Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Antidepresiva v těhotenství bych nebrala ani za nic. Psychika matky může způsobit vývojové vady. Se špatnou psychikou není vůbec dobré otěhotnět, kamarádka měla silné deprese a do toho brala antibiotika a taky o mimčo přišla
@Anonymní píše:
Ahoj, chtěla jsem se zeptat, která jste brala antidepresiva v těhotenství, komu tyto léky způsobily potrat? Vím, že se nedá jednoznačně říci, že je to těmi léky, beru jen půlku citalexu a Potratila jsem v 6 tt, děkuji
pokud otěhotníš, ihned léčbu konzultuj s dr.. jsou ad, které neublíží.
Jak to myslíš, dej se dohromady, beru ant od dvaceti let, zkoušela jsem mnohokrát vysadit, ale nešlo to bez nich. Mě tedy stačí jen tato malá dávka, ale bohužel jí musí mǐt ![]()
@Anonymní píše:
Antidepresiva v těhotenství bych nebrala ani za nic. Psychika matky může způsobit vývojové vady. Se špatnou psychikou není vůbec dobré otěhotnět, kamarádka měla silné deprese a do toho brala antibiotika a taky o mimčo přišla
tohle je kravina.
Mě právě bylo řečeno, že tyto nevadí…ale pořád nad tím přemýšlím, vim, že stejně nezjistíme proč se to stalo
@Anonymní píše:
Jak to myslíš, dej se dohromady, beru ant od dvaceti let, zkoušela jsem mnohokrát vysadit, ale nešlo to bez nich. Mě tedy stačí jen tato malá dávka, ale bohužel jí musí mǐt
A doktori ti doporucily tehotenstvi? Jestli jses treba labilnejsi tak pod hormonama se to zvysuje.
@martina.se učili nás to na vysoké škole, kravina to nebude. Vývojové vady ovlivňuje spousta faktorů- chemické, biologické, fyzikální, ale i ty psychické
Já tedy, když beru tu půlku, tak jsem úplně v pohodě, spokojená, veselá, prostě normální, ale bez té půlky to dobré není ![]()
Jj už jsem těhotná byla a vše OK, to jsem ale nebrala nic a nebyla jsem na tom vůbec dobře
@Anonymní píše:
Já tedy, když beru tu půlku, tak jsem úplně v pohodě, spokojená, veselá, prostě normální, ale bez té půlky to dobré není
A nemuzes byt spis uz zavysla?
Já jsem AD brala a donosila jsem zdrave pohodove dite. Vůbec se mi nelibi názory typu, nejdřív se dej dohromady a pak otehotni. To jsou plky lidi, kteří neví o cem vůbec mluvi. Že bereš AD neznamená, že jsi blázen nebo labilní magor. Já je třeba beru proto, že od dětství trpím chronickou nespavosti. Jen ty vis, jak se věci mají takže si nenech zkazit náladu. Pul tabletky je hodně nizka davka, neverim ze potrat způsobily tyto léky. Spousta fetacek a alkoholicek má deti (bohužel) a ty si davaj do těla horší jedy! Verim ze další tehu už bude uspesne. Drz se ![]()
@Anonymní píše:
@martina.se učili nás to na vysoké škole, kravina to nebude. Vývojové vady ovlivňuje spousta faktorů- chemické, biologické, fyzikální, ale i ty psychické
to sice ano, ale kdyby každá baba v depresi porodila postižené dítě, tak jich je 10× tolik
navíc se postižené děti rodí i zdravým lidem atd.. tohle není že máš depresi nebo bereš Ad a automaticky máš dítě s vvv.
jsou taková, co se berou celé těhotenství a dítě je zdravé atd..
Ahoj, chtěla jsem se zeptat, která jste brala antidepresiva v těhotenství, komu tyto léky způsobily potrat? Vím, že se nedá jednoznačně říci, že je to těmi léky, beru jen půlku citalexu a Potratila jsem v 6 tt, děkuji