Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@cyklistkaa A na co konkrétně je dítko vyfasovalo? A jak je staré?
@cyklistkaa jo jděte se na chvíli projít. U nás to dr. schvaluje, dokonce mi teď říkala, že na západě chodí s antibiotiky i do školky ke konci, když už nejsou infekční.
@Pocahonta píše:
@cyklistkaa A na co konkrétně je dítko vyfasovalo? A jak je staré?
Jo na tom taky záleží
věk bych neřešila, spíš co mu je..a podle toho se rozhodla, v horečkách a teplotách určitě ne
My měli na zánět středního ucha a když byl pátý den bez teplot a bez potíží, byli jsme pryč. Já žiju v Německu a děti tu chodí s antibiotiky i do školky nebo do školy, když už jsou bez příznaků. Je tu jen 9 dní OČR za rok na rodiče. Pak se to musí řešit neplaceným volnem a nebo dovolenou
Klidne bezte jen at moc silene nebeha.. ja chodila s amoksiklavem i do prace - zanet mocaku a taky to slo. Nesmi mit imho teplotu a treba vetsi kasel jestli to dostal na prudusky…
@lucynka25 píše:
Jo na tom taky záležívěk bych neřešila, spíš co mu je..a podle toho se rozhodla, v horečkách a teplotách určitě ne
Já jsem se na věk ptala proto, jelikož třeba 6 letému dítěti vysvětlíte, že nemá běhat, ale naspeedovanému batoleti těžko…
@cyklistkaa dcerka mela o vánocích a v nemocnici mi řekli, že mužem při nějakým normálním počasí, nesmí svítit sluníčko ale nevím jak u vás ale u nás je dneska pod mrakem a není ani moc zima tak to by na chvilku šlo. Ovšem záleží taky na co to má. Malá to měla na ledviny.
Já půjdu asi proti proudu, ale byla bych opatrná. Už několikrát se nám po dobrání ATB vrátila angína a lékař mi říkal, že rekonvalescence je hodně důležitá. Že je potřeba to doléčit.
Ahoj, asi záleží s čím marodí? Ale pokud to nebude do davu dětí, lidí asi by to šlo..
Jojo staršímu se po dvou dnech po dobrání atb angína vrátila, nedělal nic těžkého, nikam nešel, teď začal chodit do školy, tak snad vydrží. Ale v době co bral atb ven nechodil.
@Pocahonta Dusivý kašel - 4 roky už… Kašle už mín, jinak žádné omezení, Nudí se strašně.
@cyklistkaa píše:
@Pocahonta Dusivý kašel - 4 roky už… Kašle už mín, jinak žádné omezení, Nudí se strašně.
Pokud ho dokážete uhlídat, aby nelítal, tak kratší pobyt na čerstvém vzduchu neuškodí (samozřejmě by ale neměl být mráz).