Tělísko Mirena

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Selbyville
12.12.10 15:42

Vanessko,účinost DANY a Mireny se nedá srovnávat. Dana, bohužel, není stoprocentní! :-( Měla jsem DANU půl roku, byla jsem z ní nadšená až do doby než jsem otěhotněla! :-( Zvažuji Mirenu, ale pravda je, že ta cena je vysoká. Když se to však rozpočítá, tak je to dost levná antikoncepce. Přeji Vám hodně spokojenosti a abyste i nadále mohla být s DANOU jenom spokojená :-)))

• Citovat
  • Upravit
Selbyville
12.12.10 15:43

pardon „účinnost“

• Citovat
  • Upravit
1180
14.12.10 10:40
Vanessska píše:
S mirénou zkušenosti nemám .. Doktorka mi ji nabízela za 6500,–Kč. Jelikož jsem s malou sama tak jsem takové nehorázné peníze za tělísko vyhodit nemohla! Doktorka mi doporučila DANA tělísko za 1500,–, MS je pravidelná, mám menší bolesti podbříšku při MS ale ty jsem měla vždycky a teď co mám to tělísko tak mi bolesti celkem ustupují. Už ho mám rok a jsem zatím spokojená, parnet si nestěžoval na .. vlákna ani na nic jiného :) :) bylo levnější a když teda MS mít budu a mám tak … je také na 5 let a účinná je stejně. Netloustne se po ní ani se nehorší pleť :)

No, DANA (tedy nehormonální tělísko) nemá stejnou účinnost. Mirena uvolňuje do dělohy malé množství hormonu, působí pouze lokálně a nemá prakticky na tělo jinak vliv. Já u Mireny vlákna nahmatám, můj gynekolog mi je nechal celkem dlouhé, ale partner je necítí (stočily se kolem čípku :wink: ).
Cena za Mirenu je různá, já platila 4700,– … záleží na gynekologovi :wink:
Do nehormonálního tělíska bych nešla, menstruace bývá silnější než obvykle, spolehlivost je trochu menší než u Mireny a navíc Mirena (díky hormonům) působí preventivně proti rakovině dělohy. Podle mě nejde moc srovnávat nehormonální a hormonální tělísko - působení je rozdílné :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
DM
14.12.10 14:01

Taky uvažuji

Dobrý den,
uvažuji taky o Mireně, je to už poslední šance, pilulky brát nemůžu, ty mi dělají hodně zle. Doufám, že mi Mirena pomůže, děti mám a otěhotnět už fakt nechci. :-) Není tak drahá, když si to rozpočítáte. Smůla ovšem je, když nastanou komplikace. Já to asi zkusím. Je to opravdu individuální, někomu to hold nesedne, jinému perfektně. Každopádně je to mnohem šetrnější než hormony v pilulkách. Nebudu to tady psát, kdo chcete, najděte si to a přečtěte, jak Mirena působí. Přeji všem hodně štěstí a spokojenosti.

• Citovat
  • Upravit
1102
15.12.10 12:56

mám mirenu 1,5roku..zaváděnínepřčíjemné ale rychlé, druhý denmě bolelo břicho..jinak následovalo špinění cca měsíc..poslední 2 měsíce pravidelné špinění 4-6dní na slipovku…prý jem taky vyjímka..Momentálně jsmepo gynekoligcké operci tak uvidímě jak se tělísko bude chovat dál..Uvažuji o vyndání protože se mi posledního půl roku dělají cysty..ale těžko říct dato souvysí s tělískem..V pátek to budu řešit s gynekologem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22315
15.12.10 12:59

Tak ja napisu dalsi zkusenosti

Mam telisko od brezna, pak jsem mela 1× Ms a obcas v dobe MS malinko spineni- na jednu slipku

Od Srpna uz nic!!! Ani v dome MS, vubec.. a parada :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1102
15.12.10 13:09

Ještě o těch vláknech ani dr na kontrole je nevidělaalepodle Uz sedít tam kde má…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22315
15.12.10 13:10

mne ty vlakna asi upadla- nejdriv se chlap cukal, ze ho to picha, tak jsem rekla ze pujdu na gyn- nebyla jsem, ale chlap uz neremca :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mala_carodejka
18.12.10 10:13

No, já osobně si Mirenu také chválím. Mám ji od září a je to úplně v pohodě. Je to tak, zavedení fakt není příjemné, ale dá se to vydržet. Zase tak dlouho to netrvá. Raduji se, že skoro vůbec nekrvácím. Po 28 dnech jen trošku špiním. Manžel o vláknech ani neví. Když jsem se ptala doktorky, zda kontrolovat vlákna, jak radí v příbalovém letáku, odpověděla na to, že to není potřeba, že ona sama vlákna nikdy nekontrolovala. Podle doktorů je to opravdu účinná antikoncepce.
Také jsem se obávala, jak sedne. Co sedne jednomu, nemusí druhému.

• Citovat
  • Upravit
1102
18.12.10 12:57

Byla jsem nakontrole po operaci a dr mi zdělil že si myslí že já jsem ten pípad kdy tělísko nesedne..6e ta cysta byla z něj..takže silně uvažuju oodstranění mám jít za měsíc na kontrolu ajestli dostanu zase menstruaci tak si ho fakt nechámvyndat anechám si dát obyčejné bez hormonů..nechci přijít i o druhý vaje :-( čník**

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3234
19.12.10 19:54

Vannesko , DANA je oproti Mireně nehormonální,takže určitě stejnou účinnost nemá. Nehledě na to,že z mého okolí znám 4 ženy,které i přes DANU otěhotněly, jedna dokonce rovnou dvojčata. Já platila za Mirenu 6800,ale když si to rozpočítám na 60 měsíců+úspora za vložky a tampony, ms jsme měla vždycky dost silnou a trvala i 8 dní,takže každý měsíc přes 100Kč padlo jenom na toto,tak rozhodně těch peněz nelituju. Mirenu mám zavedenou hne dpo 6nedělí,takže nějak od začátku července,ze začátku slabé krvácení,pak špinění asi těch 6 týdnů a od té doby mám klid :dance: :dance: Parááda!

Ale chtěla jsem se zeptat na jednu věc, změnila se u vás po zavedení Mireny nějak chuť na sex? Protože já na to nemám chuť ani pomyšlení ale naprosto vůůůůbec! Manžel už je z toho na nervy! Tak právě uvažuju jestli to může být tou Mirenou a nebo je to prostě jen únavou z kolotoče kolem dětí,domácnosti,… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2245
19.12.10 19:59

já myslím že to bude asi i velká únava dost dobře si to pamatuju :lol:

a ta chuť na sex se nezměnila ale když už to má být tak je to pro mě mnohem lepší a hezčí než s práškama

Mirenu mám od začátku listopadu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
irinek
25.12.10 16:54

Holky, prosím, mám 5 měsíců tělísko zavedené, problém je v tom, že zezačátku v pohodě, ale poslední měsíc je šílený. Mám neustálé bolesti hlavy, deprese z ničeho, bolí mě záda, no je to děs a nevím zda je to mirénou. Je to možné? Zašla jsem si k dr. a hledám příčiny zatím jsme nic nenašly, ale uvědomila jsem si, že mám vlastně tohle tělísko.Po zavedení jsem slabě krvácela, ale bylo to v pohodě, bolesti první týden, pak to bylo lepší, 2 měsíce po zavedení, jsem měla mírné bolesti sem tam, občas depka, začínali bolesti hlavy, ale teď je to opravdu hrozné a už nevím. U dr. jsem byla, dělala testy moči, vše v pořádku, se zády mě napsala na rehabilitaci. Jinak nekrvácím ani nešpiním. Ta psychika je děs. Poraďte může to být tím?

• Citovat
  • Upravit
DM
27.12.10 09:12

Nechuť na sex

Pro Michaela:
Myslím, že chuť na sex by s Mirenou neměla souviset. Ale k tomu je třeba se zeptat. Nekojíte???? To je totiž hlavní příčina nechutenství. Taky musel manžel trpělivě čekat, nechtěla jsem to vůbec v těhotenství a při kojení. Pár týdnů po kojení jsem se dostávala zase do normy a teď… no pořád, pořád.. Nebo ta únava a stres…

• Citovat
  • Upravit
DM
27.12.10 09:14

Bolest prsou

Já mám příbuznou, ta měla při Mireně zase všechno moc citlivé, hlavně ji bolely prsa. Její muž se jich ani nemohl dotknout. Doufám, že mě to dělat nebude!

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí

Těhotenský test 2v1