Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, holky, možná tu už podobný dotaz je, ale já jej nenašla. Ještě nejsem těhule, ale snažíme se o to. Minulý týden mě něco štíplo tak, že jsem měla nohu 2× tak velkou a dostala jsem antibiotika Doxybene. Nějak mě nenapadlo, že se snažíme a že by to možná mohlo mít nějaký vliv. Antibiotika jsem nedobrala(noha je lepší) a teď by mě zajímalo, jestli někdo neví, zda vadí, že jsem si vzala „poslední“ a hned den na to jsme měli styk(v plodné dny). Vadilo by to nějak plodu? Nestalo se to někomu taky. Díky Katka.
No já nejsem doktor, ale podle mě nevadilo, protože kdyby ten den, došlo k oplodnění, tak vajíčku trvá ještě nějakých 5 dní než se uhnízdí…
Nevadilo, my měli Doxybene od dr. před IVF já i partner kvůli zamezení zánětu dělohy . Povedlo se a za chvíli budeme mít dvojčátka, tak se neboj!!!!A ať to vyjde ![]()
Nevadí to. Nedaleko ode mně si spokojeně vrní jedna krásná pětitýdenní slečna počatá v době, kdy jsem brala ATB, která se v těhu vysloveně nesmí brát… Hodně jsem se vyptávala různých doktorů .. a fakt to neva. A v nejhorším, ty první dny a týdny jsou „všechno nebo nic“ - v nejhorším by si s tím příroda moudře poradila po svém…
TAk já mám přímo s tímhle špatnou zkušenost. Měla jsem Doxibene na zánět asi vaječníků…dobrala jsem poslední a druhý den zrovna plodné dny a taky jsme hned zkusili mimi. To vyšlo ale v 7tt jsem potratila…nevím,zda ty prášky na to měli vliv, ale bylo to tak…myslím si, že pokud na to mají vliv, tak je to pak, jak se říká, buď a nebo. Dnes bych asi ještě raději nějakou dobu počkala…
K.a.c.k.o., myslím, že největší blbost byla, že jsi ATB nedobrala. Mají se dobrat vždycky a nezáleží na tom, jestli je ti dobře nebo ne… A jinak si myslím, že ATB vliv na oplodnění nemají… M.
Ahojky
Tak na tuhle diskuzi jsem narazila prave kdyz resim to same ![]()
Snazime se o mimi a minulou sobotu jsem chytla zanet mocoveho mehyre, nejdriv to bylo jen trosku a tak jsem pila jen brusinky ale pak se to zhorsilo a ja jsem musela zacit brat atb nejdriv jen slabe na tri dny ale pak mi volali od dr a ze potrebuji jine atb tak jsem vcera zacla bra jine a silnejsi a jsou n 7 dni
no a samo ze jm zrovna asi mela ovu a snazili jsme se tak ted nevim co a jak
ale myslim ze by to nemelo ovivnit, pac pripadne mimi neni vama spojene pvnich asi 10 dni nebo tak nejak
teda ja v to doufam. Co si o tom myslite?? je to tak nebo to muze atb ovlivnit a poskodit pripadne mimi?????teda samo ze nevim jestli se zadarilo nebo ne ale doufam v to
pac se snazime uz od ledna a v dubnu jsem mela ZT.
Holky díky, to jste mě potěšily, no příroda si teda asi fakt poradí sama. Vím, že jsem je měla dobrat, ale pokaždé mi je po nich tak děsně blbě, že jsem je stejně určitě vyzvracela. No tak teď se budu už jen modlit, aby mi to vyšlo. Katka.
Já myslím, že to nevadí. Když jsme se snažili o prvního, atb jsem brala a gynekoložka to věděla a řekla, že to nevadí. Ale už nevím, co to bylo.
Ale opravdu je hloupost, žes to nedobrala. To už snad ví každý malý dítě, že se atb dobíraj.
Ahoj, asi to není optimální, třeba tady: http://www.porodnice.cz/node/12636
si můžeš přečíst, že to vadí.
Většina ATB nevadí, ale Doxybene zrovna asi vadí.
Už se stalo, tak prostě doufej, že to tentokrát nevyjde a další pokusy si nechte na příští měsíc.
Je určitě správně, že jsi Doxybene vy:,–(ila, ATB se sice mají dobrat, ale když se snažíte, tak fakt bys neměla brát něco, co vadí.
Nebezpečná může být i ta infekce, ta taky může vadit, asi by bylo nejlepší zajít za nějakou osvícenou lékařkou a pokračovat v braní ATB, ale nějakých, které nevadí.
A třeba to není nutné, každá ATB mají nějakou minimální dobu, po kterou se musí brát, a tu jsi i mohla splnit a mít infekci vyléčenou.
Katkaty píše:
Ahojky
Tak na tuhle diskuzi jsem narazila prave kdyz resim to same
Snazime se o mimi a minulou sobotu jsem chytla zanet mocoveho mehyre, nejdriv to bylo jen trosku a tak jsem pila jen brusinky ale pak se to zhorsilo a ja jsem musela zacit brat atb nejdriv jen slabe na tri dny ale pak mi volali od dr a ze potrebuji jine atb tak jsem vcera zacla bra jine a silnejsi a jsou n 7 dnino a samo ze jm zrovna asi mela ovu a snazili jsme se tak ted nevim co a jak
ale myslim ze by to nemelo ovivnit, pac pripadne mimi neni vama spojene pvnich asi 10 dni nebo tak nejak
teda ja v to doufam. Co si o tom myslite?? je to tak nebo to muze atb ovlivnit a poskodit pripadne mimi?????teda samo ze nevim jestli se zadarilo nebo ne ale doufam v to
pac se snazime uz od ledna a v dubnu jsem mela ZT.
Opravdu není dobré se snažit v době probíhající infekce močového měchýře.
ATB obyvykle nevadí, záleží ale na tom, jaká bereš.
Ale ta infekce může vadit.
Proč nepočkáte na příští měsíc?
Anonymni
No bylo to trochu jinak, mocak me bolel nejdriv dva dny a pak to ustalo a tak jsme se snazili a pac jsem zanet mocaku jeste nemela tak jsem jaksi nevedela jak to bude probihat, no ted musim dobrat atb a snazit se budeme pristi mesic
jinak dik za odpoved
Ahoj, já to nemyslela nijak osobně, ale když já se snažila, tak mě taky postihl zánět močáku a řešila jsem to s gynekologem - je můj dobrý známý.
Takže vím, že ty ATB by nevadily (měla jsem Ampicilin), ale ten zánět by vadit mohl a tak jsem taky musela čekat…
Problém je v tom, že VĚTŠINA ATB nevadí, ale nějaká občas vadí (zrovna to výše zmíněné Doxybene).
Hodně štěstí.
k jakému doktorovi jít, když je zánět močových cest? Obvodní nebo gyn.?