Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymka09 Anonymko, uvažovala jsem také o této možnosti, ale nakonec jsem se rozmyslela. Radila jsem se o tom a říká se že je to velmi účinná metoda ochrany, ALE jen když se dobře zavede…což prý dělá někdy problém a nejedna ženská na to doplatila…
@MarkétkaBeruška píše:
@Anonymka09 Anonymko, uvažovala jsem také o této možnosti, ale nakonec jsem se rozmyslela. Radila jsem se o tom a říká se že je to velmi účinná metoda ochrany, ALE jen když se dobře zavede…což prý dělá někdy problém a nejedna ženská na to doplatila…
To mě napadlo, že mohl být problém u mě, holky možná je to blbost, vydedukovala jsem to takhle- já jsem malá, tudíž mám i celkem krátké prsty, zavedla jsem to samozřejmě kam mi prst dosáhl, tak jsem si říkala, že to manžel asi -teď to bude znít hrozně- přestříkl?- a spermie tudíž měli volnou cestu. Co myslíte?
@Zazenitem no zní to divně, to jo, ale vlastně „proč ne“? ne opravdu, já řešila a pořád řeším problém antikoncepce, když jsem o této metodě četla první článek, bomba všichni doporučují, ale pak jsem se dočetla i o to problému že to ledé neumí správně zavést a toho se bojím…jen taková intimčo otázka…jak výš že to přestříkl, seš těhotná?
Tak ted jsem byla v lekarne a distribuce toho kremu je pry zastavena, achjo a zrovna jsem se pro to rozhodla…nevite nekdo kde se ten krem da jeste sehnat? Jinak budu muset ty bobule :-/
@Anonymka09 jina lékárna, asi jedině…nevím, ale máš pravdu teď jsem tu hodila pár internetových lékáren a nemají…
Tak ono se to rozpustí a chlap to dost dobře zaštouchá k čípku, do čípku
taky záleží, jestli se dodržují zásady, že ani jeden partner se nemyje před mýdlem a po- žena..a tak..ale někdo dokáže otěhotnět i tak… i přes HA… každé tělo je jiné a každé ženě sedí něco jiného..
@MarkétkaBeruška píše:
@Zazenitem no zní to divně, to jo, ale vlastně „proč ne“? ne opravdu, já řešila a pořád řeším problém antikoncepce, když jsem o této metodě četla první článek, bomba všichni doporučují, ale pak jsem se dočetla i o to problému že to ledé neumí správně zavést a toho se bojím…jen taková intimčo otázka…jak výš že to přestříkl, seš těhotná?
Mám doma po tomhle zázraku osmiměsíční holčičku. Použila jsem to jen jednou a vím že to byl den, kdy jsem otěhotněla.
@Anonymka09 píše:
Koukam na heurece ho maji super
Já se teda divím, že jsi tak nadšená, pokud jsi četla diskuzi celou, tak se dalo napočítat docela dost miminek, co jsou na světě díky tomuhle zázraku, jsi připravená mít dítě?
@Zazenitem píše:
Já se teda divím, že jsi tak nadšená, pokud jsi četla diskuzi celou, tak se dalo napočítat docela dost miminek, co jsou na světě díky tomuhle zázraku, jsi připravená mít dítě?
Jo jo nadsena jsem
protoze pritelovi se stane ze kondom casto praskne, tohle bude jako pojistka…resila jsem to nekolik let a kdybych o pharmatexu vedela driv, tak jsem vysadila ty hnusny prasky davno a usetrilo by mi to litani po nemocnici
navic jsem prosla nekolik diskuzi, vcetne clanku s doktory a kdyz se dodrzi vsechen postup, tak se mi to zda jako celkem bezpecny…
Nechci rikat, ze jste postup nedodrzovaly vsechny to ne.
Ale pokud to u nekoho funguje nekolik let bez problemu, tak to spolehlive bude.
A co se ma stat se stejne stane, i pres prasky
![]()
Tak my praktikovali přerušovanou a kolem ovulky kondom:)ale měli jsme jasno, že dítě není překážkou kdyby náhodou. Pharmatex krém i globule mě strašně štípaly..
a dítko bylo plánované:)
A mužů se zeptat jaké ti atina dělala problémy? Zase jsem se k ní vrátila a zatím musím zaklepat OK
Používáme Pharmatex už pěkných pár let (kromě dvou plánovaných těhu), a musím říct, že teď se nám poprvé stalo, že máme balení globulí, které nás oba pěkně štípou, mě i manžela.
Je to opravdu nepříjemný, příště je zkusíme koupit někde jinde.
Mne ho dr doporucila, jiny dr ne, tak si vyber
nam funguje x let, mala byla planovana a zadarila se prvni mesic po nepouziti a ovulaci jsem pred tim mela, takze za nas spolehlivy.
krem se nam zda lepsi