Antikoncepce a vynechání prášku

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
4.11.11 17:23

kazdopadne to poznam pristi mes.pokud dostanu MS tak nejsem a pokud ne tak sem v tom a to je spatne.ale znama rekla ze nejvetsi sance otehotneni je 10 Az 15den po zkonceni ms.
ja to mela jinak me ms skoncily a az teprve 3 az 5dn sem mela sex a falsi bude zase az za mesic. s pritelem se vidime tak malo…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
4.11.11 17:27
misoule píše:
No, to je dobrej guláš… a co chceš vlastně poradit?
misoule píše:
No, pokud začínáš brát prášky, musíš snad 1. týden nejdřív poctivě brát a pak jsi chráněná… podle druhu prášků… s tím, jak jsi vynechávala a měnila, to moc velký antikoncepční účinek mít nebude. Ale to jsi mohla tušit…

bohuzel nemohla prsky beru ted 4mes. drive sem pouzivala condom a nebo se udelal na me.ano mam 2detiale az ted sem sla do prasku.. zacinal me vadit condom…

• Citovat
  • Upravit
emixka
26.12.11 03:08

kondom

Prosim vas, kondom staci do konce platicka? Nebo i v pauze? A kdyz pauzu vynecham, od prvniho dne noveho platicka jsem jiz chranena? Diky :)

• Citovat
  • Upravit
emixka
26.12.11 03:10
Háta_x píše:
Zakladatelko, když zapomeneš úplně, druhý den už neber 2 tabletky, zvedne se hladina hormonů v krvi a jak se odmetabolizuje, začneš krvácet/špinit ze spádu. Když zapomeneš tabletku do 12hod od pravidelného času braní HA, ještě ji užij, později už ne a vyhoď jí. Jinak v téhle části cyklu bych doporučovala používat třeba kondom raději až do konce platíčka.Misoule, Bara: Jinou HA? 8-o Nemyslíte náhodou, aby používala jinou ochranu, než HA-hormonální antikoncepci? :think:

Prosim vas, kondom staci do konce platicka? Nebo i v pauze? A kdyz pauzu vynecham, od prvniho dne noveho platicka jsem jiz chranena? Diky :)

(Takhle mel ten dotaz byt, na tom minulem jsem popletla citaci :))

• Citovat
  • Upravit
60
29.12.11 22:47

Dobrý večer,
mám takový problém a prosím Vás o radu :roll:

Poslední menstruaci jsem měla od 18.prosince, první pilulku z balení jsem si měla vzít 21.12. (středa), jenže jsem si v tom vánočním shonu na nějakou antikoncepci ani nevzpomněla a první pilulku jsem si dala až v sobotu (24.12.), takže jsem si hned 3 pilulky v prvním týdnu nevzala 8o A nějak jsem je sezobala záhy (třeba obden jsem měla chvíli dva prášky)

Děkuji :oops:

Příspěvek upraven 07.01.13 v 22:28

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.4.12 22:21

Zapomenutý prášek a krvácení

Beru HA už několik let. Ve čtvrtek - tři dny zpět se mi povedlo, samozřejmě ne poprvé, vynechat jednu pilulku. Přišla jsem na to až v pátek večer. Tak si říkám, že na to kašlu a vzala jsem si dál jeden prášek. Akorát, že teď beru HA vlastně druhý měsíc v kuse, takže jsem dneska večer začala trochu špinit. Jsem na zítra domluvená s přítelem a tohle se mi dost nehodí, jistě chápete. :-)

Už se mi jednou něco podobného stalo, pak jsem si vzala o ten jeden prášek navíc a tuším, že to do rána přestalo. Takže jsem si teď vzala zase dva, jeden normálně a jeden chybějící. Akorát si teď nejsem jistá, jestli to minule tak opravdu bylo a jestli jsem pak přestala krvácet.

Někdo tu psal, že při užití dvou prášků se naopak krvácet začne, kvůli vysoké hladině hormonu. Takže nemáte někdo podobnou zkušenost?

• Citovat
  • Upravit
1
16.7.12 01:03

otázečka

Ahojte. Chtěla jsem se zeptat, jestli můžu být těhotná, když jsem si vzala s 1.dnem m. c.(tj.3.7.2012) úplně první tabletku HA v životě. Jenže nedorozumněním jsem si zapoměla doma tabletky a spala jsem u sestry 2.den(4.7.2012) vzít tu 2. tabletu. Podle příbalového letáku jsem měla mít následujících 7 dní od vynechání chráněný pohl.styk. ale neměla jsem vůbec. Pohlavní styk jsem měla až 8. den od vynechání(zapomenutí). Přítel se do mně udělal. Samozdřejmě po celou dobu jsem prášky v obvyklou dobu brala Mohla bych být těhotná? Děkuji :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
adyoriginal
4.5.13 22:21

Vynechaný prašek

Dobrý den mám dotaz,
Beru HA a 5 dnu před dobráním plata jsem zapomněla prášek vzala jsem si ho po 16 hodinách a ješte ten den jsem začala špinit až krvácet. Než jsem ale dobrala to plato ( 5 prašku) 3pinění skončilo a menstruace se neobjevila. Nemužu být třeba těhotná?

• Citovat
  • Upravit
101483
4.5.13 22:39

Na to existuje takový papírek, který se kupuje v lékárně a pak se na něj čůrá ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
adyoriginal
5.5.13 12:22

No nevim jeslti na něho není ješte přeskoro, ale přijde mi to snad nemožné když antikoncepci beru už skoro rok a když jsem vynechala tak jsem se chranila jinak. Docela mě to vystrašilo

• Citovat
  • Upravit
kuliii
23.6.13 08:21

Zapomentu prasek

Ahojte…dlouho jsem si zapomněla vzít prášek 3 dny a ted jsem dostala menstruaci nevíte co mám prosím dělat? Mám brát dále antikoncepci nebo mám nechat pruchod menstruaci vubec netuším :( Děkuji

• Citovat
  • Upravit
kuliii
24.6.13 22:47

Ahojte…dlouho jsem si zapomněla vzít prášek 3 dny a ted jsem dostala menstruaci nevíte co mám prosím dělat? Mám brát dále antikoncepci nebo mám nechat pruchod menstruaci vubec netuším :( Děkuji

• Citovat
  • Upravit
Karolína K.
7.3.14 19:51

Ahoj holky,
chtěla jsem se jen zeptat.. Odjela jsem na víkend pryč a zapomněla HA doma, chybí mi tedy vzít poslední 2 tablety z platíčka.. Nevím, jestli v neděli, až se vrátím, začít prášky brát nebo udělat pauzu a začít je brát až příští neděli jako obvykle? Moc děkuji za odpověď!

• Citovat
  • Upravit
1224
7.3.14 19:52

Já už bych je nedobírala a začala až příští neděli

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38
7.3.14 19:55

Taky bych je nedobirala. Dej si pauzu a zacni s novým platickem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí