Tělísko Mirena

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Malá Opi
11.4.11 13:09

MIRENA

Ahojky,
nechala jsem si zavést M.po druhém dítěti,na doporučení kamarádky,ta je tak moc spokojená,že už má dokonce druhou.Já špinila asi rok,nakonec to bylo pár dní měsíčně.Mám jí 3,5roku. Teď se to zroršilo,dostala jsem to zase po 14dnech a už se nejedná jen o špinění.Uvažuju o vyndání,protože lepší už to asi nebude.Váhový nárůst za celou dobu je cca 3kg, jiné problémy nemám.Záleží zřejmě na každé,jak ji bude snášet. :wink:

• Citovat
  • Upravit
2803
11.4.11 14:34

Já nad ní hodně uvažuji!
Tak jak teda?
Mám měsíc po druhém porodu a další děti rozhodně neplánujeme :mrgreen:
5 let se nemuset na nic ohlížet se mi líbí :palec:
Zavádí se už v době kojení?
Po porodu ještě stále špiním, takže nějaké další špinění-z důvodu tělíska mě nerozhodí… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
D M
11.4.11 15:49

Pro lubenku

Já bych s tím… na nic se nemuset ohlížet… byla raději opatrná. Mirena není úplně 100%, můžou nastat komplikace, třeba ji můžou špatně zavést, může vypadnout, nebo se pohnout tak, že nechrání a dokonce tu někdo psal, že se mu Mirena prořezala až do břicha..Pár žen tu psalo, že i přes Mirenu otěhotněly.
To jenom tak na upřesnění.

• Citovat
  • Upravit
2803
11.4.11 16:53

:cry:
TAK A JSEM V PASTI :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lenička 1985
11.4.11 20:00

no nic není ani černý ani bílý že?? já jsem pro ní byla nadšena a jsem zatím opravdu spokojená a jsem vděčná že jsem tuto diskuzi našla náhodou a až po zavedení M.jinak bych byla atky dost na vážkách :-((
za mě říkám jdi do toho zkus to a vůbec nemysli na to že ji máš a budeš v poho.

• Citovat
  • Upravit
4417
11.4.11 20:08

Tak já tělísko Mirena mám, v červnu to bude rok. A jsem spokojená. Ze začátku jsem asi 4 měsíce špinila, ale ne pořád. Byla jsem na kontrole po 4 měsících od zavedení a vše v pořádku, v květnu jdu na další prohlídku.
Ono je všude nějaké pro a proti, stejně jako u prášků, každému vyhovuje a sedne něco jiného.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
12.4.11 09:19

vytažení tělíska

Ahoj lonardeta,chci se tě jen zeptat za jak dlouho tě to krvácení po vytažení přešlo.Já byla na vytažení včera,měla jsem Mirenu jen měsíc a vůbec jsem ji nesnesla (krvácení,špinění,bolesti břicha,nechuť na milování a šílená psychická nepohoda).Dnes jsem začala parádně krvácet a mám taky pocit jakoby to byla pravá menstruace,taky mám pocit,že tam ta sliznice normálně narůstala.Jen doufám,že to brzy přejde proto se tě ptám.Na začátku ledna jsem porodila,očistky jsem měla osm týdnů,pak menstruace a pak Mirena,takže už víc jak čtvrt roku špiním nebo krvácím a už toho mám upřímě řečeno plné zuby.Už bych se ráda hodila do klidu.Ale můžu říct,že vytažení Mireny se na mé psychice začíná projevovat už dnes,vůbec nejsem v takovém napětí jako celý minulý měsíc.Snad snad už bude brzy všechno v normálu nebo už vážně nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
14.4.11 16:53

pro Lubenku

Zdravím, taky jsem ji chtěla a nebyla si jistá, ale všechny moje kamarádky a známé co Mirenu mají jsou spokojené, naštěstí jsem ani já tuhle diskusi neobjevila před…:-)Takže, mám ji asi 1,5měsíce, začátky byly hrozné. Měla jsem strašné bolesti, přirovnala bych je k porodním. Musela jsem k lékařce, dala mi čípky na utlumení bolesti a prý ať vydržím. Užívala jsem je zhruba týden, pak vysadila. Stálo to za to, přesně po měsíci(zavedení) mě bolesti pomalu vymizely, špiním malinko, dá se říct skoro vůbec. Je pravda, že sem tam mi s místech vaječníků strašně jakoby píchne, taková křeč, ale jinak nic. Jestli už to bude v poho, vůbec nelituji! Kamarádka si ji také nechala zavést po třetím dítku ještě v době kojení, nešpinila prý vůbec. Každá jsme holt jiná! Pěkný den!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lonardeta
14.4.11 19:52

Pro Elis111

Krvácela jsem osm dnů. Pak naprosto nic, další menstruaci jsem dostala právě dnes, po šesti týdnech, takže to bude ještě asi chvilku trvat, než se vše hodí do normálu. Ale moje psychické problémy se zlepšily o 90 procent. Je to super. Jsem v klidu, vše řešim s chladnou hlavou.

• Citovat
  • Upravit
988
15.4.11 06:45

Ahoj holky tak mirenu mam temer 4 rmsice a sem spokojena sice sem spinila temer 2 mesice v kuse ale ted uz vse v poradku :). Urcite doporucuji
PS: JEstli i pres ni otehotnim tak se zblaznim :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Erča
15.4.11 19:58

vzkaz pro Cate 16

Dobrý večer, píši jak jsem slíbila asi po měsíci a něco od vytažení mireny. Jsem naprosto spokojená, všechny dřívější problémy postupně zmizely, tzn. problémy s dýcháním, sevřením na hrudníku i vnitřním třepáním. Klidně spím a psychyc. problémy jsou také pryč.Tlak se upravil. Nelituji. Vše se samozřejmě vracelo do normy postupně. Jen při druhé menstruaci mě bolelo každý den břicho, jinak vše ok. Držím Vám pěsti ať jste také brzy bez problémů ať už s mirénou či bez ní.

• Citovat
  • Upravit
Selbyville
15.4.11 20:22

Jééje, opravdu tu někdo psal, že po Mireně otěhotněl??!!:-OO Vážně ji zvažuji a dokonce jsem zaslechla názor, že je skoro srovnatelná se sterilizací?!! To bych se opět dost rozmýšlela! Při mém štěstí… Na mě se manžel nesmí skoro ani podívat, abych nebyla těhotná! ;-))

• Citovat
  • Upravit
988
16.4.11 07:17
Selbyville píše:
Jééje, opravdu tu někdo psal, že po Mireně otěhotněl??!!:-OO Vážně ji zvažuji a dokonce jsem zaslechla názor, že je skoro srovnatelná se sterilizací?!! To bych se opět dost rozmýšlela! Při mém štěstí… Na mě se manžel nesmí skoro ani podívat, abych nebyla těhotná! ;-))

Tak o ty sterilizaci sem neslysela, asi se budu muset podivat vic po internetu. Ale myslim, ze s tim otehotnenim sem to tu nekde cetla a doufam, ze to nebude nas pripad :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
494
19.4.11 15:36

ahojte holky, mám čerstvě zavedenou mirenu po šestinedělí po druhém porodu, zatím nemůžu říkat žádné zkušenosti, mám ji opravdu velmi krátce, pořád mě trochu bolí v podbřišku, ale to je asi normální. Téměř ani nekrvácím. Chtěla jsem se ale spíš zeptat, jestli některá z vás po Mireně znovu plánovaně otěhotněla, jak potom probíhalo těhotenství. Myslím tím, jestli třeba ta vlákna z Mireny nemůžou nějak poškodit čípek, jestli pak těhotenství probíhalo v pořádku apod. Máme teď dvě děti brzo po sobě, ale časem bychom třetí ještě chtěli, tak by mě jen zajímala vaše zkušenost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
SC
26.4.11 23:50

Mirena

Tak já mám Mirenu už 9 let, mám už samozřejmě druhou, a nic lepšího si nedovedu představit. Prakticky po celou dobu jsem úplně bez menstruace, špinění jen nějakou dobu po zavedení, popř. když jsem nemocná nebo přetažená. To vše ovšem pokryje slipová vložka. první zavedení zcela bez problémů (půl roku po porodu), u druhého jsem omdlela, ale upozorňuji, že mám hrozně nízko práh bolesti a kdysi jsem omdlévala u každého odběru krve, takže pro většinu žen by to nemělo být směrodatné. Pan doktor mi říkal, že z jeho 220 zavedených tělísek jsme omdlely dvě. I přesto jsem rozhodnuta, že si zcela určitě za rok nechám zavést novou :-)))

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí

Těhotenský test 2v1