Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
derida píše:
Sidonia díky za uklidnění, doufám,že to tak bude i mně!!!!
Jinak včera jsme zase začala krvácet, první den to je krvácení a dneska už jen špiním, nemůže to být i menses????
Derido, klidně mohla. Já ji má takovou několik měsíců. Mě Mirena naštěstí „zlobila“ jen ten první cyklus, ale s tím jsem tak nějak počítala. Zcela se to usadilo tak po třech měsících, cyklus mám už více méně pravidelný (plus mínes 1 den) a menzes předznamenává cca 2 dny slabé špinění, pak dva tři dny klid a pak půl dne slabé krvácení, následuje slabší špinění 3 - 4 dny (do ztracena
, jo po půl roce to bylo ještě tak 5 - dnů). Jinak nic nezlobí, v dubnu už ji budu mít rok a jsem spokojená.
Jinak se omlouvám za popis … téma nic moc
, ale jak jink to sdělit, že ? ![]()
Paraplíčko, tak to by sedělo, mám to podobně jak ty, akorát já myslela, že se tomu s mirenou vyhnu ![]()
Ahoj, já mám Mirenu od listopadu, minulý týden byla asi první MS a probíhala podobně jako u Paraplíčka.
Jinak jsem zatím moc spokojená. Akorát jsem si myslela, že se bez MS obejdu po porodu dýl jak 4 měsíce ![]()
Ahoj holky,
tak jsme se vrátila z ko na gyn, protože
zavedení mireny koncem září do konce roku krvácení cca 3-4dny po 14dnech, do bylo v pohodě, ale od nového roku krvácím a hodně nonostop…
takže dnes jsem jela na ko…
udělal mi utz a mirenu nenašel - , zítra dopol jedu do nemocnice na rtg, aby jsme mirenu dohledaly a pak se bude řešit dál, co a jak, pravděpodobě je někde v dutině břišní a laparoskopicky se bude muset vyndat…
![]()
Katko, to mě mrzí, že je problém. Hele, mně můj Dr. říkal, že se to (co tobě) může stát při zavedení - doktor tělísko zavede špatně. Už ta tvoje bolest při zavedení a po něm
- já jsem se zavedení bála, můj mudr mi říkal, že o tom ani nebudu vědět … a bylo to tak, vůbec nic jsem necítila a ani po tom to nebolelo ![]()
Každopádně přeji, ať ti to dopadne dobře a máš to rychle za sebou.
Jen jsem toto našla v příbalovém letáku, který jsem k Mireně dostala:
Perforace
Velmi vzácně, nejčastěji při zavádění, může Mirena perforovat stěnu dělohy, což může snížit ochranu proti otěhotnění. Nitroděložní systém, který se nachází mimo dělohu, není účinný a musí se co nejdříve odstranit.
Riziko perforace může být zvýšeno, jestliže se Mirena zavádí krátce po porodu (viz část 3. Kdy se Mirena zavádí?), při zavádění u kojících žen nebo u žen, které mají dělohu upevněnou v poloze naklánějící se dozadu (směrem ke střevu).
paraplíčko - díky tohle jsem taky četla, ale myslím ,že to nebude ono, po zavedení ji zkontrolovat utz a vše bylo ok a ty problémy hlavně začali at ted od nového roku, 3 měsíce to bylo relativně v klidu, i plet ok a až ted zhoršení a hodně..uvidíme co zítra..
jinak jsem četla že ty bolesti má hodně žen při zavedení, každopádně že to je nepříjemný, ale vydržet se to dá..
Ale super, že tebe to nebolelo, to je fajn ![]()
já ji mám asi nějakou citlivější, už těhu jsem měla rizikové, měla jsme hodně tvrdnutí břicha a první narozen 34tt císařem pro konec pánevní a druhá36 a zase vcestný placenta, naštěstí se šoupla, tak šla malá normálním porodem, ale zase mě podrápala uvnitř, šla s rukou u hlavy a já musela hned po porodu na kyretáž , kterou stejně udělali špatně, páč když jsme krvácela 3měsíce po porodu se zjistilo, že tam mám ještě zbytky placenty v děloze..
no prostě to nemůžu mít jednoduchy jako každý, proč ?
![]()
každopádně držím palečky všem co mají mirenu, at dopadnou o 100procent lépe, než já
Ahoj holky,
tak jsme konečně doma..
mirenu jsme na rtg viděli a je tam, bohužel mimo děluhu v dut, břišní..rovnou mi nabrali krev a udělali předoper vyš, abych tam zítra nemusela znovu a mohla nastoupit v pá ráno rovnou na sál..
mirena je ve mě v dutině břišní, bud dr protrhl při zavádění stěnu dělohy nebo se dostala vejcovody prostě nějak ven..krevní testy dopadly nějak divně, ale to se není čemu divit, když od Vánoc nonstop krvácím..
Akorát mi bude děsně smutno po dětech, už jsem si zvykla, když je domča u babi, ale Verunku jsem ještě od sebe neměla ani jednou… ![]()
nicméně se mě zeptal, jestli chci rovnou zavézt nové nehorm.tělísko nebo zas mirenu nebo nic , mirenu že paltí on novou..tak jsem nezmar a jdu ještě jednou do mireny, to že se to zase nestane mi nemůže zaručit, ale si říkám, to už byfakt bylo moc..
![]()
Tak přeji, ať ti to dobře dopadne a jsi rychle doma. Neboj, laparoskopie je v pohodě. Já byla kdysi kvůli zjišťování endometriózy - ráno nástup, odpoledne zákrok a druhý den ráno domů
A přeji taky rychlé uzdravení. A je prima, že se Mireny nebojíš, já si mysím, že to je u tebe blbá náhoda. Spíš bych se přikláněla k tomu protržení při zavádění (to mi právě vysvětloval můj mudr). U toho projití vejcovody mi nějak nedochází, jak by se přes ně dostala
, má tvar T ![]()
Tak ať už máš klid a vše funguje, jak má ![]()
Ahoj,
ufff, ještěže jsem nečetla tuhle diskuzi dřív, asi bych se jinak pro mirenu nerozhodla…
Já patřím mezi spokojené, mám jí necelý rok, zavedení trošku nepříjemné, nejhorší byla desinfekce čípku, pka už v pohodě, ale byla to chvilička…břicho mě bolelo jen ten den, druhý den v pohodě, až jsem měla pochyby, že se ve mě jen pošťoural a nic mi tam nedal
. Po zavedení jsem špinila asi měsíc, jako slabší MS.
pak jsem byla 5 měsíců bez menstruace, od té doby pravidelně, ale mnohem slabší než co jsem byla zvyklá, a pokaždé je o něco slabší, tenhle měsíc dokonce jen den jakoby výtok a dva dny slabounkého špinění, paráda.Pleť jsem měla odjakživa mizernou, dost flákám čištění, ale když si dám záležet a opravdu se starám, tak to jde, zhoršuje se vždy s cyklem.
Jsem spokojená, váhala jsem jestli sem psát, ale ať je to tu trochu vyváženější, než jen stížnosti ![]()
Tak přeju co nejméně problémů, katce operaci v pohodě a žádná další záhadná zmizení ![]()
Ifco - díky moc a jsm ráda, že jsi spokojená, já moc možností nemám,, tak jdu do ní znovu a budu doufat, že už se zmizení nebude konat ![]()
jinak samo je to těžký rozhodnutí, ale stejně se to tak brát dle diskuze nedá, protože každá jsme úplně jiná a každávěci, léky apod přijímáme či naše těla jinak, takže nezbývá nic jiného než to prostě zkusit ! ![]()
Ahoj holky, tak jsem doma z nemocnice, laparoskopii dělali včera hned ráno..
tělísko našly po chvíli hledání zapíchnuté v omenu (předstěna dut.břišní) a nidko neví jak se tam dostala, no jedině prostě vejcovody, děloha prý byla neporušená bez jizev..
rovnou zavedli novou mirenu, tak se modlím, abych už neměla další mirenu cestovatelku..
za měsíc jdu na ko..
kontrola vláken - hoky říkal vám dr někomu jak si mirenu respektive vlákna kontrolovat? prý se dají nahmatat v pochvě..mě tedy nic neříkal, ale píšou to na netu v příbalovém letáku snad..a prý jdou i vidět.. ![]()
manžel má ted strach a chce mě vždy před tulením kontrolovat ![]()
Katko, je dobře, že vše dopadlo dobře a jsi v pořádku doma - ta tvoje toulavá Mirena je tedy záhada ![]()
Jinak k těm vláknům - jo, mně můj mudr o nich říkal a já je sem tam zkontroluji, jestli tam jsou.
Paraplicko - děkuji a ještě ty vlákna ,jsem to ted ve sprše zkoušela, ale nic necítila? Prosím tedy jestli ti to nevadí, kde a jak je cítíš?
Hmm … a když sáhneš na čípek, tak je nenahmatáš ? Já je zpočátku cítila už kousek pod čípkem, šlo to lehce. Byly otočené dolů. Ale časem se vlákna přesunuly nahoru za čípek (a jakoby vedle), takže mi to dá trochu práci je najít
Je to hluboko a najdu jen jedno, po dalším nepátrám
)
Nevím, jak dlouhé je můj mudr nechal, ale tak 2 cm jsou. Ještě mi říkal, že kdyby to nevyhovovalo, tak mám přijít přistřihnout
, ale asi to vyhovuje, není ztížnost ![]()
Jo a vlákno je tenké, ale pevné ![]()
holky tak já ani nevím, kde bych nahmatala čípek
Manžel si nestěžuje, že by něco cítil, tak mám vlákna asi krátké
Jinak tento měsíc jsem měla špinění slabší než minulý,že by se to pak vytratilo úplně?? ![]()