Tělísko Mirena

Napsat příspěvek
Velikost písma:
32
26.3.11 10:44

Když jsem si přečetla příspěvek od MUDr. Piškotečky, tak jsem se nestačila divit. Zajímalo by mě, kolik je Vám let. Vsadím se, že asi né moc a Vaše životní zkušenosti jsou minimální.
Pravdou je, že „kdo nezažije, nepochopí“ - někdy si na mě vzpomenete.
Přeji hodně štěstí a více pochopení!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.3.11 13:56
lonardeta píše:
Z Vašeho arogantního příspěvku je mi smutno! Nikdo tady nesrovnává přechod s mirenou, vaše slova jsou pouze vytržena z kontextu.....nazývat někoho psychicky labilním, tak to je trochu silný kafe, nemyslíte? Tady píší ženy o svých problémech, copak si je vymýšlejí? To snad nemyslíte vážně? Buďte ráda a já vám to přeji, že nemáte s mirenou negativní zkušenost, ale co kdybyste byla na opačném břehu? Já po osmi měsících věčného krvácení jsem dala NA DOPORUČENÍ DR.! mirenu pryč, protože jsem byla silně anemická. DRUHÝ DEN jsem dostala menstruaci, která trvala SEDM dní. Z čeho bych asi menstruovala, kdyby nenarůstala sliznice, jak píšete? Další nesmysl je to, že Mirena působí lokálně........způsobuje, že nedozrává vajíčko, které se nenachází v děloze, ale ve vaječnících. Navíc, když si přečtete leták, tak tam píší, že se hormony dostávají do mateřského mléka, tzn. do těla celého- díky krevnímu oběhu. Zamyslete se nad tím proboha logicky, ne jen díky tomu, co jste kde slyšela! Je to hormonální antikoncepce, působí nepřirozeně na to, co má přirozené být - cyklus ženy. V těle je něco navíc a jinak, než má být. Příště, než něco napíšete, tak zvažte svoje slova, abyste se spíš neztrapnila! Jedna s těch tzv. plaček.

Tak ještě jednou … Mirena působí lokálně, lokální působení hormonu má za následek nedorůstání děložní sliznice a zahuštění děložního (cervikálního) hlenu, proto se stává nepropustný pro spermie. Dozrávání vajíčka ovšem nezabraňuje, k ovulaci dochází - asi špatně ty příbalové letáky čtete (viz. www.mirena.cz … tam ho máte celý). Do mateřského mléka se dostává jen mizivé množství hormonu (to znamená, že tedy i do krve), z tohoto důvodu je Mirena vhodná i pro kojící matku, protože tak minimální množství hormonu nemá na dítě žádný vliv. Na cyklus ženy působí minimálně, žena ovuluje. Ale ano, výrazně citivá žena může špatně reagovat na něco cizího v těle, bývá reakce, tělísko se tělo snaží i vypudit, pak nastávají problémy s abnormálním krvácením. Pokud však tělo fyzicky neodmítá tělísko, ale žena má psychické problémy, většinou je to psychosomatický problém. Nevím, proč se kvůli tomu někdo rozčiluje, není to nic, za co by se dotyčný/á měl/a stydět.
A nebojte se o mé znalosti, já vzhledem ke své profesi nemusím něco někde poslouchat a pak tomu věřit. Věřte, že o lidském těle toho vím poměrně dost :mrgreen: Spíš mě zaráží, že některé ženy mají stále o svém těle tak malé znalosti a koluje pořád hodně mýtů.

• Citovat
  • Upravit
3
26.3.11 14:03
Cate16 píše:
Když jsem si přečetla příspěvek od MUDr. Piškotečky, tak jsem se nestačila divit. Zajímalo by mě, kolik je Vám let. Vsadím se, že asi né moc a Vaše životní zkušenosti jsou minimální.
Pravdou je, že „kdo nezažije, nepochopí“ - někdy si na mě vzpomenete.
Přeji hodně štěstí a více pochopení!

Necítím se stará, to je pravda (ale to nezáleží na věku). Vzhledem k tomu, že mám VŠ vzdělání, hodně let praxe a i děti, tak mezi pubertální výrostky rozhodně nepatřím. Podle jednoho příspěvku nemůžete vědět tedy nic, protože to ani nevypovídá o nějakých životních zkušenostech. Ano, o medicíně vím dost. Vím taky dost o depresích, protože mám ve své blízkosti dva přátele trpící maniodepresí, velmi nepříjemnou a těžkou nemocí. Tito lidé ani nemusí mít žádné tělísko v těle, aby jim bylo opravdu zle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lonardeta
26.3.11 14:45

Pro anonymní

[Tak ještě jednou … Mirena působí lokálně, lokální působení hormonu má za následek nedorůstání děložní sliznice a zahuštění děložního (cervikálního) hlenu, proto se stává nepropustný pro spermie. Dozrávání vajíčka ovšem nezabraňuje, k ovulaci dochází - asi špatně ty příbalové letáky čtete (viz. www.mirena.cz … tam ho máte celý). Do mateřského mléka se dostává jen mizivé množství hormonu (to znamená, že tedy i do krve), z tohoto důvodu je Mirena vhodná i pro kojící matku, protože tak minimální množství hormonu nemá na dítě žádný vliv. Na cyklus ženy působí minimálně, žena ovuluje. Ale ano, výrazně citivá žena může špatně reagovat na něco cizího v těle, bývá reakce, tělísko se tělo snaží i vypudit, pak nastávají problémy s abnormálním krvácením. Pokud však tělo fyzicky neodmítá tělísko, ale žena má psychické problémy, většinou je to psychosomatický problém. Nevím, proč se kvůli tomu někdo rozčiluje, není to nic, za co by se dotyčný/á měl/a stydět.
A nebojte se o mé znalosti, já vzhledem ke své profesi nemusím něco někde poslouchat a pak tomu věřit. Věřte, že o lidském těle toho vím poměrně dost :mrgreen: Spíš mě zaráží, že některé ženy mají stále o svém těle tak malé znalosti a koluje pořád hodně mýtů.

Takže nezapadám ani do jediné skupiny, kterou tady uvádíte. Mé tělo mirenu nevypudilo, neměla jsem bolesti, nevěděla jsem o ní, ale přesto jsem v kuse 8. měsíců krvácela. Na výslovné doporučení mojí gyndařky jsem si mirenu nechala vyndat a najednou mám klid ve všech směrech........Řekněte mi tedy, proč jsem den po vysazení dostala silnou menstruaci s viditelným odlučováním sliznice trvající sedm dní, když nenarůstá? Víte toho asi hodně, jak píšete, takže mi na tuto otázku dokážete odpovědět. Proč jsem se stala silně anemickou a ztrácela hodně krve, když jsem podle vás sliznici neměla? Já ji vůbec neberu těm, kterým vyhovuje, naopak. Ale nenechám se nazývat plačkou jen proto, že s ní mám problém a snažím se ho popsat. Buďte ráda, že nemusíte řešit to, co já. Nikdy bych vám to nepřála. Přeju vám, ať jste v pohodě a bez potíží, ale prosím vás tímto moc pěkně, nezpochybňujte tady příspěvky žen, které jsou nešťastné a hledají odpovědi na své problémy. Není jich málo a nejspíš jsou všechny psychicky labilní, podle vás. Já se opravdu nemám za co stydět a nebojím se o tom mluvit. Když mi odpovíte na mé otázky, tak poděkuji a budu ráda, že jsem našla to, co jsem hledala.

• Citovat
  • Upravit
D M
26.3.11 16:00

Pro piškotku

Piškotka, od jakého to je slova, jako pištět???? Zase jedna rádoby chytrá duše. Nejlepší je, když dělá chytrého někdo, kdo není. To mě vždycky pobaví. Nejsem sto pochopit, jak některé osoby jsou tak těžce neempatické, sobecké a zahleděné do sebe. Jste arogantní fufňa a podle toho váš příspěvek vypadá. Asi nemá s vámi ani cenu diskutovat a přesvědčovat vás o opaku, protože hlupáci si většinou poradit nedají. Doufám, že na vás nepůsobí můj příspěvek příliš ostře, vy nejste plačka, že? Takže ok.

• Citovat
  • Upravit
3
26.3.11 16:11
lonardeta píše: [
Tak ještě jednou … Mirena působí lokálně, lokální působení hormonu má za následek nedorůstání děložní sliznice a zahuštění děložního (cervikálního) hlenu, proto se stává nepropustný pro spermie. Dozrávání vajíčka ovšem nezabraňuje, k ovulaci dochází - asi špatně ty příbalové letáky čtete (viz. www.mirena.cz … tam ho máte celý). Do mateřského mléka se dostává jen mizivé množství hormonu (to znamená, že tedy i do krve), z tohoto důvodu je Mirena vhodná i pro kojící matku, protože tak minimální množství hormonu nemá na dítě žádný vliv. Na cyklus ženy působí minimálně, žena ovuluje. Ale ano, výrazně citivá žena může špatně reagovat na něco cizího v těle, bývá reakce, tělísko se tělo snaží i vypudit, pak nastávají problémy s abnormálním krvácením. Pokud však tělo fyzicky neodmítá tělísko, ale žena má psychické problémy, většinou je to psychosomatický problém. Nevím, proč se kvůli tomu někdo rozčiluje, není to nic, za co by se dotyčný/á měl/a stydět.
A nebojte se o mé znalosti, já vzhledem ke své profesi nemusím něco někde poslouchat a pak tomu věřit. Věřte, že o lidském těle toho vím poměrně dost :mrgreen: Spíš mě zaráží, že některé ženy mají stále o svém těle tak malé znalosti a koluje pořád hodně mýtů. Takže nezapadám ani do jediné skupiny, kterou tady uvádíte. Mé tělo mirenu nevypudilo, neměla jsem bolesti, nevěděla jsem o ní, ale přesto jsem v kuse 8. měsíců krvácela. Na výslovné doporučení mojí gyndařky jsem si mirenu nechala vyndat a najednou mám klid ve všech směrech........Řekněte mi tedy, proč jsem den po vysazení dostala silnou menstruaci s viditelným odlučováním sliznice trvající sedm dní, když nenarůstá? Víte toho asi hodně, jak píšete, takže mi na tuto otázku dokážete odpovědět. Proč jsem se stala silně anemickou a ztrácela hodně krve, když jsem podle vás sliznici neměla? Já ji vůbec neberu těm, kterým vyhovuje, naopak. Ale nenechám se nazývat plačkou jen proto, že s ní mám problém a snažím se ho popsat. Buďte ráda, že nemusíte řešit to, co já. Nikdy bych vám to nepřála. Přeju vám, ať jste v pohodě a bez potíží, ale prosím vás tímto moc pěkně, nezpochybňujte tady příspěvky žen, které jsou nešťastné a hledají odpovědi na své problémy. Není jich málo a nejspíš jsou všechny psychicky labilní, podle vás. Já se opravdu nemám za co stydět a nebojím se o tom mluvit. Když mi odpovíte na mé otázky, tak poděkuji a budu ráda, že jsem našla to, co jsem hledala.

Virtuálně diagnóza dělat nelze, ale zkusím odpovědět. Lékařka Vám jistě před a po vyndání tělíska na ultrazvuku zkontrolovala dělohu. Při Mireně je navíc nutné opravdu poctivě každý rok toto vyšetření provést. Sliznici tedy měla změřit, pokud nějaká opravdy byla. Při Mireně může narůst sliznice jen slabé tloušťky, tato sliznice je tedy atrofická, oplodněné vajíčko se v ní nemůže uhnízdit. Pokud by ovšem spermie prošly přes zhuštěný a neplodný cervikální hlen, přežily prostředí kolem tělíska a podařilo se jim vajíčko oplodnit. Mirena neobsahuje hormon, který ovlivňuje ovulaci. Anémie může být způsobena dlouhodobým gynekologickým krvácením, to nikdo nepopírá a bohužel krvácení a špinění bývá častý stav při Mireně, během prvního půl roku po aplikaci Mireny zcela normální, někdy může přetrvávat i déle. Nicméně jsou ženy citlivé, které cizí těleso v těle nesnesou, to už jsem psala. Tělo tělísko odmítá, nemusí je zákonitě vypudit, to je snad z mého dřívějšího příspěvku zřejmé. Nesnášenlivost se může projevit i dlouhodobým krvácením. Vypuzení (i jen částečné), žena nemusí fyzicky nic poznat (posunutí tělíska se pozná třeba až na UTZ), může také způsobit krvácení, špinění, bolesti v podbřišku. Ještě k té sliznici u Mireny, kdyby sliznice normálně rostla jako v normálním cyklu, bylo by to špatně a Mirena by nefungovala, jak mám, může se to stát při jejím špatném uložení. Proto také ta každoroční UTZ kontrola.
Plačkami nenazývám ženy, které mají fyzické problémy, to se bohužel stává, procento je malé, ale je to vždy pro ženu risk, když se pro Mirenu rozhodne. Risk finanční, protože dopředu neví, jak jí sedne.
K té okamžité ovulaci, tak i zcela logicky, kdyby (podle vás) Mirena bránila ovulaci, tak by ihned po jejím vyndání nemohla přijít menstruace, došlo by k ovulaci a cca 14 po ní i menstruace. Nicméně se při Mireně cykly u mnohých žen prodlužují, ale třeba i zkracují. Pokud mají menstruaci, tak většinou slabou nebo jen špiní. Ženy, které mívají bolestivou ovulaci, ji mají většinou i při Mireně.
Psychické problémy výše popisované a často jako zázrakem přejdou hned po vyndání Mireny jsou opravdu psychosomatické, ale ani z toho si člověk nemusí nic dělat, pokud si to přizná. Někomu podvědomě vadí jen ta představa, že má v sobě něco „cizího“ atd. Jen krůček je k vyvolání různých nepříjemných psychických stavů, namluvit si člověk bohužel může cokoliv :wink: , těžko se to pak může i ovládat. Mám kamarádku, která nesnese ani tampon, má vždy po chvíli tak hrozné pocity, že ho musí vyndat. Jak někdo psal, že doma vše v pořádku, pohoda a stejně se cítí hrozně, po zkušenostech s mými přáteli, kteří mají problém s depresemi (bez léčby u psychiatra to bohužel nejde), vím, že rodinná i pracovní „pohoda“ s tím nemá co dělat. V jejich špatných stavech, je vše okolo v pořádku a jim je přitom příšerně a člověku je z toho až smutno, protože jim ani nemůžete moc pomoci. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
26.3.11 16:19
D M píše:
Piškotka, od jakého to je slova, jako pištět???? Zase jedna rádoby chytrá duše. Nejlepší je, když dělá chytrého někdo, kdo není. To mě vždycky pobaví. Nejsem sto pochopit, jak některé osoby jsou tak těžce neempatické, sobecké a zahleděné do sebe. Jste arogantní fufňa a podle toho váš příspěvek vypadá. Asi nemá s vámi ani cenu diskutovat a přesvědčovat vás o opaku, protože hlupáci si většinou poradit nedají. Doufám, že na vás nepůsobí můj příspěvek příliš ostře, vy nejste plačka, že? Takže ok.

Proč ta hysterická odpověď ? Z hlediska češtiny nemá nic společného piškotka a pištět :think:
Jinak hysterie opravdu není na místě u někoho, kdo proti něčemu brojí, ale vlastní zkušenost s tím nemá - vše jen co se povídalo. Empatie mi není cizí, ale má své meze. O aroganci rád mluví ten, kdo bohužel raději brečí - já to řeknu jinak, někdo patří mezi lidi tzv. „aktivní“ a někdo mezi „reaktivní“. Můžete si vyhledat na netu (z oboru psychologie).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lonardeta
26.3.11 16:27

Kdo mluvil o okamžité ovulaci? Vy nevíte, že žena krvácí i při anovulačních cyklech? Hm, tak to jsem si myslela, že toho víte více. To mi opravdu stačí. Děkuji!

• Citovat
  • Upravit
Erča
26.3.11 22:09

Dobrý večer, tak i já poté, co tu čtu tyto příspěvky se musím zastat nespokojených pacientek. Mirenu mám vytaženou asi tři týdny a musím říct, že jsem moc ráda, že jsem to udělala. Měla jsem problémy s vysokým tlakem,neurozami, nespavostí.Tlak mi po pár dnech po vytažení klesl na normál, nemusím tím pádem už brát léky, cítím se lépe po všech stránkách.Podotýkám, že jsem si ji nechala vyndat na doporučení internistky. Vím, že doktoři- gynekologové nedají na Mirenu dopustit.Já hned po vytažení začala druhý den menstruovat, přestože jsem také stále slyšela, že sliznice nanarůstá. Menstruace byla úplně normální, podotýkám, že se nejednalo o špinění, takže si také říkám, jak je to možné? Mně prostě přijde, že je to umělé zastavení menstruace, které se musí zásadně projevit jinde. Dnes jsem se o Mireně bavila se svojí švagrovou a ta mi říkala, že ze svého okolí zná spoustu kamarádek, které mají problémy a nejsou spokojené. Já za sebe bych ji nikdy žádné své dobré přítelkyni nedoporučila pokud si nechce zadělat na zdravotní problémy. Je to prostě proti přírodě,ale tím nechci brát iluze ženám, které jsou spokojené. Ty psychycké problémy u ní opravdu jsou, nejsou to žádné psychosomatické potíže, to je prosím výmysl doktorů. Upřímně radím ženám, pokud nemusí, ať si Mirenu nezavádějí.

• Citovat
  • Upravit
D M
27.3.11 09:02

Piškotko

Přesně takovou odpověď jsem čekala, zase poučujete, znám pár takových lidí… Moje odpověď k vám nebyla hysterická a to slovo pištět, bylo řečeno s nadsázkou a ironií, samozřejmě, protože by se k vám hodilo lépe. Jste prostě přízemní osoba, zahleděná do sebe a absolutně bez humoru. Patříte přesně do sorty lékařů, kteří hledí jen na své zájmy, to, co jim přístroj nezměří, to nevidí. Z oboru psychologie mne rozhodně nemusíte poučovat. Když se zaváděla DANA, taky byli všichni přesvědčení, že je to super, a kolika ženám nadělala problémů!!! To vy ale jistě víte, když jste tak všeznalá. Dneska je Mirena, aha, takže M. je dokonalá a už nic lepšího se nevymyslí??? Za 10 let se vymyslí jiná věc a Mirena bude zastaralá a možná, že tehdy už lékaři přiznají, že není až tak bezproblémová, protože budou mít jiný výrobek, který jim bude dělat kšeft. Do té doby budou Mirenu obhajovat. Raději si přečtěte, co je to empatie, protože vám rozhodně schází. Já sdílím problémy s ostatníma, a věřím jim. Taky svoje tělo znám, i svou psychiku, proto můžu o Mireně mluvit, neměla jsem ji, ale jinak mě neznáte, a nevíte, co už jsem zkusila, a co ne, takže hned každého nesuďte jen podle pár vět, které si tady přečtete. Doktoři by se měli více zabývat i duší a psychikou člověka a nebrát ho jen jako vidinu svého zisku. Všechno, co neumějí vyřešit bagatelizují a nevysvětlují, dělají všeznalce, a takový přístup není správný, stejně, jako ten váš. Vy jste určitě přesvědčená o opaku, takže už nemá cenu se tím zabývat. Svůj názor jste už napsala, já taky. Takže doufám, že sbohem.

• Citovat
  • Upravit
D M
27.3.11 09:20

Pro Piškotku

Omlouvám se, ještě k tomu musím dodat… Vzhledem k tomu, že se Mirena zavádí jen pár let, kde berete tu jistotu, že to co říkáte, je pravda a vše ostatní jsou výmysly??? Někdo vám dělal výzkum? Samozřejmě, že ne! Nemyslím testy! Berte psychiku člověka jako fakt! Stejně ,jako je vysoký tlak, který poznáte jen, pokud ho změříte. Pokud nebudete mít tlakoměr, bude vám sice špatně, ale nebudete vědět proč. A protože vám ho nikdo nezměřil, tak budeme říkat, že jste zcela zdravá, přitom budete mít zaděláno na hezký infarktek… Lékaři se musí naučit pracovat s člověkem, jako s individuem, tělo brát komplexně, nikoli ho poučovat o tom, co je exaktně napsáno a jiné faktory nebrát v úvahu, a dokonce je ještě zesměšňovat. Píšete, že nazýváte plačky jen ty, co mají pouze ty psychické problémy… To je od vás hezké. :roll: Jaký vidíte rozdíl mezi psychikou a fyzikou našeho těla??? Vy asi velký, já žádný.

• Citovat
  • Upravit
1
1.4.11 23:45

Mirena po 5 letech

Milé dámy,
zasla jsem na diskuzi k Mirene, abych zjistila, zda nektera z Vas ma zkusenosti s tim, ze telisko ma vice jak pet let, tak jako ja (po peti letech akorat neprodukuje hormon, takze funguje jako DANA). Co jsem kratce pochytila, delite se na dve skupiny - ty, ktere s tim mate dobre zkusenosti a ty, ktere zase spatne. Ja jsem rada, ze patrim do te prvni skupiny. Telisko jsem si nechala zavest v 18 a mam ho od te doby (cca 7 let), nove jsem si nenechala zavest, protoze planuji dite a dalsich pet let bych tedy telisko nevyuzila. Mate prosim nekdo s timto zkusenosti?
Rada bych Vam predala moji zkusenost a nazor na Mirenu - pro me je to uzasna antikoncepcni metoda, zadna silna menstruace, pouze spineni (doporucuji zenam s velmi silnym krvacenim), po „vyprazdneni“ hormonu normalni menstruace, zadne polikani prasku je pro mne velke plus, bolesti jsem mela jedno odpoledne po zavedeni. Doporucila bych damam, kteri se opravdu boji jit do Mireny, at do ni nejdou…psychika je strasne dulezita a jestli budete mit strach, je jasne, ze budete tim intenzivneji prozivat negativni pocity po zavedeni. Ja jsem si jedine musela nechat ustrihnout vlakna trochu vic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
4.4.11 17:00

S tímto nesouhlasím, já jsem se vůbec nebála, právě jsem to brala dost pozitivně, a přesto mé začátky jsou hrozné. Stahy dělohy se těžko dají psychikou ovlivnit… Musím říct, že dnes, tj. přesně měsíc po zavedení, je mi první den dobře, snad už bude konec a tělo si zvyklo. Je to opravdu individuální, každé tělo to přijme jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Bety2002
5.4.11 21:15

Další Mirenu už ne

Zdravím, přidám svou zkušenost s Mirenou. Zavedena rok po druhém porodu, vyjmuta přesně po 5 letech - letos na konci ledna. Půlroční krvácení, nepříjemné ale dalo se přežít. Zhruba rok po zavedení se mi objevily problémy s imunitou, rozvinula se mi alergie. Rok poté se mi objevila kožní nemoc (doktorka říkala, že je to z nízké imunity) skončila jsem v nemocnici. Půl roku potom jsem měla nemocenskou s únavovým syndromem. Další rok jsem byla velmi unavená. Dnes jsem bez Mireny a jsem spokojená. Váha se mi vrací (už mi zmizely 4 ze 6 kil). A únava zmizela zcela.

Takže to shrnu:

• není menstruace, zmizely problémy s mykózami.
  • únava, ztráta libida, přibývání na váze (i když sportuji pravidelně)

Pleť beze změny. Nikdy dříve jsem nebrala HA, asi mi vadí i nízká hladina jakýchkoli cizích hormonů. Další už nechci. Mám příbuznou a ta má již druhou a je spokojená.

• Citovat
  • Upravit
lenička 1985
11.4.11 12:02

holky já jsem teda zatím spokojená mám Mirenu přes měsíc a vše uplně v pohodě.první MS trvala 13 dní jen slabě takže v pohodě a protože jsem se dala trochu víc do pohybu jdu v poho dolu i s váhou.
věřte nebo nevěřte tomu psychikou se dá ovlivnit uplně vše.kdysi jsem byla na operaci a protože jsem se pak bála že něco není vpořádku psychikou jsem si vyvolala obrovské bolesti břicha a teplotu 40,6° a jakmile mi na pohotovosti řekli ,že jsem uplně v pořádku do hodiny jsem byla ok.a stejně tak proč ti co nemužou mít děti a najednou čekají na umělé oplodnění tak šup a jsou z nich těhule ??psychika je mocná čarodějka :lol: i když tomu málo kdo věří.protože není vidět,nebolí a je prostě chovaná hluboko v nás.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí

Těhotenský test 2v1