Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
tak mně to bolelo jak ďas moc jsem krvácela a ten den jsem myslela že je pomně, zimnice se střídala s horkem no děs. Ale je pravda, že můj dr nepatří k nejcitlivějším
nejlepší na celé Mireně bylo to vytažení ![]()
lenička 1985 píše:
ahoj zavedení bylo v pohodě neboj se toho.lehneš na kozu dr.tě prohléédne chtne čípek do takových kleštiček a malilinkato to štépne.samotné zavedení ani neucítíš.a je hotovo.moje dr. byla hotová di minuty (a to nepřeháním)
Můj gynekolog Mirenu zavádí v 5ti minutové narkóze. Tvrdí, že na zavedení musí být žena úplně bezhybná a přeci jen to bezbolestné není. Při tom štípnutí se žena cukne a pak se to může zavést špatně. Od toho můžou pocházet i ty komplikace..
Jinak je pravda, že organismu trvá asi 6měsíců, než si Mirena „sedne“ a žena nešpiní a nic necítí. Chce to jen vydržet a na 5let je klid ![]()
tak já ji mám zatím týden a v pohodě žádné špinění nic.tak uvidíme.
jinak někdo se tu plat na nehormonální tělísko měla jsem ho.a od zavedení se mi MS prodloužila na cca 2 týdny 3_4 dny silně pak méně.ale 2 týdny je celkem obtěžující proto jsem si ho po roce necala vyndat a dát Mirenu ak snad to ted bude uplně v pořádku ![]()
každé ženě prostě vyhovuje něco jiného
cože?? tak já když byla na prvním tělísku tak to stíplo ale u druhé jsem to ani necítila a zavést špatně se to opravdu nemůže protože to štípnutí není při zavádění,ale při rozevření čípku a pak teprve se tělísko zavádí.já byla naprosto uvolněná a bezhybná no ono když někdo porodí dídě co mělo přes 4 kila tak má i ten čípek asi dost prostornej
![]()
Zavedení bylo pro mě velmi nepříjemné, a to toho vydržím dost. Poté mi bylo také dost špatně, jen jsem se doma kroutila na posteli.
Zvažuji o vyjmutí Mireny, čekám jen na reakce těch (Erča atd.), co měly stejné problémy jako já, zda už se ty problémy přestaly objevovat.
A tak jen přemýšlím, jestli bude to vyjmutí zas tak nepříjemné jako předtím a zda problémy zmizí.
Nějak jsem nerozhodná, nepoznávám se!!! Můžu říct, že toto období je výrazně jedno z nejhorších které prožívám. Problém střídá druhý a já si s tím nějak nedovedu poradit.
já mám Mirenu rok a celkem v pohode. ze začátku jsem dlouho špinila- myslím 1-2 měs, pak se to upravilo a ted je to v pohode. Dávali mi ji 3 mes po porodu, takze mi MS skoro nenabehla. Kdyz uz ji dostanu, je mnohem min silna nez byla a neni mi tak spatne ![]()
Ahoj Cate16, já mám tělísko vyndaný týden, od minulý středy, hned druhý den jsem začala krvácet, odcházela sliznice, takže sliznice i přes Mirenu narůstala i po osmi měsících a proto jsem neustále špinila a krvácela téměř bez pauzy od 1.7. Je pravda, že po ukončení kojení se to trochu zlepšilo, ale nikoliv natolik, aby mi to nevadilo. Nejvíce mi ale vadily psychické problémy, které jsou po týdnu poloviční, nejsem nervózní a spoustu problémů zvládám bez té mojí paniky a vzteku. A to teď mám dítě v horečkách po očkování a druhé po chřipce plnou pusu aftů a nemůže papat a jen pláče. Jestli se dostanu za čas do normálu a budu to zase JÁ, tak to vyndání a ztráta peněz za to určitě stálo. Uvidíme, dám vědět.
jo v 5ti minutové narkoze toho pan doktor může stihnout
jen jestli to není nějakej uchylák
![]()
doufám,že budu patřit mezi ty štastnější a bude vše v poho.a za jak dlouho jste na sobě poznali změny?myslím po zavedení.
já teda po zavedení měla tlak v děloze tak 20 minut a od té doby jsem v pohodě.
jinak vyndání bude učitě za vteřinu hotové dr chytne za ty vlákna a zatáhne a šup je to venku je to nepříjemné, ale za 1 vteřinu je to venku (takto mi vyndavali nehormonální tělísko tak myslím,že to bude stejné)
lenička 1985 píše:
jo v 5ti minutové narkoze toho pan doktor může stihnoutjen jestli to není nějakej uchylák
![]()
Když mám skvělého gynekologa, který zavádí Mirenu v narkoze, tak je to úchylák, to jsou teda reakce !
ha ha.
Je to renomované pražské Gyncentrum. Při narkoze musí být i anesteziolog a sestra, možná jsou úchyláci všichni ![]()
Většina ženských říká, jak je zavedení bolí, jak je to nepříjemný… Mě to nebolelo, po narkoze jsem si dvě hoďky zdřímla a mám vše bez problémů
Věřím, že všechno souvisí se vším ![]()
doufám,že jste v tom pochopila v tip ![]()
tak podstatné je že prostě vy jste v pohodě a máte pozitivní zkušenost a to taky dělá hodně .-)TAK AT VÁM TO DLOUHO VYDRŽÍ ![]()
lenička 1985 píše:
doufám,že jste v tom pochopila v tip
tak podstatné je že prostě vy jste v pohodě a máte pozitivní zkušenost a to taky dělá hodně .-)TAK AT VÁM TO DLOUHO VYDRŽÍ
Já taky přece vtipkovala
![]()
Dobrý den Caty a ostatní, já se ozývám po týdnu po vytažení. Hned druhý den jsem dostala menstruaci, ani jsem to nečekala, protože MUDr. říkala, že sliznice nenarůstá a nemá co odcházet. Menstruace stejná jako vždy před Mirenou, bez bolestí. Vytažení byla záležitost sekunkdy, vůbec to nebolelo. Zatím na sobě pozoruji zmírnění psych. problémů,ještě nezmizely úplně, ale jsem klidnější, můj tlak taky lehce klesl. Ten vnitřní třes mám stále, ale už méně. Problémy s dýcháním taky stále mám, ale zdá se mi, že méně. Bude to určitě ještě nějaký čas trvat. Byla jsem i u fyzioterapeutky, minulý pátek, a ta říkala, že problémy s dýcháním mohou způsobovat zablokovaná žebra, ale u mě nic neschledala. Mám jen zablokovaný krční obratel a od toho mám asi to neustálé motání hlavy.Problémy jako máme my může způsobovat páteř, tak se zkuste ještě zaměřit na páteř než necháte vytáhnout. Já zatím nevím, zda vše bylo z tělíska, ale chce to asi ještě nějaký čas než si tělo zvykne. V tom příbalovém letáku jsem mimo jiné četla, že Mirena může způsobovat bolesti břicha a nevolnost, tak třeba to opravdu máte z toho. Raději ještě chvilku vydržte a nechte vyšetřit páteř. Já toho vytažení nelituji, jen už třetí mimi nechci
Zase se ozvu.
Dobrý den,
jsem ráda za vaši zprávu. Samozřejmě jsem tyto věci začala hned řešit místo braní prášků. Chodím kvůli páteři na rehabilitace, které mám přes obvodní lékařku. To je k ničemu. Potom chodím pravidelně každých 14 dní k fyzioterapeutce, to je v pohodě, ale neřeší to problémy s dýcháním nebo sevřením hrudníku a žaludku. Všechno nasvědčovalo, že je to od páteře a tak jsem jela na Slovensko za paní, která je daleko široko známá tím, že pomáhá s problémy způsobené páteří, narovnává obratle atd. Ovšem od té doby jsem měla opět 2× ty stejné problémy.
A po těch všech pokusech si už nevím rady a jediné, co mě napadá je, že jestli to není právě Mirenou. Pravdou je, že 2 měsíce od zavedení jsem začala mít spoustu různých problémů a stále se to se mnou veze.
Stále váhám a doufám, že všechno přejde. ![]()
V opačném případě ji nechám vyndat a uvidím, jestli se vše vyřeší. ![]()
ahoj zavedení bylo v pohodě neboj se toho.lehneš na kozu dr.tě prohléédne chtne čípek do takových kleštiček a malilinkato to štépne.samotné zavedení ani neucítíš.a je hotovo.moje dr. byla hotová di minuty (a to nepřeháním)