
20.7.07 14:09

Ahoj,
mám taky, už 8měsíců a jsem max. spokojená. Cena vysoká není, když se to rozpočítá. Jo a moje gynekoložka mi nabízela, že když si koupím mirenu u nich, tak to je i se „zárukou“, že kdybych třeba tělísko nesnášela, tak se mi velká část peněz vrátí…mají nějakou smlouvu s výrobcem. Já jsem to ale riskla a koupila si ji levněji v lékárně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7461
20.7.07 14:26

Tak to rada slysim. A co zavadeni? Je to neprijemne? Jak dlouho to trva? mam z toho docela strach. :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15326
20.7.07 14:37

Jenom chci říct, že mirena není vhodná pro ženy, které často trpí záněty. Z tohoto důvodu mi ji doktorka nedoporučila, ačkoliv byla v oblasti antikoncepce mým favoritem.
Kamarádka ji má a nemůžu si vynachválit třidenní menstruaci se slipovými vložkami.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1966
20.7.07 14:49

Tak to zavedení pro mě byla noční můra, podle zvěstí od kamarádek…byla jsem připravená na nejhorší :lol: navíc už jen ten pocit, že se ve mě bude někdo hned po šestinedělí vrtat :roll: No ale byla jsem velmi mile překvapena, bylo to jako normální vyšetření, to zavádění bylo srovnatelné jako třeba provádění stěrů, takže normálka 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1762
20.7.07 15:05

Tak já ji mám přesně rok a jediná výtka se týká menstruace. Brala jsem Cerazette a nemenstruovala jsem vůbec, teď tak tři dny docela dost a pak ješte další tři špiním, ale prý jsem vyjímka. To docela naštve.
Zavádění je nepříjemné, ale nic hrozného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60
20.7.07 17:01

Taky jsem si ji nechala zavést, mám ji asi měsíc a půl, co se zavedení týče, bylo to nepříjemné, ale rychlé, pak jsem měla celé odpoledne jakoby silnější menstruační bolesti, ale nic hrozného. Spíš mě trošku zaráží, že od zavedení s výjimkou několika dnů stále špiním. Četla jsem tedy, že je to normální, ale už mě to začíná otravovat. Měly jste to některá také tak? Jak dlouho to trvalo, než se situace uklidnila?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
741
20.7.07 20:22

Mně přijde, že se tomu dělá hrozná propagace ve stylu, že to působí lokálně, ale kdo ví, jakou to právě „v tom místě“ může nadělat paseku… navíc není užívání tohoto přípravku prověřený časem.
Taky sem někde slyšela, že i přes to tělísko může dojít k oplodnění, ale protože se nevytvoří ta sliznice, tak dojde k takovýmu minipotratu. nevím, co je na tom pravdy, možná to chce pohledat nějaký informace na jiných diskuzích. Každopádně bych tak slepě nevěřila nadšeným výkřikům doktorů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
2.5.08 19:48

a už jste, některá dámo, tak jako já při tělísku otěhotněla?

• Citovat
  • Upravit
Bedhann
6.5.08 09:29

Ahojky!!

Tak dr mi právě Mirenu nabídl a řekl mi, že špinění cca tři měsíce po zavedení jsou OK a pak že ve většině případů MS zmizí úplně… Ty, co mají MS nebo bolesti jsou prý vyjímky…

Mám jednu dcerku (po císaři) a chtěla jsem nějakou HA, po které nepřiberu (po všech dosavadních jsem doooost přibrala) a nabídl mi přávě onu Mirenu. Zavedení je prý rychlé a nepříjemné.

Dost zvažuju, jestli do toho jít či ne..... :roll: Od dr jsem slyšela samé pozitiva, ale tady čtu zas něco jinéh… :roll:

• Citovat
  • Upravit
4554
6.5.08 09:48

Bedhann já jí mám a jsem spokojená,zavedení bylo rychlé a nemůžu říct,že by bylo nějak bolestivé.Trochu to tahalo,píchalo,ale celé to trvalo asi tři minutky,pohoda.První tři měsíce jsem skoro pořád špinila,ale teď už se to upravilo a špiním sem tam,třeba jenom půlden,nevím přesně nesleduju to. :oops: Bývala jsem na spodek i docela háklivá a teď je to pohoda.Jsem naprosto v pořádku,žádný výtoky,mykozy a žádný bolesti,premenstruační syndrom,migrény.....Ale jako u každé antiko se může stát,že ti zrovna tenhle typ nebude vyhovovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí