Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky!
Mám takový dotaz, jestli někdo z Vás nemá nějaké zkušenosti s braním antibiotik během těhoteství v prvním trimestru? S největší pravděpodobností se mi stala taková věc, že v období kdy jsem brala antibiotika Augmetin tak jsem zapadla. Zřejmě jsem v 8tt a nevim jaky dopad to může mít na mimi. ![]()
Citím se OK, krom ranních nevolností a ještě jedna věc „Hemeroidy“!!! Neznáte nějakou přírodní medicínu ???
Děkuji za Vaše rady a příspěvky!!!
Zuzik007
Ahoj,
mě pí.Dr. říkala, že první asi 3 týdny antibiotika nevadí. Prostě když ještě nevíš, že jsi těhu. Ale přece jen je lepší třeba Penicilin. Jinak cokoliv během těhotenství vliv mít může a nemusí, znám případy, kdy holka brala celé těhu antidepresiva a já nevím co a má zdravé mimi.
S „hemeroidy“ Ti neporadím, ale je fakt, že těhu-hormony dokážou pěkně rozházet organismus
- třeba i ty hemeroidy.
Přeji pohodové těhotenství a krásné zdravé mimi.
Zdena
Ahoj Zdeni!
Děkuji ti moc za odpověď ![]()
Moc mi pomohla!
Zuzik007
Ahoj,
kamarádka otěhotněla v době kdy brala HA a antibiotika zároveň a dneska má krásnou zdravou dvouletou holčičku.
Klárka
Zdeni, nevím, proč usuzuješ, že Penicilin je lepší než ostatní, ale pokud to tak je, tak Augmentin je na penicilinové bázi (takový lepší a dražsí penicilin). Každopádně řada zánětů se i v těhu přeléčuje i antibiotiky, takže nějaká ATB se určitě můžou a škodí míň než neléčit.
Claudie
Ahojky holky!
Dekuji Vam za prispevky, to uz jsem taky zjistila ze ty ATB co jsem brala jsou penic. typu, ale ma obvodni Dr. mi rekla, ze priroda usoudi sama a kdyz tak do 3 mesice potratim,tak jsem se chtela dozvedet nejake nazory na ATB v tehotenstvi. No a muj Dr. mi nerekl vubec nic…
jen ze je to tak malinkate, ze mi nemuze rict zda je to zdrave ![]()
tak mi nezbyva nic jineho nez cekat…
Jeste jednou nevite nekdo neco na ty HEMEROIDY???
Díky Zuzik
Zuzi kouakal jsi se na příbalovou informaci, vím že hodně antibiotik se v těhotenství užívat může, a žádný problém v tom není.
Co se týče hemeroidů - já na ně trpím od půlky těhu, ale nějak mi na to nic nezabírá, ale může se mast Faktum, a taky mast z dubové kůry, snad ti to zabere, mě teda ne tak doufám, že se to po porodu upraví samo.
Hezké těhu
Petra + beruška 39tt
Ahoj Peti,
bohužel příb.info už nemám, jak jsem výše psala tak jsem otěhotněla v období kdy už jsem je brala, takže jsem se to dozvěděla až po měsíci.ATB jsem totiž začala užívat hned poté co mi Menstruace zkončila po dobu 7 dní…docela mě to dost překvapilo, když se nedostavila menstruace a na testu jsem měla // ještě k tomu jsem po těch ATB dostala kvasinky tak SILNÉ jak nikdy
(ale Dr. mi napsal čípky a zabrali)
Jinak s dubovou kúrou jsem začla dnes, jím co nejvíce ovoce a zeleniny, jen celozrné pečivo, vlákninu, tak uvidím… ![]()
Zuzik
@Zuzik007
Používala jsem po porodu FAKTU. Jak čípky, tak mast. Moc mi to pomohlo! ![]()
Táhnu teď na třetí týden a brala jsem teď Augmentin, Entizol a Fromilid na Heliobakterie v žaludku. Chyběl mi jeden den na dobraní prášků, ale strach že budou komplikace či nedej bože potrat byl silnější
tak jsem to nedobrala! Vím, že je to brzká doba se radovat, ale radost mne ovládá sama ![]()