Tělísko Mirena

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Eva175
6.5.11 16:46

Vypadnutí

Právě toho se bojím, že mi to tělísko vypadne. Doktorka to nějak moc nepřechvalovala, ale dala mi letáček, kde tomu vypadnutí věnovali velkou část textu. Tím jsem pochopila, že se to stává. Ale asi do toho půjdu, antikoncepci užívat nemůžu kvůli tlaku a v 19 si ještě miminko pořizovat nechci…

• Citovat
  • Upravit
lenička 1985
6.5.11 18:17

protože do letáčku musí napsat,to ,že stát se to muže.vubec neřešte tuhle diskuzi myslím,že budete patřit k velké většině těch spokojených uživatelek.a věřte že většina tech tady si to jen vsugerovala.protože za velkou většinu muže psychika a je tu ukázkový příklad toho jak tu některá psala,že hned po vyndání se jí ulevilo.ano ulevilo se jí protože měla psychický blok.
tak já třeba v 19 otěhotněla plánovaně,ale měla jsem s kým a měla jsem kde bydlet a jsme i fin.zajištěni takže já měla to štěstí,že nemusím čekat do duchodového věku na své první dítě :-D

• Citovat
  • Upravit
988
7.5.11 19:23

tak ja mam mirenu uz temer pul roku a jsem spokojena. sice jsem temer dva mesice na zacatku spinila( to uz sem tu psala) ale ted uz je to super. zadne problemy nic. Prvni mimco mam uz za sebou, malej se nam narodil v mych 20 a zatim druhy nechceme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lenďulík
24.6.11 09:18

Ahoj
Já mám Mirenu přes rok a uvažuji o jejím vyndání. Stále špiním, krvácím, mám bolesti v podbřišku. Celkově jsem již z toho unavená. Bez vložky, slipky už se nemohu ani hnout. Doktor radil, ať vydržím. Zkoušela jsem všemožné tablety. Vždy se to na chvilku usadilo a pak zase to samé. Jsem z toho zklamaná. Už bych do Mireny nešla. Ale, zase je to jen o daném člověku. Kamarádka ji má a je velmi spokojemá.

• Citovat
  • Upravit
32
24.6.11 10:04

Hormony

Také uvažuji o vyndání, nemám problémy se špiněním ani žádným krvácením, ale asi po 2 měsících se mi začaly objevovat problémy - nevolnosti, bolesti a křeče žaludku, špatné dýchání, výrazně zvýšený tlak (do té doby jsem měla nižší). Dlouho jsem chodila po doktorech ale nic mi nenašli, také alternativní léčba bez výsledků.
Kámoška si také nechala vyndat Mirenu, protože ji to spustilo epileptické záchvaty. Do té doby byla zdravá, bez problémů jako já.
U mě žádná vyšetření - RTG, gastroskopie ani ultrazvuk nic neprokázali, takže si to nedokážu jinak vysvětlit. Podotýkám, že jsem vyrovnaná žena s malým dítětem, bez rodinných problémů.
Nechci nikomu radit, ale hormony dokážou udělat pořádnou paseku, samozřejmě nemluvím o psychice.
Možná některé ženy mají také zdravotní problémy, ale nedávají to do spojitosti s hormonama.

Hlavně nebuďte naivní - pro doktory i výrobce je to hlavně bussines a závažně problémy raději moc nezmiňují.
Mj. už jste se dívaly na velký výčet negativních účinků a frekvence si myslím, že je úmyslně podhodnocená.
Dámy, je to jen na Vás čemu dáte přednost - pohodlnosti nementruovat nebo zdraví!
Kdo nezažije žádné problémy a nemoci - NEPOCHOPÍ !

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32
24.6.11 10:19

pro: lenička 1985

Buďte ráda, že u Vás je vše v pořádku.
Netvrďte ale někomu, že si to mnoho žen vsugerovalo.
Přece každá dala za Mirenu spoustu peněz a šla do toho s tím, že chce být chráněna a bez problémů. Proč by si teď měly vymýšlet? To přece nemá logiku.
Na této diskuzi hledají ženy odpovědi - samy se mohou rozhodnout na základě pozitivních i negativních zkušeností uživatelek.
Vy, ve vašem věku 26 let asi nemáte tolik zkušeností ani odbornost, abyste všem radila, že je to v pohodě, když to nemůžete vědět s jistotou. Každý je jiný a na každého působí věci jinak !!
Ovšem klidně si napište svůj příběh, svůj názor … snad o to tady hlavně jde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11529
25.6.11 12:40

dobrý den, nepřečetla jsem celou diskuzi, jen pár záložek, byla jsem u dr po třech měsících od porodu, taky chci mirénu (náplasti ani prášky nechci) jen se bojím zavedení, ale to je asi normální, a pak, jak bude probíhat sex s manželem, nebolí to, sedlo Vám to dobře? kdy jste poprvé spali po zavedení? mám kluky rok a půl od sebe, a třetí mimčo bych chtěla právě za těch pět let, jestli přemluvím manžela :huban: :huban: můj dr se tím specializuje a zavádí to běžně, taky si to pochvaloval, že už to není jako dříve ty „dany“ co měly naše mámy, že v tom není kov a doporučil mi to po létě, že než se to usadí, dva až tři měsíce může žena špinit .....doufám tedy, že to sedne a nebudu mít žádné problémy, to by mě mrzelo :-( :-( :-( a díky za tuhle diskuzi, jak bude více času, dočtu :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kazan27
11.7.11 10:27

Mirena

Ahoj děvčata, jsem dva měsíce po porodu druhého dítěte a přemýšlím o Mireně. Přečetla jsem si tuto diskuzi a jsem Mirenou sklamaná. Teď mi ale řekněte co jiné za HA brát. Než jsem poprvé otěhotněla brala jsem 10 let Pramino, maximálně spokojená. Po porodu jsem brala prášky při kterých se dalo kojit (padání vlasů), pak jsem vzala Pramino, problémy které popisujete při Mireně (deprese, nechuť na sex, bolesti žaludku, silné bolesti prsou do měsíčků a zbytek cyklu, až o číslo větší podprsenka)Celkem jsem vystřídala asi 6 druhů HA prášky, než jsem řekla dost a nebudu brát nic. Plodné a neplodné dny fungovali asi půl roku a pak jsem otěhotněla, ale druhé jsme chtěli takže žádná tragédie. Techdy jsem si řekla HA piluky už ne a zkusím tělísko, no a teď se dočítám,že úplně to samé co při práškách, tak už nevím. Kondom je pro nás nepraktický a plodné dny nefungují tak tedy co? Manžel řiká vyzkoušet a uvidí se, a asi do toho půjdu s tím, že věřím v horší :-( a doufám :lol: v lepší variantu, že jí snesu. Pak dám vědět. čau Markéta

• Citovat
  • Upravit
2803
11.7.11 10:29

NIC NEVIDÍM :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lenička 1985
11.7.11 10:36

jj hrozně špatně se to čte :-P

• Citovat
  • Upravit
lenička 1985
11.7.11 10:43

no já musím za sebe říct,že jsem fakt spokojená.ted po 5 měsících od zavedení jsem v poho a MS taky jen se mi to každý měsíc o pár dní posune dál.(super užiju si dovču u moře :-) )
u nehormonálního tělíska jsem to měla cca 14 dní v kuse a ted týden a ani o tom skoro nevím a porád se to snižuje.
jen mě tak napadlo všichni chodí na zavedení na začátku MS a pak mají problémy s krvácením několik měsícu já byla na zavedení na konci a je to v poho.sice to asi nic neznamená ,ale …třeba na tom něco je :-D
takže to chce asi riskout a uvidíte,ale za mě super.jen teda týden před MS jsem hrozná cíta a šíleně mi otékají prsa /což z dřívějška neznám)

• Citovat
  • Upravit
zuzka1976
24.7.11 19:43

mirena

Ja mam mesic od zavedeni a zatim neustale spineni a ted cca 10 dni menstruace. Vlozky nesnasim, doted jsem mela jen tampony, ale pry musim vydrzet s vlozkami. Druhy den po zavedeni se mi zacalo delat spatne. Otekly oblicej, ruce, nohy, bolest bricha, zada, akne, spatne jsem videla. Dr. mi dala antibiotika. Stav se zlepsil, otekla jsem obcas, bolesti obcas, krvaceni stale. Jsem zvedava, jak dlouho to bude trvat. To, co mirena slibuje, je uplny opak toho, co citim ja. Stala menstruace, akne, bolesti. Bojim se, ze to budou vyhozene penize. Mam jit za mesic na operaci bricha a nesmim menstruovat, jinak me nevezmou. Na operaci cekam 3/4 roku. Asi se s tim muzu rozloucit. Rodina prijede ze zahranici se mi postarat o deti, abych na operaci mohla a nakonec vse bude v haji, kvuli nejake antikoncepci. Uvazuji o napsani vyrobci o mem nazoru. Reklama antikoncepce treti generace je dle meho nazoru lez.

• Citovat
  • Upravit
lenička 1985
24.7.11 19:57

tak rozhodně máte právo na reklamaci.ale teda jít před operací do antikoncepce o které se říka,že mužete krvácet i 6 měsícu noto by mě teda asi nenapadlo.tak at se vše vydaří a brzy srovná.já mám zatím dojem že začínám přibývat na váze :pocitac: tak uvidíme za pár měsícu zkusím se víc hlídat a uvidíme :nevim:

• Citovat
  • Upravit
kristýna19
2.8.11 20:39

mirena

dobrý den, je mi 19 a uvažuji o tělísku mirena. žiju sama,takže nedostávám žádné maminkovské rady :) proto se chci tímto způsobem dozvědět, zda je možné, nechat si zavést tento druh antikoncepce i v případě, že ještě za sebou nemám žádný porod. děkuji :)

• Citovat
  • Upravit
2803
3.8.11 06:29

Myslím si, že Ti to bude pan doktor asi rozmlouvat a doporučí Ti jinou antikoncepci, pravděpodobně pilulky! Pokud nemáš zdravotní problémy! Proč chceš jít hned do tělíska? Prášky se Ti nechtějí brát každý den :mrgreen:
:mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital