Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
No,nedá mi to.Už jsem dlouho nepsala. Tak abych to taky trochu vyvážila
Já jsem spokojenou „uživatelkou“ Mireny. Nechala jsem si ji zavézt loni v dubnu, první cyklus špinění se střídalo s krvácením. Menstruace slabá.Pak jsem asi 3 měsíce sem tam trochu špinila. Pak se ustálila slaboulinká menstruace,spíš špinění.No,a 3/4 roku po zavedení mestruace prakticky zmizela úplně
Poznám ji hlavně na WC při utření a trvá to jen půl dne, pak do večera slaboulinké špinění (jedna slipovka to spraví) a pak už zase nic. Bolesti téměř žádné. Já jsem tedy spokojená, občas zkontroluji vlákna. Žádné vedlejší účinky nepociťuji.
Já za Mirenu platila 4700,–. Chodím ke svému gynekologovi přímo do nemocnice (on nemá soukromou praxi) a tam ji mají levnější ![]()
Jo a k těm tampónům, při Mireně je výrobce nedoporučuje, protože by se mohlo stát, že se „zaháknou“ za vlákna a Mirenu posunou nebo dokonce vytáhnou. A já mám doma takovou zásobu. Ale vlastně je teď už nepotřebuji, že ?
Taky dobré ![]()
Katko,holka - ty si tedy užiješ
Když to tak píšeš, napadá mě, že tvoje děloha prostě tělísko nechce a snaží se ho za každou cenu vypudit
Pak by snad už byly lepší implantáty. Přeji, ať už tě to nezlobí ![]()
paraplicko - díky moc, taky by mi docela už přišlo vhod, abych ji přijala jako ty
- jen tak dál, at mirena sedí ![]()
DO - promin ale to trochu nechápu, jsme ještě neslyšela, že by vlákna z mireny se oddělovala a odpadávala..tampony se nedoporučují přesně jak píše paraplíčko. můžou se vlákna mireny zachytit za tampon a můžete si ji tak vytáhnout..já je ale stejně občas používám, snažím se opatrně, ale raději vložky, to je fakt…
pokud si myslíš, že ti mirena vypadla či spadla níže, zajdi si hned na ko na gyn, abys pak nezjistila, že ji tam fakt nemáš a nebyla si záhy těhu…já měla docela štígro, když jsem jí měla z těle ..
já mám pocit že jsme za mirenu dala cca 6500..?tisíce, v lékárně snad 5000tisíc ale u dr se zárukou vrácení to měl dražší..
tedy koukám, že ji máte za jiné ceny..se máte ![]()
kury - jdi do ní a držím palečky at ti sedne, neboj další exot jako já snad už nebude ! ![]()
Katy, já jsem rozhodnutá do ní jít, ale Dr. mi říkal, že mi v červenci udělá nějaké testy a v září by mi ji zavedl, tak nevím, proč, myslela jsem, že je to standardní postup, ale holky si to dávají už po šestinedělí
Každopádně bych stejně v létě nechtěla lítat s vložkama, takže tak jak tak bych počkala do podzimu. Akorát jsem chtěla chodit s malou na bazén, tak to asi budu muset odložit. A co ty, jak se to vyvíjí? Ještě sis ji nenechala vyndat? ![]()
Kury - tak to chápu a taky bych si počkala na podzim,až bude horší počasí a po dovolený..
No já ji ještě mám, tedy doufám
- ted půjdu na poslední ko, pokud bude zase jinde, tak by ji dr prý už vytáhl, přeci tam nebudu chodit po měsíci na dosazování
, to my za ty prachy fakt nestojí
zrovna jsem si říkala že jsem dlouho nešpinila a nekrvácela (cca týden) a už mám pak nahnáno jestli nejsem těhu
- ted jsem měla dva dny děsnou chut furt na hranolky..
ale sotva co jsem to dopsala holkám vedle na diskuzi jsem zašpinila..ale jen jednorázově, ted zase dobrý..ale je mi nějak divno , tak snad to bude ok
KATKO, no mě by to ani nenapadlo počkat, netušila jsem, že se tak krvácí, tak Dr. to asi vymyslel za mě ![]()
Tak to by bylo veselé, kdybys byla těhu, ne?
Bys měla rozdíl mezi druhým a třetím jak já, no není o co stát ![]()
Tak jsem zvědavá, co na poslední kontrole Dr. zjistí, hned napiš
Držím palce, aby to bylo už v klidu.
Zdravím všechny, hledala jsem nějaké info o Mireně a narazila na tuto diskuzi a nepříjemné zkušenosti Katky82. Musím se přidat ke Katce, jsem taky „exot“, aspoň si tak připadám. Mirenu mám zavedenou 14 dní a dneska jsem byla už podruhé tento týden na znovuusazení tělíska do dělohy, „vylézá“ mi totiž ven a jeho dolní konec jde nahmatat. Moje dr. už je ze mne zničená, ještě to prý nezažila. Po dnešním pokusu jsme se dohodly, že pokud opět povyleze, jako že mám pocit, že je opět vylezlé, tak ho vyndá a vyreklamuje a případně zavede další v novém cyklu. Asi bych to ještě zkusila, třeba je toto tělísko vadné, nechce se mi to úplně vzdát, i když je to všechno pěkně protivný. Na netu jsem nikde nevyčetla žádné problémy tohoto druhu, akorát zde problémy, co popisuje Katka. Jsem z toho značně otrávená, protože jsem si od toho dost slibovala a samozřejmě každé „pošťourání“ od dr. není úplně bezbolestné. Budu vděčná za Vaše případné zkušenosti. Bára
Mno tak ja ju mam skoro dva roky a musi von. Prve mesiace som len spinila, to je normalka, potom som nema 4 mesiace nic a naraz sa to zvrtlo a ja stale spinim, po styku krvacam a uz mi zacina byt aj zle a navaly a strasne sa mi zhorsila plet (v puberte som nikdy problemy nemala). A navyse doktor mi tie vlakna tak zkratil, ze zaliezli uplne dovnutra a tak musim na 1 den do nemocnice s uplnou anestezou..... mooooc sa tesim
preco zrovna ja?!?! ![]()
ahoj holky,
baru - jeslti půjdeš do druhé, držím palce, at je to už ok, no furt lepší když leze ven , než když mi první mirena utekla do dutiny břišní
a musela jsme na laparku..
ale ono vypuzení je v letáku popisováno a celkem snad i v častých případech myslím, že u každé 10.ženy, což bohužel není tak málo..dobrý je, když ji dr vyreklamuje, a dá ti zadarmo novou, protože právě v letáku taky píšou, že to vypuzení mireny není důvod reklamace a peníze nevrací..ale asi i záleží na dr, jak to pojme a co na firmu napíše, že se dělo že.. ![]()
Ahoj Katko, tak včera mi dr. Mirenu vyndala a poslala na kultivaci. Zároveň má dneska volat do firmy, tak jsem zvědavá jak to dopadne, ale údajně má s Scheringem dobré zkušenosti. Já jsem právě v letáku a v příbalové informaci od tělíska vyčetla jen možnost vypuzení, ale ne jak často se to může stát, ani co uznají či neuznají jako reklamaci. Navíc jsem to dopředu ani neřešila, věřila jsem na 100%, že to bude ok. A ty máš tedy teď druhou, která se taky vypuzuje směrem ven a nebo už je to ok? A ještě mám takový zvědavý dotaz - kudy Ti vycestovala Mireny z dělohy do břicha? Hlavně, že při laparoskopii jí našli a nic se nepřihodilo. Já právě váhám, zda do toho jít znovu. Dr. myslí, že ano. Ale nehodlám do toho už dát ani korunu, to by mi museli plně uznat reklamaci. Přece jen už teď v tom máme 7 tisíc a to není úplně málo. Měj se moc hezky a ať už Tě Mirena nezlobí! Bára ![]()
barus - tak jak je? doufám, že dobrý
jj já mám druhou mirenu první šla dovnitř a bud dr protrhl stěhu dělohy (ale říká že žádnou jizvu na děloze při lapar nenašel) nebo tedy vycestovala vejcovody..
ted mám druhou a ta pro změnu se šoupe ven, ted při poslední návštěvě se to mělo rozlousknout pokud by byla zase šouplá níž že by jí už vyndal..ale kupodivu byla prý přesně kde má být..ale nevím nevím koukal na to nějak divně+..
a mě je od včera fak blbě, na zvracení, plet opět hnus, udělali se mi dva opary najednou, mám návaly horka..takže se modlím, abych nebyla těhu a dělala to mirena, tak nevím nevím jestli zase nezajít na ko a nenechat si ji prostě vyndat..takhle bedarovitá jsem v životě nebyla..
nemluvě o těch bolestivých oparech, pálení žáhy a pocitu na ![]()
Ahoj,
neboj, to špinění je normální… Já jsem po zavedení špinila asi měsíc a půl v kuse
Nebylo to sice nic příjemného, ale zato od té doby jsem měla od krvácení a špinění pokoj ![]()
Tak se přidávám, Mirenu mám zavedenou od středy, nechala jsem si ji zavézt hned na kontrole po 6nedělí. Platila jsem 6800Kč. První den jsem krvácela, pak 2 dny špinila a dneska už nic, takže super. Doufám že to teda vydrží těch 5let bez problémů ![]()
Je mi 39 let a mám ji zavedenou už podruhé.Můžu všem ženám jen doporučit.Zavedení je mírně nepříjemné, ale rychlé. Ze začatku jsem v období menstruce několik dní špinila, ale postupně krvácení zcela vymizela - jak pohodlné.Třešničkou na dortu je velká úspora pěněz.Na měsíc vyjde tato antikoncepce na 83 korun a to nepočítám úsporu za hygienické potřeby.
dany 39 - taky bych to všem ženám takto přála, bohužel u mne první mirena úsporu na hyg. potřebách nepřinesla ba naopak - jela jsem denně 2měs s vložkama-super
, ted naštěstí sesnad durhá mirena zklidnila a bude to dobrý ![]()
tobě at taky nadále dobře slouží ![]()