Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Tak jen hlásím,že těhotná nejsem
a jinak jsem se vykašlala na prášky,ptz jsem byla minulý týden na vyšetření prsou (protože jsem si něco nahmatala,tak pro kontrolu,máme to v rodině - dopadlo to dobře,je to z důvodu hormonálních změn atd) a tam mi bylo řečeno,že braní ant. hodně zvyšuje riziko rakoviny prsu a jelikož já to můžu mít v genech (to taky zjístím tak za půl roku) tak je to hodně nebezpečné a beru to skoro deset let.. Kašlu na to.. Objednám se ke gynekologovi a pořešíme jiné formy ant.
misssice píše:
Tak jen hlásím,že těhotná nejsema jinak jsem se vykašlala na prášky,ptz jsem byla minulý týden na vyšetření prsou (protože jsem si něco nahmatala,tak pro kontrolu,máme to v rodině - dopadlo to dobře,je to z důvodu hormonálních změn atd) a tam mi bylo řečeno,že braní ant. hodně zvyšuje riziko rakoviny prsu a jelikož já to můžu mít v genech (to taky zjístím tak za půl roku) tak je to hodně nebezpečné a beru to skoro deset let.. Kašlu na to.. Objednám se ke gynekologovi a pořešíme jiné formy ant.
dobře, že to dopadlo tak, jak sis přála
zároveň ať dopadnou dobře vyšetření ![]()
holky prosím vás,mám dotaz sice blbej ale…mohu otěhotnet,kyž mám styk a den pře tím a den po styku si ten prašek zaměrně nevemu?
ája79j píše:
holky prosím vás,mám dotaz sice blbej ale…mohu otěhotnet,kyž mám styk a den pře tím a den po styku si ten prašek zaměrně nevemu?
Já bych se na to zeptala partnera, určitě bude vědět ![]()
no moc jsem se nedozvěděla.tak tomu s kterým by mělo byt je to jedno nejde o něj!jde o to jsetli je to možný
ája79j píše:
no moc jsem se nedozvěděla.tak tomu s kterým by mělo byt je to jedno nejde o něj!jde o to jsetli je to možný
No, nevím jestli by to tomu, se kterým to bude mělo být jedno, pokud by se to povedlo, tak je to i jeho dítě, tak by o tom měl minimálně vědět…
Nicméně, ano možné to je, na druhou stranu ta pravděpodobnost bude dost malá. Vždycky je to možné, jediná 100% ochrana je vynechat sex.
Tak v tom případě je otázka na jak dlouho ten rozvod vidíš a zda si tě chce vzít ![]()
Ale pokud fakt chcete zkusit dítko, tak bych prášky vysadila úplně, nějaké vynechávání je blbost.
ahoj holky ma dotaz prosim poradte.
zkoncily me MS tak semsi mela vzit prasek.ale bohuzel sem je nemela.napisu to takhle at se v tom vyznate 1,2den bez prasku. pak me je3den dovezly(ale uz sem si je nevzala neboot podle prib.letaku bylo pozde) takze ten 3den sem si vzala prasek stejne tak 4.5den. ale 6den mi ukradly kabelku i s praskama
tak sem 7den sla k doktorce pro nove.ta rekla ano,ale rovnou mi napsala novy typ.rkla sem ze z teh puvodnich sem si vzala pouze 3jestli to vadi hodne… rekla ze ne. tak sem si 7den vzala prasek rano za 6 den a vecer sem si vzala normalne jako za 7den.(takze ve strucnosti 7den sem si vzala 2prasky jeden rano a druhy vecer)´
Taky nechápu co chceš poradit, každopádně výměna prášků to není moc standardní, ale neměl by to být žádný velký problém, akorát teď nejsi zrovna moc chráněná, když si to brala dost chaoticky… takže dál brát, následujících 7 dní bys se chránila ještě jinak a pokud si měla nějaký sex teď po MS, tak se to teoreticky mohlo povést.
B) kdyz sem z tech 7dnu nemela prasek 1dva dny nastesti neprobehl sex.
ten sex byl 3,4,5 i s praskama. pak mi 6den ukradly kabelku tudiz i prasek takze sem si ho nemohla vzit,proto sem hned 7den bezela pro nove s tim ze sem dostala novy typ prasku.
a takhle to shrnu 1,2 den bez prasku
3,4,5 s praskem
6 bez prasku
7 den sem si vzala za 6den(podle letaku nejdel do 12hod si ho muzu vzit pokud sem zapomela ci nemela) a pak sem si vzala tez 7 den jeste jeden ale ten uz patril sparvne na 7den.
ja vim ze plasim ale nemzu si dovolit byt tehotna.neninprostor ani penize na dalsi decko.ale verte laska ta by byla …
No, pokud začínáš brát prášky, musíš snad 1. týden nejdřív poctivě brát a pak jsi chráněná… podle druhu prášků… s tím, jak jsi vynechávala a měnila, to moc velký antikoncepční účinek mít nebude. Ale to jsi mohla tušit…