Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky,pane boze
vlakna si nekotrolujte,mudr rikal,ze jsme my zeny od prirody zvedave,ale pry to nemame delat,abysme si s mirenou jeste nehnuly.Proto je /ta vlakna/dr radeji pristrihavaji,takze to, ze si je nenajdete, nemusi nutne znamenat,ze zacla mirena cestovat.
sidonia - to je pravda, že jsme zvědavý, ale píšou to i v příbal.letáku, ale což o to, taky bych nekontrolovala, ale po tom , co ti mirena vycestuje mimo a mohla jsem klído brďo otěhotnět občas tedy vlákna raději zkontroluju.. ![]()
nicméně stále občas krvácím , občas špiním, zatím od laparoskopie (přes týden) a zavedení nové mireny jen jeden den čisto..
Zdravím uživatelky mirény. Jsem jedna z mála uživatelek před porodem, jelikož mám ostatní antikoncepci vyloženě zakázanou kvůli trombofílii. Miréna mi byla zavedena na začátku září. Pro mě to bylo hodně bolestívé. Dva měsíce bodání v podbříšku a neustálého krvácení. Třetí měsíc mi Dr dala hormony na zastavení. Čtvrtý měsíc byl krvácení konec. Ještě jsem sem tam špinila, ale teď mám klid. Sice jsem nějaké to kilo přibrala a pleť se mi zhoršila, ale teď už se to dává do pořádku
. Opravdu můžu jenom doporučit ![]()
Chtěla bych požádat i ostatní o jejich zkušenost. Jsem mladá žabka (22 let) a od 15 let trpím vaginózami, mykózami atd. Dnes mi lékař nabídl zavedení Mireny, že záněty se upraví a tělo se dá do kupy. Jenže mám spoustu obav! Ještě jsem nerodila, tedy zavádění bude náročnější, a spousta těch věcí okolo…Tedy holky co jste měly/máte Mirenu před otěhotněním zdělte své zkušenosti se zaváděním, reakcí na tělísko a nejlépe pokud ho vám daly ze stejné příčiny. Děkuju moc
digi - já tedy patříd do odrodiček už, ale spíše k těm zánětům, myslím že v příbalovém letáku jsme četla, že v těchto případech je tělísko nevhodné..tak nevím nevím.. ![]()
držím palečky at je vše ok s mirenou se zžiješ dobře a brzy
Ahojky všem, mám takový dotaz. 18.1. jsem si nechala zavést Mirenu po šestinedělí. 23.1. jsem dostala ms a od té doby stále krvácím. Ze začátku to bylo hodně, teď už se to zmírňuje, stačí mi jedna vložka denně. Ráno už jsem si myslela, že to skončí, ale zas mě rozbolelo břicho a krvácím dál. Je to moje první ms po porodu, normálně ji mám tři dny a je to jen pár šmouh. Tohle mě docela vyděsilo, už mě nebaví furt nosit vložky
Poradíte? Díky moc.
Já jsem Mirenu chtěla,ale muj mudr mi řekl,že když mám po dvou císařských řezech,ať na to zapomenu.
Přitom mám křečové žíly,takže nemohu brát pilulky a o injekcích jsem četla jen samá negativa..takže nevím,co mi nabídne.Ach jo…asi to nejdražší a to náplasti,jinak nevím.Přitom co doktor,to názor.Kamarádka má taky po dvou císařích a jí to Mudr zase přímo doporučuje,tak nevím…
Leryna - já měla mít taky druhý cisaře a před tím než jsem rodila jsme se taky bavily o mireně, takže myslím, že by problém nebyl, ale nakonec se druhá prdka podařila narodit normálně, cca 2,5roku od 1.císaře. zkus se třeba zeptat jiného gyn nebo ho změnit ..
jinak mám tedy tu druhou mirenu (po první ztracené do dut. břišní) a zatím tedy spokojenost, špinila jsme cca 2týdny od operace, což je už přes měsíc a od té doby jsem to ještě neměla, občas mě bolí břich jako při ms, ale ms nikde..jen se mi tedy dost zhoršila pleť ![]()
Kukačko, já jsem po mireně taky hodně krvácela, vždy jsem měla 14dní klid a pak jsem klidně 14dni krvácela a špinila. Ted už se to upravilo, ale pořád špiním, myslím si, že je to místo menstruace. Stačí mi jen slipovky.
ahojky holky, tak já nakonec byla na gyndě a doktor zjistil, že za to krvácení mohla prasklá cysta. Udělala mi tam pěknou paseku. Napsal mi nějaké hormony, aby krvácení přestalo. Po dobrání zase začalo, ale už to bylo jen týden. Teď už jen minimálně špiním, tak snad to bude dobré. Jinak mám taky po dvou císařích a doktor mi mirenu doporučil, tak nevím. Zatím ji mám měsíc, tak snad už jsem si to nejhorší vybrala ![]()
Tak to je opravdu co doktor,to názor.Asi ho budu muset opravdu vyměnit.Díky za rady.Ale nic jinýho mi asi nezbývá,když injekce,ani pilule nemužu… ![]()
Taky se hlasim do klubu. Mirenu mam zavedenou od 18.3.
Zatim teda od zavedeni porad spinim.
Jak dlouho jeste???? Dnes je to uz teda jenom naruzovele, trosicku, ale dovcera to bylo cervenohnede spineni.
Bricho neboli, necitim nic- akorat mne chyta zrava na sladke.
Zavedeni bolelo jako u MS- ale z duvodu zavedeni nasucho- od porodu nebyla MS, takze mi roztahoval cipek- to bylo nejbolestivejsi…
Nechávala jsem si asi před 3 lety zavádět nehormonální tělísko Silverlily. Špinila jsem a bolelo to a dr. mi po 2 měsících tělísko vyndal, že se začlo samo vypuzovat. Od té doby jsem zkoušela už všechno možné - náplasti, nuvaring, Logest, ale nic mi nevyhovuje… Tak jsme s manželem používali do teď kondomy - ale to prostě věčně taky nejde… Přemýšlím teď o Mireně, ale bojím se, že když se vyloučilo to nehormonální, že se vyloučí i to hormonální..
Co myslíte - je to stejné nebo by to teď mohlo být uspěsné? Protože jinak už fakt nevím, jakou antikoncepci…
Náplasti kvůli estet. hledisku, nuvaring jsem tam cítila, po antikoncepci Logest, kterou jsem před porodem brala 8 let a o.k. je mi ted prostě zle a nesnáším žádné prášky…
Deniso- tezko rict!
Co navrhl doktor? Jinak pokud by telo mirenu vypudilo- meli by ti vratit investici!!!!
Ja hlasim po 14 dnech spineni uz je to OK......
Sex taky dobry, ja nic necitim, manzel citil ty provazky- necham si je zkratit