Tělísko Mirena

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3.1.11 21:20

Tak já mám asi dva týdny po znovu zavedení a zatím to vypadá že to bude už dobrý. Břicho mě od té doby nebolelo. :dance: Snad už to bude v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
cukcukcuk
4.1.11 12:07

Zlobí a zlobí

Další kontrola u dr., protože už špinění s krvácením „nastřídačku“ trvalo zase skoro měsíc. Znovu mě dr. zkontrolovala a uklidňovala, ať to ještě vydržím, že to určo bude vše ok (v únoru to bude rok od zavedení). Říká, že mě zlobí hladiny hormonů, se kterými jsem zápasila už před tím, abych mohla otěhotnět a nyní prý znovu spolu „bojujeme“. Hmm, ale je to mazec .....

• Citovat
  • Upravit
2
22.1.11 11:28

Ahoj holky. Mirenu mám od čtvrtku 20.1. Zavedení bylo nepříjemné, ale dalo se to vydržet. Akorát mě zklamalo tělo. Šly na mě mdloby. Po hodince už to bylo dobrý. Břicho mě bolelo do odpoledne, jako při silné mens. Mens jsem měla od středy, ale hned večer po zavedení jsem přestala krvácet a ani nešpiním. Tak doufám, že je vše OK.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
22.1.11 11:37

Problémy s pletí

Holky. Jsem sice lajk, ale ohledně problematické pleti po zavedení mireny si myslím. Před zavedením jste měly antinu tabletky, nebo inj? Tyto druhy antiny působí na celé tělo a také kladně na pleť. Mirena totiž působí jen v děloze. Můj názor je, že se musí pečlivěji pečovat o pleť a trochu zobat vitamíny. Zkuste pouvažovat a reagovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
schrottenbaumová
29.1.11 17:52
bamnulka píše:
Ahoj holky. Mirenu mám od čtvrtku 20.1. Zavedení bylo nepříjemné, ale dalo se to vydržet. Akorát mě zklamalo tělo. Šly na mě mdloby. Po hodince už to bylo dobrý. Břicho mě bolelo do odpoledne, jako při silné mens. Mens jsem měla od středy, ale hned večer po zavedení jsem přestala krvácet a ani nešpiním. Tak doufám, že je vše OK.
  • Citovat
  • Upravit
45
1.2.11 22:59

ahoj, mám trochu víc dotazů
jak to funguje s cenou?
to si koupím a přinesu k lékaři, nebo ji lékař už má?
a za zavedení se také platí?
a co když nesedne a musí se vyndat?
peníze mi nikdo nevrátí?
díky moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2245
2.2.11 16:10

tak já platila 6300Kč 500 za zavedení a 5800 za tělísko přímo v ordinaci. já bylo objednaná ze dne na den musí se zavádět v době menstruace tedy musíš krvácet.

a doktorka jí měla v ordinaci

když Ti nesedne tak netuším jak se to řeší dál ptala jsem se ale prý sedné každé :nevim: takže nevím já ji chtěla tak jsem do toho šla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Selbyville
3.2.11 06:55

Sama ji nemám, ale vážně o ní uvažuji, vzhledem k tomu, že obyčejné telísko u mě zklamalo :-(. Prý když nesedne ani v druhém půlroce po zavedení, tak je možné získat peníze zpět, ale tak trochu krkolomně. Firma prý dodá gynekologovi zdarma novou Mirenu a až si jí někdo od něj koupí, tak by peníze měl vrátit Vám. ale netuším, jestli to tak funguje.

• Citovat
  • Upravit
babča-H
11.2.11 11:48

Ahojky! Mirenu mam 2 roky, nemuzu si ji vynachvalit - žádná mensturace,žádné bolesti… paráda. Všem doporučuji, fakt. Měla jsem předtím tělísko - DANU a to se vůbec nedá srovnat. Hana.

• Citovat
  • Upravit
kacminek
13.2.11 19:32

zkušenost

tak teď jsem si tu dlouho pročítala různé názory. Já sama jsem měla Mirenu přes rok. Píši, že měla, protože teď ve středu jsem si ji definitivně nechala vyjmout. Jen lituji, že jsem tuto diskuzi neobjevila dříve.. škoda. Člověk se stále učí. Můj gynekolog mne ujišťoval, že pokud bude problém, že se dá kdykoli odstranit, a poměrná částka mi bude vrácena. A mimo jiné, žádný letáček jsem neobdržela. jen, že se event. dají přistříhnout vlákýnka, a mám si zkoušet nahmatat při sprchování, že je na místě. Když jsem stále krvácela, a sdělila jsem to lékaři, řekl mi, že je to normální, ale proč mi to neřekl dříve?!I můj psychický stav se změnil, můj manžel a děti o tom ví své. Bolesti hlavy, ošklivá pleť( co jsem neměla v pubertě, to po třicítce jako když chci dohonit), po styku křeče a krvácení či špinění, opět vše bylo normální. Odpověď , že se dává Mirena i pacientkám trpícím migrénami mne příliš neuspokojila, protože prudké migrenozní bolesti jsem dostávala spíše až nyní. Před tím jsem obdobné ataky bolestí měla naposledy před 3 lety. Ale co hůře za 10 měsíců jsem při stejném stravování, ale už při 3 dětech přibrala 17 kg. v prosinci jsem se rozhodla, že si nechám tělísko odstranit. Lékař reagoval až agresivně, že je to nesmysl, že by něco tak malého mohlo toto způsobit. Že je to nepoměr mezi příjmem a výdejem. Stěžovala jsem si na otoky, bolesti u srdce. Prý je malé to riziko oproti otěhotnění. Už dříve jsem měla problémy s váhou a hormony, ale toto!Upozornila jsem , že bych nerada dostala v 35 letech infarkt, či mozkovou příhodu. Jeho odpověď byla, že bych musela být metabolický syndrom. Jenže diabetoložka, ke které jsem v těhotenství chodila, mi to řekla na plnou pusu, že twiggi nikdy nebudu, a musím si dávat pozor na váhu a další věci. :think:
No, popravdě, raději budu těhotná, než po mrtvici, či infarktu, pokud to přežiji.Nakonec se mi zhoršili i biochem. výsledky, prostě jsem měla vyšší cholesterol, glykémii. Obvodní lékařka mi napsala doporučení, zda by gynekolog zvážil nadále ponechání tělíska při těchto skutečnostech.
Objednala jsem se tedy na gyndu. Ale to už čas utíkal, a už jsem měla tělísko rok a 14 dní. Takže tentokráte se pan doktor na mne usmíval, a že by mi přál ať zhubnu…a prý si myslí, že to tak bude, protože prý to bylo vše mojí psychikou. Vyndal tělísko a samozřejmě , že na nic nemám nárok, protože to bylo po roce, a nebylo to ze zdravotního důvodu!!! Teď od vyndání dost brutálně někdy krvácím, asi si tělo musí zvyknout na nový režim. Ale nemám otoky.
Tím nechci nějak zbrojit proti této antikoncepci. Blahopřeji těm, kterým vyhovuje. Já jsem si s ní nějak nerozuměla, a spíše jsem se zklamala ve svém lékaři, kterému jsem věřila. Přesvědčila jsem se, že mu nezáleží na mém zdraví, ale na jeho prospěchu. Suma sumárum nás to s manželem přišlo na 6 tisíc, a moc jsme toho nevyužili, ale stane se. :-D

• Citovat
  • Upravit
cukcukcuk
13.2.11 21:27

:-(

.....tak nejsem úplně sama - sice snad zatím tolik dalších problémů jako Vy nemám - ale neustálé špinění, či krvácení po styku, které pak vydrží klidně měsíc - to je rovněž moje parketa. Tělísko mám přesně stejně dlouho dobu jako Vy a reakce gynekologa ta samá ..... s tím dovětkem, že mám bojovat …Snažím se, ale už to trvá hodně dlouhou dobu a mě dochází „munice“. Obdivuji manžela a jeho trpělivost, moje psychika = 0 a řeším, co dál…

• Citovat
  • Upravit
cukcukcuk
13.2.11 21:27

.....tak nejsem úplně sama - sice snad zatím tolik dalších problémů jako Vy nemám - ale neustálé špinění, či krvácení po styku, které pak vydrží klidně měsíc - to je rovněž moje parketa. Tělísko mám přesně stejně dlouho dobu jako Vy a reakce gynekologa ta samá ..... s tím dovětkem, že mám bojovat …Snažím se, ale už to trvá hodně dlouhou dobu a mě dochází „munice“. Obdivuji manžela a jeho trpělivost, moje psychika = 0 a řeším, co dál…

• Citovat
  • Upravit
kacminek
13.2.11 21:43

ono se to nezdá, ale fakt to má alespoň u mojí maličkosti velký vliv. Nevím, která z nás by ráda permanentně čtvrt roku menstruovala. Spíš mi je líto, že při nabídce této antikoncepce mi lékař „pozapoměl“ tento fakt říct. Ale moje tělo ani po roce menstruace se nevzdalo.Takže úspora za tampóny a vložky se nekonala. A jak jsem psala, teď je jak pominuté. Už jsem včera dokonce uvažovala, zda nebudu muset vyhledat lékařskou pomoc, jak jsem krvácela. Ale já jsem kdysi špatně reagovala i na Logest. Teď jen doufám, že se mi konečně podaří ta kila nabraná za tu dobu shodit. Neměla jsem tolik kilo ani před porodem jako nyní. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
cukcukcuk
13.2.11 22:15

Já si snad mohu na prstech obou rukou spočítat dny bez vložek......Na gyndě jsem se jen dozvěděla, že s mými hormonálními problémy před oběma těhu, si i teď mé tělo prostě déle zvyká…mně už to ale připadá neúnosné…vyndat x nevyndat ? Když jsem konečně bez vložky a dostane se „řada“ konečně na manžela :hug: , tak zase znovu ten samý nekonečný kolotoč :-( . Ach jo, třeba se to fakt zlomí - po roce a půl, ale už budu nekompromisní.....

• Citovat
  • Upravit
babča-H
14.2.11 09:32

Myslím si, že každé tělo snáší něco jiného. Jak už jsem psala, mám ji 2 roky a jsem spokojená. Při výběru jsem dala na radu mnohých kamarádek, které ji už měly déle a byly s ní také velice spokojeny. Krvácela jsem jen po zavedení, to bylo ale celý den i dost bolestivé, ale další menstuace už byla malá a asi po třech měsících jsem přestala menstuovat úplně. Nyní jen poznám podle „nálad“, že bych zrovna menstruovala, ale už jinak vůbec nic. Dokonce jsem 2 kg zhubla (ale to si myslím, že je spíš o „nežravosti“ a hlavně o pohybu). Ale je to opravdu asi o každé jednotlivé ženě a nedá se to dopředu určit, které Mirena sedne a které ne a hlavně která se s tím i psychicky vyrovná a která ne. Každá máme jiný organismus a každé vyhovuje něco jiného.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí

Těhotenský test 2v1