Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
mam pocit, ze uz tu nejaka podobna na toto tema byla nebo ja urcite sem o Patentexu uz psala. Jinak ja mam zkusenost ne moc dobrou - na dlouhodobejsi antiko je to celkem draha zalezitost. Ja mela neustale „ulepkany“ pocit jak behem tak po aplikaci, ale bohuzel i behem a po sexu a tehdy jeste pritele to pry dost palilo a udajne to taky nebylo ono (tehdy radsi pristoupil na kondomy a to je u nej co rict). Taky ta omezena doba od zavedeni cekat cca 15 minut nam oboum moc nevyhovovala. U nas tedy zkusenost nic moc…Hanka
doufam, ze mluvime obe o tom samem - ja mela zkusenost se zavadecimi „bobulemi“ Patentex Oval, podle tveho popisu to vypada stejne, mozna se to jen jinak jmenuje nebo to vyrabi jina pharma firma… Hanka
No my používali jak gel, tak globule…a výsledek je, že čekáme čtvrté miminko:)))
Diny (bývalá emimiňačka)
PS: Takže v plodných dnech to antiko podle mě určitě spolehlivá není;)
Ahojky, měla jsem na mysli opravdu ten gel. Jmenuje se Pharmatex. O čekání 15 min. nic nevím. Snad jsme to použili dobře. Ale pravda je, že to pálilo jak mě ještě i druhý den, tak manžela. Takže kondomy jsou asi lepší.
Já ten gel nebo spíš krém můžu doporučit. Měla jsem zavedené nehormonální tělísko a na dny kolem ovulace jsem používala i tohle. Ani mě ani partnera to nepálilo, použití bylo pohodový a dle dr. jsme se tím dostali k 99,99 % jistotě. A bez hormonů, což u mě byla priorita. Takže za sebe říkám, že tohle je kombinace, která mi vyhovuje ![]()
Já používám Pharmatex globule (nechce se mi patlat se s krémem) už asi rok a půl a naprostá spokojenost. Nepálí nás, nemám pocit ulepenosti a ani nejsem těhu (což je škoda
nehoda by mi nevadila
) Myslím, že čekat těch cca 10 minut po zavedení se má právě u globulí a u krému nemusí, nicméně to nedodržujem.
Nechtěla jsem nic hormonálního, přítel nechtěl kondom, tohle je pro nás oba fajn řešení ![]()
M.
A ty globule stojí kolik? Kolik se jich zavádí a kolik jich je v balení? Díky.
Těch globulí je v balení 10 kusů a stojej kolem 170 Kč. Používá se jedna a ted jsem koukla do návodu - 5 minut po zavedení by se mělo počkat a účinkuje 4 hodiny.
Děkuji, zkusíme vyzkoušet. Opravdu jsou spolehlivé? Nebo to raději ještě s něčím kombinovat?
Pearl indexy co jsem našla:
žádná ochrana má 80-90, kondom 2-15, měření bazální teploty 3-20, HA 0,5-3, Pharmatex 0,7-4, Patentex 10-15.
Takže Pharmatex by měl být druhý nejspolehlivější. Ale Diny zase psala, že přes něj otěhtněla… ale určitě se najde i otěhotnění přes nejspolehivěší HA…
Já už to s ničím nekombinuju, ale rozhodnutí je na každé
![]()
Ahoj,necelé 2 roky jsme používali Pharmatex krém i globule,tak 2× týdně,teď jsem těhotná
,takže spolehlivý byl dva roky,no…tak bych řekla,že je to vhodná antik.pro ty,kteří sice zrovna dítě nechtějí,ale když otěhotní,nebude to pro ně žádná tragedie.Kamarádka ho taky užívá 2 a půl roku,zatím vše v pořádku.Návod a doporučení jsme dodržovali ![]()
no mě teda hlavně zajímá, jestli je možné, když si zavedu globuli, opakovat styk??? ono je tam sice psané, že když budu začínat další styk, že mám zavést novou globuli, ale na druhou stranu tam je napsané,že globule účinkuje 4 hodiny…tzn. že kdybych (teoreticky) měla sex 5× za ten večer, že musím použít 5 těch globulí???? to je blbost ne? i když - možná ne no…tak budu ráda, za každou zkušenost ![]()
Vy co jste otěhotněly při používání pharmatexu, praktikovali jste zároveň i přerušovanou soulož nebo vyloženě nic jen pharmatex?
Ahoj,
jen se chci zeptat, jaké máte zkušenosti s Pharmatexem. Je to spermicidní gel a je volně prodejný v lékárně. Sice kojím a MS vůbec nemám, ale raději jsme použili tenhle druh antikoncepce. Střídáme to s kondomem. Jak kdy. Je možnost s antikoncepčním gelem otěhotnět? Já vím, že není nic 100 % ní. Jak bych vůbec poznala, že jsem těhotná, když nemám MS? Asi až bych nezapla žádné oblečení?
Poradíte? Díky Sindarela