Antibiotika a plavání 3leté

Napsat příspěvek
Velikost písma:
31672
23.2.15 11:01

K tomu dobírání, o tom už tedy nejsem moc přesvědčená, sny měl coby 3 letý při angíně atb na týden, penicilin teda. já dostala nedávno na zánět průdušek antibiotika na 5 dní. a před pár lety na zánět dutin jsme dostala 2 krabičky antibiotik, dávku na 10 dní, ale dr mi vysloveně řekla, že to není nutný dobírat, až to vysadím po 6, max. 7 dnech, když kojím. tak nevím, každý dr dá léky na jinou dobu :nevim: nicméně na to plavání bych nedávala, bude tam spousta dětí, chytí ještě něco horšího, za to to nestojí :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
369
23.2.15 11:08
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
642
23.2.15 12:21

Antibiotika urcite doberte a takhle malou dcerku bych nechala i doma celych tech 10 dni, antibiotika sou docela zaber na telo, a angina taky neni zadna sranda. Ja mam anginy kazdou chvili vim o cem mluvim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
642
23.2.15 12:24

@slavuska1 podle me zalezi… ja mela ted zacatkem unora antb na 10dni - 3× denne… silenost, samozrejme sem z toho 7. den chytla kvasinky dole, svedeni ze to neslo vydrzet plus prujmy, tak sem antb prestala brat bylo mi zle jen sem se na ne podivala…lup ho a za tyden sem lezela nejen s anginou mandli ale plus k tomu zanet hltanu…takze ono asi jak kdy, jak u koho

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9741
23.2.15 14:06

@every.lee
Předpokládám, že to byl asi aminopenicilin. Ten se užívá běžně v 12hodinových intervalech, z hlediska farmakokinetiky je vhodnější užívání po 8 hodinách. Knihomol by mohl namítnout, že ještě výhodnější je interval 6hodinový, u něhož je ale nižší compliance pacientů, takže ve výsledku je horší než méně vhodný interval 8hodinový.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2889
23.2.15 14:30

@every.lee Já teď mám taky hnusnou zkušenost na sobě. Nejdřív chřipka, do toho angína a zánět stř. ucha. Dostala jsem atb na 7 dní, krk byl ok a za pár dní tam bylo zas něco, takže další atb. Fakt hnus, nevím, jestli to byla malá dávka, či to. Už s tím bojuju třetí týden, přičemž příští týden jedem na hory, tak jsem zvědavá, co zvládnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí