Školky Brno - otvírací doba a prázdninový provoz

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3711
29.8.14 16:35

@mojmira
A ty dovolenu nemáš? :nevim: I kdyby kratší, tak to snad nějak zvládneš, ne? :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
29.8.14 16:42
@zvidavajanca píše:
@mojmira
A ty dovolenu nemáš? :nevim: I kdyby kratší, tak to snad nějak zvládneš, ne? :roll:

Ukaž mi zaměstnání, kde člověku dají 6 týdnů dovolené? 8o (Ony učitelky těch 6 týdnů dovolené teda nemají, protože aspoň u nás ve školce už teď poslední týden prázdnin ve školce jsou a dělají, co je potřeba…)

Každopádně podle zákona má člověk 4 týdny dovolené, sem tam některý firmy dají 5… Jenže se musí počítat třeba s tím, že pokud je svátek, den volna a víkend, školka může mít zavřeno, to stejný Vánoce… Takže se to ve výsledku nastřádá, no… :nevim: A chápu, že pro matku samoživitelku to třeba problém být může… :nevim: ;) Ta nemá beztak potom ani peníze na ty příměstský tábory…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3711
29.8.14 16:55

@kate02
Tak matky samoživitelky, no. Dítě mají vždycky dva, co si pak udělají - jejich věc.
U nás se školky střídaly více méně po celé prázdniny, ale u nás bez využití.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7346
29.8.14 18:28

Trochu vám upravím informace…učitelky NEMAJÍ 6 týdnů dovolené, ale 8 týdnů dovolené 8)
Měsíc musí ze zákona vyčerpat v celku (většinou v létě), zbytek buď opět v létě a školka je zavřená celé 2 měsíce nebo třeba během roku, po dnech, týdnech…jak to vyjde. Tak to je, neurčily si to učitelé, určil to někdo tam nahoře a asi věděl proč.
Co se týká otvírací doby v MŠ, mohou rodiče požádat u zřizovatele MŠ o PRODLOUŽENÍ otevírací doby…a to na začátku i konci…tedy třeba pokud má školka od 7,00-16,00…může prodloužení být od 6,30-16,30 nebo od 7,00-17,00 hod. a pod…rodiče tuto informaci nevědí a ředitelky jim jí neřeknou, logicky…že? :mrgreen: Jak ředitelka pokryje služby, je na ní…většinou posune pracovní dobu a dá se to v pohodě zvládnout.
Ale musí vás být víc…!!! Třeba 15-20 rodičů ve školce s kapacitou 70 dětí. Prostě čím víc vás bude, tím líp…pro jednotlivce to asi neudělají.
A to samé s prázdninovým provozem. Školky, pokud jich je v městské části víc (na vesnici s jednotřídkou to samo nejde) se mohou střídat…není pravda, že MUSÍ mít prvních 14 dní provoz VŠECHNY ŠKOLKY, pak měsíc zavřeno (opět všechny) a zase provoz…Opět zřizovatel může pomoci zajistit střídání školek, aby se pokryl i ten „prostřední“ měsíc dovolených.
Ale to chce nebýt líný a řešit to…obvolat rodiče, sepsat to, podpisy…a poslat doporučeně. A volat, ptát se, otravovat…chtít řešení situace. Případně napsat do místních periodik. Prostě NĚCO…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
140243
29.8.14 18:37

@SIMONA1234 učitelky v mateřské škole mají 6 týdnů dovolené, v žádném případě ne 8.Nevím, kde jsi to vzala. A nemusí si brát dovolenou v kuse, nechávají si i na vánoční svátky, nebo i na dovolenou během školního roku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.8.14 19:01

@zvidavajanca zkus si pořádně přečíst vše, co jsem napsala, dostaneš odpovědi na své hloupé poznámky.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.8.14 19:04

@SIMONA1234 díky za info, moc pomohlo, snažím se právě zjistit, jak to funguje jinde.

• Citovat
  • Upravit
7346
29.8.14 19:05
@mojmira píše:
@SIMONA1234 učitelky v mateřské škole mají 6 týdnů dovolené, v žádném případě ne 8.Nevím, kde jsi to vzala. A nemusí si brát dovolenou v kuse, nechávají si i na vánoční svátky, nebo i na dovolenou během školního roku.

V tom případě jsem asi výjimka… 8o 8o a všechny moje kolegyně za posledních X let taky… :mrgreen: ANO, mám 8 týdnů DOVOLENÉ…a nikde nepíšu, že si jí musíme vybrat celou v kuse, naopak…měsíc ano, zbytek buď v létě nebo během roku…vždyť TO píšu!!!…během roku znamená třeba o Vánocích, ale to jsem nezmínila…to jsem si FAKT myslela, že pochopíte…no asi ne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
140243
29.8.14 19:11
@SIMONA1234 píše:
V tom případě jsem asi výjimka… 8o 8o a všechny moje kolegyně za posledních X let taky… :mrgreen: ANO, mám 8 týdnů DOVOLENÉ…a nikde nepíšu, že si jí musíme vybrat celou v kuse, naopak…měsíc ano, zbytek buď v létě nebo během roku…vždyť TO píšu!!!…během roku znamená třeba o Vánocích, ale to jsem nezmínila…to jsem si FAKT myslela, že pochopíte…no asi ne…

ale chápu, chápu, já jsem také učila v MŠ, pokud si pamatuji, tak jsme měly vždycky 6 týdnů dovolené. A nebraly jsme si ji v kuse. Většinou 4týdny v prázdniny a zbytek o vánocích, nebo během šk.roku.Tak nevím, jestli nastala změna a učitelkám v MŠ přidali 2 týdny dovolené?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7346
29.8.14 19:12

Tak kopíruju pro @mojmira aby lépe pochopila…
http://www.panska.cz/…skolstvi.pdf
je to „článek 11.“ Dovolená na zotavenou pro pedagogické pracovníky:
Dovolená pedagogických pracovníků činí 8 týdnů a nepedagogických pracovníků 5 týdnů. Zaměstnavatel určuje
dobu čerpání dovolené podle plánu dovolených stanoveného s předchozím souhlasem příslušného odborového
orgánu tak, aby si zaměstnanec mohl dovolenou vyčerpat zpravidla vcelku a do konce kalendářního roku.
Určenou dobu čerpání dovolené je zaměstnavatel povinen oznámit zaměstnanci alespoň 14 dnů předem; tato
doba může být výjimečně zkrácena, dá-li k tomu souhlas příslušný odborový orgán. Zaměstnavatel má povinnost
určit zaměstnanci čerpání alespoň 4 týdnů dovolené v kalendářním roce. Pedagogickým pracovníkům určí
zaměstnavatel čerpání dovolené na dobu školních prázdnin. V období školního vyučování může určit čerpání
dovolené jen ve zvlášť odůvodněných případech. Učitelkám mateřských škol se doba čerpání dovolené určuje
s přihlédnutím ke konkrétním podmínkám na pracovišti tak, aby ji čerpaly především v době přerušení nebo
omezení provozu mateřské školy. Ve školských zařízeních s celoročním provozem lze pedagogickým
pracovníkům poskytnout dovolenou v průběhu celého kalendářního roku.
Doufám, že ti to stačí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7346
29.8.14 19:13
@mojmira píše:
ale chápu, chápu, já jsem také učila v MŠ, pokud si pamatuji, tak jsme měly vždycky 6 týdnů dovolené. A nebraly jsme si ji v kuse. Většinou 4týdny v prázdniny a zbytek o vánocích, nebo během šk.roku.Tak nevím, jestli nastala změna a učitelkám v MŠ přidali 2 týdny dovolené?

Učím už od roku 1997…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.8.14 19:13

@SIMONA1234 mě bylo řečeno, že mohou jet max. 10 hodin v kuse, tzn. např. 6-16 hodin. Jiná školka pak jede 6.15 - 16.15 :nevim: ale jako spíš ten prázdninový provoz no, to nevím, jak vyřešíme, už teď mě to trochu děsí.
Svobodná matka nejsem, ale představa, že se s manželem na dovolenou ani nepotkáme :,( jako vyhlídka zatím je: 2 týdny školka, 2 týdny já, 2 týdny manžel a pak nevím, asi příměstské prázdniny, ale začít šetřit už teď… takže léto na nic. A ať mi nikdo nevykládá, že je to super a v pohodě a že mám být v klidu. To budou psát jen ti, kteří v té situaci nejsou a děti jim hlídá nejspíš babička.

• Citovat
  • Upravit
7346
29.8.14 19:25
@Anonymní píše:
@SIMONA1234 mě bylo řečeno, že mohou jet max. 10 hodin v kuse, tzn. např. 6-16 hodin. Jiná školka pak jede 6.15 - 16.15 :nevim: ale jako spíš ten prázdninový provoz no, to nevím, jak vyřešíme, už teď mě to trochu děsí.
Svobodná matka nejsem, ale představa, že se s manželem na dovolenou ani nepotkáme :,( jako vyhlídka zatím je: 2 týdny školka, 2 týdny já, 2 týdny manžel a pak nevím, asi příměstské prázdniny, ale začít šetřit už teď… takže léto na nic. A ať mi nikdo nevykládá, že je to super a v pohodě a že mám být v klidu. To budou psát jen ti, kteří v té situaci nejsou a děti jim hlídá nejspíš babička.

To je blbost…10 hodin v kuse… :think: My máme od 6,30-17 hodin, tedy pokud ještě umím počítat je 10 a půl hodiny…takže to jde a nejsme jediná MŠ, co má takhle otevřeno. Zkus pohledat otvírací doby různých školek na netu, mají to na 100% na svých webovkách. S tím můžeš vyvrátit argument 10 hodin.
Opravdu to chce apelovat na zřizovatele…tuhle info mám od naší ředitelky (řediteluje víc jak 30 let)a dokonce mi říkala, že i nám by mohli prodloužit otvírací dobu!!! Kdyby to rodiče vyžadovali :roll:, takže asi jde i víc jak 10 a půl hodiny… :think: (maximální dobu nevím, to bych se musela poptat)
Příští rok máš dost času kontaktovat ostatní rodiče a když vás bude víc a je u vás možnost střídání více školek, tak to řešit u zřizovatele, tedy obce…starosty/ky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
140243
29.8.14 19:33
@SIMONA1234 píše:
Učím už od roku 1997…

jo jenom od roku 97,tak to já jsem začala už v roce 83,bohužel, teď jsem v in. důchodě, tak nevím, že nastala nějaká změna, za mě měly učitelky v MŠ vždy 6 týdnů dovolené, na rozdíl od učitelů v základní a střední škole. Naše mateř. škola byla vždy jeden měsíc v prázdniny zavřená. Vždy se to střídalo, jeden rok volno červenec, druhý srpen. zbytek dovolené jsme vybírala na vánoce, nebo i během šk. roku, když bylo třeba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.8.14 19:38

@mojmira prosím už toho nech… založila jsem si téma, abych se dozvěděla nějaké konkrétní info, ale jako vždy se do tématu dostane hloupé pošťuchování a k tématu pořádně nic :zed: / tohle mě na emiminu fakt štve :(

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin