Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Capinko, do Mireny mě shodou okolností včera taky gyndařka lanařila. Asi do ní půjdu, říkala, že to zavádí celkem běžně a že s tím mají pozitivní zkušenosti. Ze všech případů ji museli vyndat jen jedné paní. A hlavně naší doktorce věřím, mám u ní trochu očko a sama mi říkala, že kdyby s tím neměla dobré zkušenosti, tak speciálně mně to nenabídne. A investice se prý vrátí cca za dva roky.
Jé Kami ty máš Mirenu? No, věděla jsem, že nějaké tělísko máš, ale že zrovna tohle nee. Já jsem dost nalomená, ale co když to fakt nebude to pravé ořechové? Vyhodit 7 táců do luftu se mi fááákt nechce… ![]()
A holky, možná dost blbý dotaz, ale nevadí to pak nějak při styku? ![]()
Taky mám asi rok a půl a nikdy to nevadilo, pokud by to partnerovi vadilo, dotor ti přistřihne křidýlka
teda jako ta vlákna, není to žádný problém. Taky jsem špinila cca 3m a ted už skoro nic, jen občas trošičku, tež to zrovna nesleduju ![]()
Bibina píše:
Mně přijde, že se tomu dělá hrozná propagace ve stylu, že to působí lokálně, ale kdo ví, jakou to právě „v tom místě“ může nadělat paseku… navíc není užívání tohoto přípravku prověřený časem.
Taky sem někde slyšela, že i přes to tělísko může dojít k oplodnění, ale protože se nevytvoří ta sliznice, tak dojde k takovýmu minipotratu. nevím, co je na tom pravdy, možná to chce pohledat nějaký informace na jiných diskuzích. Každopádně bych tak slepě nevěřila nadšeným výkřikům doktorů.
Tak si o tom něco přečti, nedělá to žádnou paseku, naopak to minimální množství vylučovaných hormonů pomáhá chránit dělohu před rakovinou. A do krevního oběhu se nedostanou vůbec.
Taky jsem četla, že k oplodnění dojít teoreticky může, ale tělísko vajíčku zabrání v uhnízdění. Vajíčko se ovšem nemusí uhnízdit i bez antikoncepce a potom dojde normálně k menstruaci, rozhodně to není žádný minipotrat. Nestraš tady ženský takovejma nesmyslama.
Ahoj holky,vim ze tady uz to skoro nikdo neprobira,tuto diskuzi. ja jen ze dnes jsem o tom hovorila s mou gyndr. a velmi mi to doporucovala,ponevadz kojim porad uz 15 mesicniho synka a vyjmenovala vsechny vyhody a pri kojeni se smi taky pouzit.navic nesnasim pilulky po porodu,nemohla jsem ani poradne najet do systemu denniho uzivani.takze jsem pro totu moznost vsemi deseti.rozhodne si rikam,ze kazde telo je jine a nekomu sednout nemusi.
A o platbe - no je to palka,ale momentalne jsem se s prckem zaregistrovala k zdr.pojistovne AGEL - je spis nova na Morave a ti mi zaplati 3000. a to uz za to rozhodne stoji.jako chudokrevna budu mit vyhodu slabsi menstruace - zase vyhoda,vzdy pri MS jsem dostavala chripky a byvalo mi zle.tak uz hazu do prasatka a pak do toho.
Ahoj Mirenu mám něco přes měsíc,protože pilulky brát nemůžu.Zavedení bylo v pohodě.Doktorka mě vysvětlila že je to nepříjemné když mě kleštičkama povytáhne čípek.Ale trvalo to jen chviličku.
Menstruaci jsem normálně mívala 3-4 dny,teď po Mireně 14dní.Ale snad se to časem upraví.Ale co se mě nelíbí - dost se mě teď horší pleť
ahoj, prosím, řekněte mi, je nromální, že po 5ti měsích se u mne stále ještě objevuje špinění mimo cyklus?máte s tím někdo zkušenost?
[barva=red][/barva]
Whitinko prý to může být až půl roku. Je to hodně zlý?
Neboj pak třeba nebude ani špinění ani MS, takže vydrž. Já už mám teď Mirenu podruhý (od pondělka) tak uvidím. Poprvý to špinění trvalo asi 3-4 měsíce ale bylo to dost slabý a po 9 měsících od zavedení MS úplně zmizela. Bože to byla pohoda, dovolenou ať už u moře nebo na horách jsem mohla plánovat bez kalendáře.
Ja mam Mirenu take a zatim si ji nemuzu vynachvalit.Je mnohem setrnejsi v tom,ze pusobi lokalne a skoro se pri ni nemenstruuje.
No,
ja taky prisdpeju,ale nic mileho to neni.....
Mirenou jsem byla nadsena a za set tacu si ji loni v breznu nechala zavest.....
Nebolelo to-ale zacalo peklo…
Neustavajici krvaceni,plet des,zadrzovani vody…A do toho silene krece v brise.....Jakoby-porodni......
Chodila jsem stale k dr a ten mi stale rikal,at jeste tyden vydrzim…A dasli tyden...... ![]()
Az po trec mesicich rekl,ze to zkontrolujeme na sonu a EJHLE......Mirena UZ BYLA VYPUZENA NA PUL CESTY VEN-TUDIZ UZ NEMOHLA MIT NAPROSTO! ZADNOU SPOLEHLIVOST…
Vytahl mi ji uz pouze prstem a snadno,bylůa na krajicku.......
Nasledovalo dohadovani-kratke a pres meho dr----s distributorem,po 3 mesicich vraceni 4000.....Byla jsem rada a za mne---UZ NIKDY!!!!!!!
NECHCI NIKOHO DESIT,jen podotknout,ze NENI VSECHNO ZLATO,CO SE TRPYTI........A KAZDE TELO REAGUJE JINAK A TAKY TY POCHVALNE RECI GYNBEKOLOGU JE TREBA BRAT S REZERVOU…
jo a jeste postreh-AZ PO VSEM mi muj dr rekl svuj soukromy postreh----MIRENU HURE,MNOHEM HURE SNASEJI SILNEJSI ZENY S VETSIM MNOZSTVIM TUKU!!!!!!!!!
Pry se tam ty hormony rozkladaji ucineji nebo co......
Tak já přidám svoje zkušenosti. Mirenu jsem si na svém gyndrovi vyžádala sama. On mě jen upozornil na to možné 3 - 5ti měsíční krvácení a špinění. Dodavatel dal záruku, že pokud by Mirena vypadla během prvního roku, dostanu od nich novou. Bála jsem se trochu zavádění, ale nakonec to bylo v pohodě a necítila jsem nic. Celý následující cyklus jsem špinila nebo slabě krvácela. Břicho mě bolelo slabě jako při MS. Pak přišla MS, 6 dní a trošku silnější. Další cyklus se objevovalo sem tamk špinění a následovala slabá MS, taky 6 dní, ale stačila jen jedna vložka za den. Teď mám za sebou 3. cyklus, asi 3× se objevilo jen slabounké špinění, MS už tu měla být, ale nedorazila, jen je takové slabé špinění a „vypadl“ kousek sliznice. Sem tam slabá bolest MS. Před 2 týdny jsem byla na kontrole u svého gyndaře, ten byl spokojený, Mirena je prý na svém místě, byla přesně půlka cyklu a sliznice byla nízká, takže gyndr byl spokojený. Takže každému to opravdu sedne jinak. Žádené vedlejší účinky na sobě nepozoruji.
Taky se podelim o svou zkusenost s mirenou. Mam ji kratce,ale zatim bez problemu.Ze zacatku jsem slabe spinila, po zavedeni me bolelo par hodin v podbrisku, ale ted na sobe uz nic nepozoruju. Je fajn si planovat dovolenou, protoze clovek skoro nemenstruuje.Taky mi pripada mirena mnohem setrnejsi nez HA.Hormon z mireny se uvolnuje pouze v deloze, zatimco HA se dostava do celeho tela.
Ahoj maminky celkem ráda jsme si přečetla Vaší diskuzy.už jem se rozhola že Mirenu vyzkouším. Doktorka mi jí doporučila a chce za ní 5 500,–. Což mi na natikoncepci na 5 let příjde celkem málo.Stále beru cerazzete akorát po něm špiním kazí se mi pleť a jsme celá oteklá nemuvím io mích hormonálních výlevech doufám že jí budu dobře snášet ![]()
Ahoj Capinko,
tělísko Mirena jsem mě dr.zavedl asi před 6-ti lety.Tenkrát jsem to propočítávala na kolik by mě přišla HA a tak jsem do toho šla.Tenkrát to bylo nově na trhu a můj dr. o ni neměl ještě tolik informací.Po necelých dvou letech mi ji musel vytáhnout.Měla jsem šílené problémy s pletí,ohromné vředy,které mě zanechávaly na pleti jizvy.Fakt se to nedalo.Na každého to ale může působit jinak.Na druhou stranu bylo super,že se vůbec nemenstruuje… ![]()
ahoj capinko,
mirena se zavadi az na pet let,ale pokud to clovek rozpocita,za tri roky uz se vyplati.Tim chci rict,ze po trech letech si muzes dat telisko vyndat a mit deti,budes mit mirenu zaplacenou
udajne by mela byt setrnejsi nez HA,protoze pusobi lokalne.Telisko vylucuje urcity hormon,ktery pusobi pouze v deloze,zatimco HA se ti dostava do celeho tela.dalsi vyhodou mireny je minimalni menstruace,tzn.ze prakticky muzes planovat dovolenou,jak chces.Mirenu zavadi gynekolog.Zavedeni je velmi rychle,muze byt neprijemne i den po zavedeni muzes mit bolesti a lehce krvacet.Kazda jsme jina,proto nekomu mirena sedne a nekomu ne,ale v za:,–(e by tato ochrana mela patrit k tem nejlepsim.Do tri mesicu by se melo telo s mirenou zzit a nemela bys o ni skoro ani vedet.Hodne stesti. ![]()