Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Hele volej doktorovi co ti to předepsal, tím že jdeš víc po fyziologických vedlejších účincích, tak je potřeba zvážit, jeslti ještě týden dva počkat a nebo sáhnout po jinem typu léků.
A teda ideální by bylo, kdyby ti to napsal psychiatr, protože to lepe odhadne. A teda asi bych zašla na krev na jaterní hodnoty, kvůli tomu svědění.
@Anonymní píše:
Zdravím vás,
vím, že je tu víc diskuzí na téma antidepresiva, ale chtěla bych se zeptat konkrétně (spíše uklidnit).Už asi rok řeším problém se zvětšenými uzlinami na krku, výsledky krve i sono v pořádku, výsledek - zřejmě reaktivní k chronickému zánětu mandlí.
Jelikož ale poslední dobou nemám nejlehčí období, stěhování, práce a podobně, začala jsem sama sebe moc kontrolovat, sledovat si uzliny, propadat depresím, úzkostem, naposledy to skončilo panickou atakou. Byla mi nasazena AD-Elicea 10mg. Začala jsem 5 mg a první týden byl strašný, únava, točení hlavy, nevolnost. Po týdnu jsem zvýšila dávku na plných 10mg a v tu dobu jsem začala pociťovat extrémní pocení dlaní a chodidel, občas noční pocení, ale ne tak strašné, jako že by mě polili vodou, ale spíš se v noci vzbudím a mám prostě propocené pyžamové kalhoty, což se mi dřív nestávalo. Taky mě někdy svědí celé tělo a únava stále trvá. AD teď beru přes 3 týdny. Jde mi jen o to, jestli je zde někdo s podobnými zkušenostmi s takovými vedlejšími účinky AD - noční pocení, pocení dlaní a chodidel, únava, svědění.. Tím, jak se nemůžu vyhrabat z těch úzkostí a pořád se sleduji, tak bych potřebovala od někoho spíš uklidnit, že to jsou opravdu vedlejší účinky AD a ne nic vážného.
Předem vám všem moc děkuji.
Uzivam stejna AD a take jsem se hodne v noci potila (musela jsem se prevlekat), nemela jsem vubec chut k jidlu, bolel me zaludek,…Trvalo to 4-5 tydnu, ale preslo to ![]()
Zdravím, také beru Ad Elicea už asi 6tydnů, první 4 týdny 10Mg, poté jsem byl u psychiatričky a ta mi řekla, že je to holčičí dávka tak navýšila první týden 15Mg a další 20Mg. Začátky byly peklo, hned druhý den hrozná úzkost, tlak na hrudi, tlak v hlavě, návaly horka a zimy, pocení, únava, nemohl jsem jíst ani pít, jen jsem ležel a přemýšlel ale cca po 7-8- dnech to pomalu přecházelo. Můžu říct, že po 6 týdnech je mi o dost lépe i když to není úplně ono. Nejhorší je myslet pořád na blbosti, to Vám pak žádné AD nepomůže. Pokud máte uzliny vyšetřené a bez nalezu tak není co řešit. Párkrát jsem si vzal Frontin půl tablety 0,25 a bylo to lepší, teď už nepotřebuju. S AD to chce mít trpělivost. Držím palce a hlavu vzhůru, bude lépe
@Anonymní píše:
Uzivam stejna AD a take jsem se hodne v noci potila (musela jsem se prevlekat), nemela jsem vubec chut k jidlu, bolel me zaludek,…Trvalo to 4-5 tydnu, ale preslo to
Děkuji, hned jsem trošku klidnější. ![]()
@Anonymní píše:
Zdravím, také beru Ad Elicea už asi 6tydnů, první 4 týdny 10Mg, poté jsem byl u psychiatričky a ta mi řekla, že je to holčičí dávka tak navýšila první týden 15Mg a další 20Mg. Začátky byly peklo, hned druhý den hrozná úzkost, tlak na hrudi, tlak v hlavě, návaly horka a zimy, pocení, únava, nemohl jsem jíst ani pít, jen jsem ležel a přemýšlel ale cca po 7-8- dnech to pomalu přecházelo. Můžu říct, že po 6 týdnech je mi o dost lépe i když to není úplně ono. Nejhorší je myslet pořád na blbosti, to Vám pak žádné AD nepomůže. Pokud máte uzliny vyšetřené a bez nalezu tak není co řešit. Párkrát jsem si vzal Frontin půl tablety 0,25 a bylo to lepší, teď už nepotřebuju. S AD to chce mít trpělivost. Držím palce a hlavu vzhůru, bude lépe
Zdravím vás,
.Už asi rok řeším problém se zvětšenými uzlinami na krku, výsledky krve i sono v pořádku, výsledek - zřejmě reaktivní k chronickému zánětu mandlí.
. Po týdnu jsem zvýšila dávku na plných 10mg a v tu dobu jsem začala pociťovat extrémní pocení dlaní a chodidel, občas noční pocení, ale ne tak strašné, jako že by mě polili vodou, ale spíš se v noci vzbudím a mám prostě propocené pyžamové kalhoty, což se mi dřív nestávalo. Taky mě někdy svědí celé tělo a únava stále trvá. AD teď beru přes 3 týdny. Jde mi jen o to, jestli je zde někdo s podobnými zkušenostmi s takovými vedlejšími účinky AD - noční pocení, pocení dlaní a chodidel, únava, svědění.. Tím, jak se nemůžu vyhrabat z těch úzkostí a pořád se sleduji, tak bych potřebovala od někoho spíš uklidnit, že to jsou opravdu vedlejší účinky AD a ne nic vážného.
vím, že je tu víc diskuzí na téma antidepresiva, ale chtěla bych se zeptat konkrétně (spíše uklidnit)
Jelikož ale poslední dobou nemám nejlehčí období, stěhování, práce a podobně, začala jsem sama sebe moc kontrolovat, sledovat si uzliny, propadat depresím, úzkostem, naposledy to skončilo panickou atakou. Byla mi nasazena AD-Elicea 10mg. Začala jsem 5 mg a první týden byl strašný, únava, točení hlavy, nevolnost
Předem vám všem moc děkuji.