Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, přečetla jsem si vaší diskuzi. Jestli si chcete nechat zavést Mirenu, já zrovna jednu teď prodávám. koupila jsem jí před týdnem za 5084, prodala bych ji za 4500,–Kč. Je nová, v původním neporušeném obalu. Já jí bohužel ze zdravotních důvodů nemůžu mít. Káča 605904848
Ahoj, mám tělísko už rok a půl a od včerejška mám pocit, jako bych měla pohyby, doufám, že jsou to jen střeva, ale fakt je to divný, jsem tlustá, tak se velikost břicha nedá pozorovat ![]()
Ty jsi otěhotněla? Jak jsi to řešila? jak jsi to zjistila?
Jitka
Holky, jak dlouho jste po zavedení Mireny špinily? Mám ji zavedenou skoro měsíc. Doktorka mi řekla, že pokud bude vše O.K., mám přijít na kontrolu za 2 měsíce, jinak za měsíc. Střídá se u mě špinění s krvácením. Je to opravdu účinná antikoncepce (nic a nic). Ještě jsem se chtěla zeptat, jestli pravidelně po MS kontrolujete vlákna, jak píší v příbalovém letáku. Díky
Ahojda pises tu o zavedeni teliska po sestinedeli,nema to vliv na kojeni?Dekuji za odpoved.
![]()
Ahoja, na kojení to vliv nemá. Na kontrole po šestinedělí mi ho doktorka doporučila. (Tablety jsem zobat nechtěla.)
Ahoj,
já jsem krvácela a špinila po zavedení 6 týdnů v kuse. Pak se to zeslabilo a občas se stalo i to, že jsem den nešpinila. Asi po 2,5 měs. byl klid, ovšem pár týdnů nato jsme jeli k moři a začla jsem špinit zase, asi mně navztek
(Možná to byla MS, čert ví, ale nějakých 10 dní). Teď po půl roce jsem na tom tak, že asi tak 1,5 měsíce je bez špinění a krvácení, pak tak 3 týdny MS + špinění. Jde mi to na nervy, jakož i manželovi (který si navíc stěžuje, že cítí vlákna, i když jsou úplně zkrácená). Podruhé bych do Mireny nešla, ale tím nechci nikoho odrazovat.
Jinak vliv na kojení to nemělo žádný, kojím celou dobu, co tělísko mám.
Jojo, já jsem otěhotněla s tělískem, ale neměla jsem Mirenu. Měla jsem Multiload, bez hormonu.
Ahojky,tělísko mám již druhé. To jedno vydrží asi 5let. Jsem spokojená ,vůbec nemám menstruaci takže hurá na dovču kdykoliv
Žádné bolesti ani špinění nemám. To jen v začátku cca 5 měsíců trochu špinění než si to sedne. takže mohu jen doporučit ![]()
Od února 2010 mám zavedenou Mirenu a od té doby jen samé problémy - dny bez špinění nebo krvácení by se daly spočítat na prstech jedné ruky, občasné pobolívání podbřišku, prostě si připadám „divně“, když čtu většinou samá „pozitiva“ na tuto antikoncepci. Jestli bylo měsíc vše ok, je to opravdu hodně, většinou 3 - 4 dny klid, pak zase aspoň špinění. Dr. mě ujišťuje, že se vše zlepší, ale vzhledem k tomu, že je prosinec a trable neustávají, tomu už příliš nevěřím. Po psychické stránce to člověku také rozhodně nepřidá a před manželem si připadám nemožně. Máme dvě děti za sebou, takže další neplánujeme, myslela jsem, že to bude ideální řešeni… leč.....
ahoj vsem . precetla jsem si snad vsechny stranky o Mirene v tomto diskuznim foru. Rozhodla jsem se ji taky vyzkouset. Takze za nejakou dobu se ozvu zpet, s tim jak jsem pochodila a jak to snasim. Misa
Ahoj, já mám Mirenu zavedenou skoro čtyři týdny. Asi hodinu po zavedení mě bylo dost zle, strašně mě bolelo břicho - nakonec abych to vydržela vzala jsem si brufen. Ještě druhý den mě hodně bolelo. Další dny jsem střídavě měla špinění a krvácení + bolesti. Takhle to bylo, až do třetího týdne. Pak jsem najednou začala víc krvácet a zase mě víc bolelo břicho. Abych to nepopisovala tak do detailů zkrátím to - přišla jsem na to, že mám u poševního vchodu vlákna. Celá vyděšená jsem volala do nemocnice, co mám dělat. Naštěstí mě sestřička uklidnila, že stačí zítra zajít za svým gynekologem. U doktora jsem se dozvěděla, že mi tělísko kleslo a že ho zkusí zase postrčit víš.
Po chvilce mého trápení to nakonec vzdal a domluvili jsme se na druhý den, že jí vytáhne a dá jí tam znova.
Vytažení tělíska bylo v pohodě, horší to bylo se znovu zavedením. Ani se mi to už nechce popisovat. Ale vypadá to, že se to povedlo.
Od té doby mě už břicho nebolí a už jen špiním. Snad to vydrží, přece jen je brzy dělat závěry, jsou to jen dva dny od zákroku. Ale za to trápení bych si už dobrý konec zasloužila ne? ![]()
Zdravím, také přemýšlím o Mireně. Dr. mi ji doporučila..četla jsem si tady všechny příspěvky a mám obavy z jediného..mám problematickou pleť, ještě dnes po dvou dětech se mi každou chvíli objeví nějaký uhřík a některé z vás píší o problémech s pletí..měly jste také problematickou pleť nebo se to objevilo až po Mireně?? Děkuji všem za odpověď!
Jandulinka píše:Jandulinka, držím pěstičky, aby to vyšlo!!
Ahoj, já mám Mirenu zavedenou skoro čtyři týdny. Asi hodinu po zavedení mě bylo dost zle, strašně mě bolelo břicho - nakonec abych to vydržela vzala jsem si brufen. Ještě druhý den mě hodně bolelo. Další dny jsem střídavě měla špinění a krvácení + bolesti. Takhle to bylo, až do třetího týdne. Pak jsem najednou začala víc krvácet a zase mě víc bolelo břicho. Abych to nepopisovala tak do detailů zkrátím to - přišla jsem na to, že mám u poševního vchodu vlákna. Celá vyděšená jsem volala do nemocnice, co mám dělat. Naštěstí mě sestřička uklidnila, že stačí zítra zajít za svým gynekologem. U doktora jsem se dozvěděla, že mi tělísko kleslo a že ho zkusí zase postrčit víš.Po chvilce mého trápení to nakonec vzdal a domluvili jsme se na druhý den, že jí vytáhne a dá jí tam znova.
Vytažení tělíska bylo v pohodě, horší to bylo se znovu zavedením. Ani se mi to už nechce popisovat. Ale vypadá to, že se to povedlo.
Od té doby mě už břicho nebolí a už jen špiním. Snad to vydrží, přece jen je brzy dělat závěry, jsou to jen dva dny od zákroku. Ale za to trápení bych si už dobrý konec zasloužila ne?
Andy děkuji.
Před štědrým dnem jdu ještě na kontrolu, tak uvidíme jak to dopadne. Ale zatím je mi fajn. ![]()
S mirénou zkušenosti nemám .. Doktorka mi ji nabízela za 6500,–Kč. Jelikož jsem s malou sama tak jsem takové nehorázné peníze za tělísko vyhodit nemohla! Doktorka mi doporučila DANA tělísko za 1500,–, MS je pravidelná, mám menší bolesti podbříšku při MS ale ty jsem měla vždycky a teď co mám to tělísko tak mi bolesti celkem ustupují. Už ho mám rok a jsem zatím spokojená, parnet si nestěžoval na .. vlákna ani na nic jiného
bylo levnější a když teda MS mít budu a mám tak … je také na 5 let a účinná je stejně. Netloustne se po ní ani se nehorší pleť ![]()