Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
holky tak už se přidávám do klubu „s mirenou v těle“.
Zavedl mi ji ted v 4,měs po porodu, žádná slast to nebyla , ale furt lepší než to co bylo potom..bolesti, že jsme málem nedojela autem dom, a i přes to že kojím jsem musela vzít ibuprofen, páč to byla bolest jako prase..
pak asi jště dva dny bolesti, jeden den s ibupr, který nezabral..ted ji mám4,den a bolesti už menší a řekla bych že přestávají..
zašpinila jsme jen po zavedení a den poté něco jako očistky, ale od té doby zatím nic..to musím zatukat..tak doufám, že mi mirena sedne. jelikož jsem krvácela do 12.t po porodu, ráda bch ted měla cvhvíli klid.
![]()
chutě tedy nemám, spíše v těhu, a po porodu naopak ,vůbec chut ani hlad.jedla jsem spíš, že jsme musela kvůli mlíku..
ted už bych zase žrala všechno
![]()
To co jste napsaly můžu úplně celé okopírovat, protože u mě to bylo stejné. Mirenu jsem měla od dubna, byla to „opravdu“ skvělá antikoncepce - pořád jsem špinila a po větší námaze krvácela. Bolesti jsem neměla, ale tak jak jsem měla „ušetřit“ na hygienických potřebách, opak byl pravdou! Váha nahoru šla také, ale nejhorší bylo, že mě Miren ovlivnila psychiku. Někde jsem četla, že „deprese se nepotrvdily“, ale já patřím k těm, co s depresemi žila skoro půl roku. Nikdy v životě jsem neměla tyhle problémy, ale v té době to bylo fakt hrozné. V září šla Mirena pryč, s ní samozřejmě i peníze, ale to jsem neřešila, byla jsem ráda, že se snad už konečně dostanu ze svým problémů. Fakt je, že mi to ještě měsíc trvalo, asi tři týdny to bylo snad ještě horší, ale poslední týdny už se zase cítím psychicky líp a dokonce už se mi vrací i můj smysl pro humor - který mému okolí chyběl (ještě, že mi rodina pomohla). No, já zkrátka Mirenu NEDOPORUČUJI!
Hezky vecer,
u mne to bylo podobne-zavedeni bylo OK-pak ovsem nastoupilo nepretrzite ctyrmesicni krvaceni(bud silene,nebo silne-nic mezi). To by nebylo az tak nejhorsi,pekelnejsi byly neustale BOLESTI-na kontrolnim sonu uz jen prekvapeny dr zavyskl,ze jsem ji deloznimi stahy skoro vypudila z tela-uz byla sama na odchodu ..
Pry se to nevidi,ale stava se to!!!
Ja penize zpet dostala,tedy asi dve tretiny-ALE UZ NIKDY VICE MIRENU ,NIKDY!!!!!!!!!!
Ale tim nerikam,ze neznam i holky a maminy,co si ji nemuzou vynachvalit,… ![]()
Ahoj, také jsem se těšila na úžasné tělísko, u kterého se nemenstruuje a téměř se o něm neví. Vydržím dost, ale už to zavádění bylo pro mne velmi bolestivé. Z křesla jsem slézala propocená skrz naskrz. Od té doby mám bolesti o různé intenzitě, prý mám počkat, že to odezní. Začala jsem docela tloustnout. Přišla změna libida
), směrem dolů… Pleť se pořádně promastila a to , co jsem si neodbyla v pubertě, mám teď. Menstruace každý měsíc , sice slábnou, stále ale poměrně silné. Přišly docela slušné deprese. A začaly ve velkém vypadávat mé dlouhé vlasy( teď už jen krátké). dlouho mi trvalo, než jsem přišla, co to asi může být, chodila po doktorech, nejvíce mne berou ta proplešatělá mítečka na hlavě…až když jsem prostudovala vedlejší účinky…hm, je to tam, sice v číslech jako 1-10 ku 1000, ale asi jsem výjimečná… Tak díky. Tělísko-Mireni, mám od 3 měsíce a dávám mu poslední měsíc a pokud nenastane změna. Končím.
Pokud jste mela problemy s mirenou a vratili vam penize a to pouze dve tretiny,tak vite,ze zbytek zustal gynekologovi?Ten totiz vyrizuje reklamaci u vyrobce mireny a to kolik vam ve finale vrati je na vasem dr.
Jo,ono i to zavedení stojí u nás cca 600Kč,takže mi to přišlo fér-dostat dvě třetiny z celkové ceny ![]()
Ahojky, tak si to tady pročítám a sama nevím, jestli do toho jít nebo ne. Taky jsem háklivka, nesedne mi vždycky všechno, brala jsem dost dlouho Yadine, pak mě přemluvil doktor na Qlairu jako novinku - hotová havárka. Absolutně nehrozila. Takže mám v nabídce právě Mirenu - jen tak na okraj, za zavedení chce taky zaplatit a minulý měsíc si ji nechala zavést i kámoška u jiné doktorky a tam neplatila nic. Prý to zavedení hradí pojišťovna. Tak nevím - že by dostali zaplaceno 2×?
já za zavedení nic neplatila. Jen jsem začala zase trošku špinit, ještě to nejsou tři měsíce od zavedení, tak to přičítám tomu. Jinak bolesti žádné, plet ok, žravost přisuzuji kojení. Ted jsem si ji byla nechat zkontrolovat a je tam kde má být. Tak doufám, že to špinění po třech měsících odezní. Dám pak vědět.
Tak já mám Mirenu měsíc a celou tu dobu krvácím, občas mě bolí v podbřišku, pleť mastnou a na nic náladu. Počítám s tím, že řeknu doktorovi, že ten krám nechci. Fakt 100% antikoncepce ![]()
Přesně tak-taky jsem si říkala,že už CHÁPU JEJÍ MÍRU SPOLEHLIVOSTI ![]()
Ale myslím,že měsíc je moc krátká doba pro tělo na ‚zvyknutí si‘,ještě to aspon měsíc zkus vydržet(mně bylo také razeno stejně)
![]()
Oni ty prachy snad ani dřív jak po 3 měsících nevrátí, to bych snad musela vykrvácet. Taky věřím, že se to snad srovná.
ano,
a ještě je Ti prý dr ještě povinej dát nějaké hormony proti krváceí,a až když ty nezaberou,tak se to vytáhne-ale musí ukázat před tou firmou,že se SNAŽIL O NÁPRAVU STAVU…
No-kde myslís,že u mně ty hormony skončily??
![]()
Inap, zkus to vydržet, já první měsíc krvácela neustále, druhý měsíc se střídá špinění se dny, kdy nešpiním a třetí měsíc snad už nebudu ani špinit.
vim,ze zacatky s mirenou nejsou moc prijemne,ale snaz se to vydrzet pulroku.Vim,ze to asi ted zni pro tebe hrozne,ale pokud i po pulroce mirena nesedne,mela bys jit za dr.ta zjisti ultrazvukem,zda je mirena spravne umistena, predepise treba leky a paklize ani tato doplnkova lecba selze,zavola vyrobci mireny a ten shleda tvou reklamaci na opravnenou a vrati ti penize.To kolik ti ve finale vrati je na gynekologovi.Musi se cekat takto pulroku,protoze vyrobce mireny je toho nazoru,ze nez se telo s mirenou zzije, trva to az pulroku. kdyby sis nechala mirenu vyjmout po mesici, prijdes o penize.
ahoj Derido,taky jsem se chtela zeptat na to same,co jedna pisatelka.Prijde mi divne zavest mirenu pred ukoncenim sestinedeli.Bud rada,ze ti takhle sedla,ja bych se bala.Jinak kdyz jsem kojila,mela jsem vetsi potrebu jist a samozrejme chut na sladke.To proste ke kojeni patri.v tehotenstiv jsem jedla mene nez za normalniho stavu:),zato kdyz jsem kojila,tak jsem si to vynahradila.i na sladkem.Bud v klidu,az prestanej kojit,vse se vrati k normalu, i stravovaci navyky:)