Tělísko Mirena

Napsat příspěvek
Velikost písma:
lonardeta
2.3.11 08:08

Tak já jdu na vyndání dnes. Ať už to bude tím, nebo ne, určitě se mi uleví po psychické stránce, protože Mirena už tam nebude, takže na tom budu každopádně líp než jsem byla. Pak napíšu změnu svého stavu. Ahoj

• Citovat
  • Upravit
32
2.3.11 08:18

Prosím, napiš. Jsem zvědavá, jasný je, že to nebude mít výsledky hned, ale asi až nejdříve po měsíce.
Přeji hodně štěstí.
:kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
665
2.3.11 08:46

Lonardeto, držím pěsti ať to proběhne dobře. Už se taky těším na vyndání, jen si musím počkat, můj gynekolog má teď 14 volno, ale pokud mě veme zástup ráda bych šla dřív. Teď mám ale opět silnou MS :cert: Včera mě bolela kyšel i noha GRRR … nebylo mi líp před zavedením … Pa Lucka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Erča
2.3.11 14:55

Ahoj holky, tak já už mám tělísko vytažené.Mudr.si samozřejmě hájila svoji pravdu, řekla mi, že je to můj psychosomat. problém, který je v hlavě, že mé tělo mirenu nepřijalo. Nakonec mi řekla, že tlak mi stejně neklesne a nic se mi nespraví. No samá pozitiva, ale já tomu nevěřím, nedala jsem se a jsem ráda, že jsem to udělala. Za čas napíšu, jak se mi daří :-D

• Citovat
  • Upravit
lonardeta
2.3.11 16:59

Ahoj holky, tak dnešní vyndání bez jakýchkoliv problémů. Jen to na vteřinu píchlo a bylo to venku. Vím, že změnu můžu cítit nejdříve po prodělané menstruaci, tzn. nejdříve za měsíc, ale už teď se mi ulevilo v mé hlavě. Ten pocit, že tam Mirena není je super. Mám prostě dobrou náladu. Možná je taky problém v mé hlavě, jak se tu píše, ale kdybych si ji tam nechala, tak nic nevyřeším.

• Citovat
  • Upravit
D M
2.3.11 19:17

pro cate a Erču

Holky nedejte se. Cate, myslím, že vaše problémy jasně pramení z Mireny. Myslím, že po vyndání se vám zase uleví. Doktorka od Erči měla pravdu, je to psychosomatický problém, oni to teď tak rádi používají a zesměšňují to, což od nich není vůbec hezké, protože za to se vůbec nemusíte stydět, právě naopak! Je dobře, že naše psychika nebo tělo nechce něco, co pro něj není přirozené, nebo dokonce škodlivé, brání se a dává to najevo.
Rozhodně neberte prášky na deprese!!!! Je to svinstvo bez účinku, je to lehké pro doktory vše hodit na depresi. A navíc z toho mají beztak ještě pěknou sumičku od farm. firem. Mě taky můj neurolog psal hned prášky na deprese jen proto, že jsem byla z dětí utahaná a měla jsem bolavé záda. Místo, aby léčil co má, hned prý, že deprese. já vím o tom svoje a řekla jsem mu, že žádné deprese nemám a nebudu to brát. On se urazil, že prý zpochybňuju jeho profesionalitu---spíše myslím, že žádnou nemá. Od té doby k němu nechodím.
Nenechte se. Přeji hodně štěstí.
:lol:

• Citovat
  • Upravit
32
2.3.11 20:13

pro Erču

Tak přeji, aby bylo mnohem lépe a vše se vrátilo k normálu!!! Dejte prosím vědět, hlavně, zda zmizely ty problémy se svíráním hrudníku a dýcháním, protože já to mám také.
Pokuď si vzpomenete, tak budu čekat. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
momacik
3.3.11 09:48

to same

To Cukcukcuk : No ja mam to same. Uz mam Mirenu rok a pul a neustale spinim, po styku krvacim jemne, obcas to zosilni a trva par dni … dost neprijemne …obcas pride MS sama od seba. Zhruba po pol roce od zavedeni, spineni prestalo a aj krvacanie, tak som myslela, ze je to uz ok, ale radost som mala len mesiac, potom sa to vratilo . Obcas mavam bolesti ako pri MS, co som pred zavedenim mavala malo, dokonca sa mi zhorsila plet { vzdy som s nou mala problemy, ktore ale pred dvoma rokmi ustupili }. Idem sa teraz objednat na gyndu, som zvedava co mi povie doktorka. Zatial mam trpezlivost, tak uvidime, ale uz by som brala aspon tyzden bez slipovej vlozky :-D

• Citovat
  • Upravit
cukcukcuk
3.3.11 13:51

Pro "momacik"

Zdravím,...... no, to prožíváme obě to samé. Také si říkám, že by se zase jednou aspoň týden „bez“ hodil :-), nuž, zatím nezbývá než doufat, že se zadaří… Dr. mě stále ujišťuje, že se dá vše do pořádku. Jsem zvědavá, s čím přijdete z kontroly Vy..... Zdravím Lenka

• Citovat
  • Upravit
Michaela 30
5.3.11 16:44

problémy s mirenou

Všechny vás zdravím, také bych ráda vložila svoji zkušenost. Dala jsem si ji po druhém dítěti rok po porodu mi byla vřele doporučována vzhledem k tomu že mám leidenskou mutaci(možn. tromb.)jinak jsem užívala 10 let prášky a bez problému.Nyní mám Mirenu 3 měsíce a neustále špiním, silné bolesti v podbřišku, vnitřní třes dost divné o pleti která se mi katastrofálně zhoršila ani nemluvím jsem už z toho zoufalá a jak čtu vaše příspěvky, ony ty vedlejší nežadoucí učinky nebudou jen tak klišé :-( a čekat že se to možná zlepší za rok nebo taky né se tak trápit fakt nehodlám. Jdu to vyndat myslím, že stojíme za víc než 6000,– :-) Jinak přeju všem mnoho pevných nervů kdo se rozhodnou do toho jít. PS: Ať žijou prášky :lol:

• Citovat
  • Upravit
Maf
8.3.11 14:55

mirena

Zdravím, Mirunu budu mít už skoro rok. Zavádění bylo naprosto v pohodě, podotýkám, že jsem nikdy nerodila. Pár hodin po zavedení jsem měla silné bolesti, ale dalo se to přežít. První měsíce jsem pravidelně menstruovala, krvácela jsem výrazně slaběji než před zavedením, ale o den dva déle. Asi po půl roce po zavedení se menzes vytratil, teď jen tak trochu slabě špiním, ani se to občas nedá nazvat špiněním. Žádné vedlejší účiňky na sobě nepozoruji. Vždy jsem tpěla PMS, to zůstalo, ale ta slabá chvilku trvající křeč na úkor toho, že jinak mám klid za to rozhodně stojí.
Jen mě udivuje, že v dnešní době se najde tolik lidí, co stále tvrdí, že menzesem z těla odcházejí škiodliviny a že je špatné ho nemít. Co je tohle za pitomost? Menzesem z těla odchází neoplodněné vajíčko, to je vše. Pokud není co odvádět, není důvod mít menzes. Přeji všem ženám, které se rozhodnou pro mirenu, aby to bylo stejně v pohodě. Bylo to výborné rozhodnutí.
Hezký den všem

• Citovat
  • Upravit
kacminek
8.3.11 18:19

pro maf

zdravím,
přečetla jsem si Váš příspěvek. Pročítala jsem i ostatní, ale nemám pocit, že by doslova někdo tvrdil, že menzes odchází škodlivé látky z těla. A mimochodem menstruační krvácení je hlavně krev z dělohy, kdy se děložní sliznice připravuje pro zanoření oplodněného vajíčka. Jelikož není oplodněno - krev odchází. Proto před menstuací ženy pociťují zbytnělý podbřišek atd. Ale nebudu poučovat. jen chci říci, že ať chcete či ne naše tělesná schránka je jaksi naprogramována na určitý režim. A menstruace k zdravé ženě patří. 6eny, které jsou v přechodu by vám mohly popovídat, jak by někdy rády ještě menstruovaly, co s nimi ta změna hormonální hladiny dělá. Ale to je věc názoru já osobně jsem ráda, že mám Mirenu pryč. Je mi mnohem lépe. A hlavně se zlepšila moje psychika, pomalu ale jistě se dostávám ke svému standartnímu chování.

• Citovat
  • Upravit
Michaela 30
8.3.11 20:07

kacminku naprosto s tebou souhlasím v pondělí mi byla po 3 měsících vyndána a jak se mi ulevilo DR sice na mně hleděla že jsem se zbláznila ale jak mi ji vyndávala tak mi řekla ač se tomu diví ale že tam byla alergická reakce u čípku a alerg. výtok prostě moje tělo nechtělo cizí těleso. S tou menstruací mám stejný názor od přírody máme měsíčky a díky tomu se vyrovnává hladina hormonů v těle jak odejdou jsem klidnější a vyrovnanější mám kamarádku co ji má už 3 rok dost přibrala zhoršila se ji pleť skoro nemá měsíčky a je z toho taková v napětí, depresemi atd. ale je to asi o těle každé reaguje jinak. :-)

• Citovat
  • Upravit
mala_carodejka
8.3.11 20:09

Koukám, že je tady spousta nespokojených uživatelek. Já patřím k těm spokojeným. Abych pravdu řekla, MS mi vůbec nechybí. Úplně mi stačí, když „krvácím“ tak den, dva. Nálady před MS mám tak jako tak. To se nezměnilo.

• Citovat
  • Upravit
D M
9.3.11 09:22

PRO MAF

Dobrý den, nikdo tady nepsal o vylučování škodlivin menstruací. Myslím, že by jste si měla podrobněji přečíst, jak funguje hormonální systém a ženské tělo vůbec. Potom by jste možná pochopila. Nevím, proč tvrdíte, že v dnešní době..... Dnešní doba není o nic lepší nebo jiná, než ta předešlá. Pokud věříte, že vám Mirena nic neudělá, tak tomu věříte tak silně, že všechno pozitivizujete, naopak, kdyby jste jí nevěřila, tak můžete věci zhoršovat. O tom to je, mnoho lidí psychiku podceňuje. Každé tělo je individuum a reaguje jinak. Některé ženy reagují silně na nepatrné hormon. změny, já mezi ně patřím. Některé hold ne, to můžete být zase vy. Ale nebagatelizujte problémy, o kterých zde některé ženy píší. To, že je nemáte vy, neznamená, že nejsou. Mirena je cizí těleso a ovlivňuje přirozený proces, to je prostě fakt. Jak se s tím každý sám vypořádá je věc druhá. Přeji mnoho dalších spokojených dní.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí

Těhotenský test 2v1