Antikoncepce a vynechání prášku

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
156
1.11.17 14:04

Holky asi jsem v průšvihu. Teď jsem volala své dd., poslední MS jsem měla 8.9. Čili od 16.9 nové plato. A jak to tak počítám chybí mi tím pádem, ale nejsem si jistá 4 tbl. Protože poslední jsem dovezla o víkend, asi v neděli. Menstruace by měla přijít tedy až tento pátek, pokud dobře počítám. Co teď s tím??? Jsem v háji. Mimco opravdu ještě nechceme a nemůžeme mít, ač na to věk je.

Teď mám ha vysazene a čekám na mesicky. Pak mám po týdnu brát znovu? Jakmile se vrátím domů z rehabilitace tak dr navštívíme a koupím si pořadník léků.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27572
1.11.17 14:13

@Bike L zkus test koncem týdne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.11.17 23:24

Týden vynechání antikoncepce

Dobrý večer, mám dotaz který mi nedá spát.
Koncem listopadu jsem dobrala platíčko a pak měla pauzu. Bohužel, po 2 letech užívání jsem zapomněla den po týdenní pauze vzít si první prášek. A to o týden později. Jak postupovat dál? Je hodně závažné, když jsem si první pilulku z platíčka vzala přesně po týdnu?
Mockrát děkuji za odpověď..

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
27.7.20 18:37

Zdravím, zapomněla jsem užít 2 tabletky. Hned po zjištění jsem si je vzala akorát se dostavila menstruace a ještě v ten den skončila. Měla sem s přítelem nechráněný pohlavní styk a udělal se do me. Menstruaci mám dostat za týden v úterý. Beru HA už 3 rokem a toto je mé první vynechání. Nemohu otěhotnět..?

• Citovat
  • Upravit
1573
27.7.20 20:11

Můžeš

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12503
27.7.20 21:16

Myslím, že v této situaci ano. :nevim:. A u HA je podle mě jedno, jestli ji beres 3 měsíce nebo 3 roky, spolehlivost je stejná, pokud ji beres /neberes správně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
174
28.7.20 12:46
@Anonymní píše:
Zdravím, zapomněla jsem užít 2 tabletky. Hned po zjištění jsem si je vzala akorát se dostavila menstruace a ještě v ten den skončila. Měla sem s přítelem nechráněný pohlavní styk a udělal se do me. Menstruaci mám dostat za týden v úterý. Beru HA už 3 rokem a toto je mé první vynechání. Nemohu otěhotnět..?

Pokud pokles hormonů byl takový, že jsi začala špinit, možné to je. Obecně po vynechání dvou tabletek je to riziko dost velké. Jsi ve 3. týdnu plata, ne? Nemyslím si že by se vajíčko stihlo vyvinout a vypustit a uhnízdit dostatečně rychle než přijde pseudo ms. Ale pokud uděláš pauzu a zapomněla jsi ve 3.tydnu prášek, další plato nejsi minimálně 14 dní efektivně chráněná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.7.20 16:30

@Eliscka jsem teď jakoby 2. Plato- neměla jsem pauzu teď měsíc takže defakto 5. Týden teď sem začala 6.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
28.7.20 16:31

@Eliscka vzala sem je tedy zpětné MS se zastavila a dnes opět se spustila. Spineni sem neměla prisla hned Ms( nejspíše pseudo)

• Citovat
  • Upravit
174
28.7.20 20:34
@Anonymní píše:
@Eliscka vzala sem je tedy zpětné MS se zastavila a dnes opět se spustila. Spineni sem neměla prisla hned Ms( nejspíše pseudo)

Dává to smysl. Nicméně chráněná teď nejsi, při dalším sexu se chraňte i jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.7.20 20:43

@Eliscka těhotná být tedy nemohu? Zatím mimčo nechceme
Moc Vám děkuji! Jste velice příjemná a dáváte mi rozumné odpovědi a nejste nepříjemná a hned nestartujete, když se někdo zeptá když něco neví :srdce:

• Citovat
  • Upravit
174
29.7.20 12:25
@Anonymní píše:
@Eliscka těhotná být tedy nemohu? Zatím mimčo nechceme
Moc Vám děkuji! Jste velice příjemná a dáváte mi rozumné odpovědi a nejste nepříjemná a hned nestartujete, když se někdo zeptá když něco neví :srdce:

Abys mohla otěhotnět, musela by se ti spustit ovulace max do 5ti dnů po tom, co jsi měla sex, což se může stát, ale nemusí. Já bych se být tebou sledovala, jestli začneš mít ovulační příznaky, nějaké změny v hlenu apod. Osobně si myslím že z toho neotěhotníš, ale náhoda dokáže být blbec. Pokud to vynechání bylo už v šestém týdnu (3. v platu), cituji z jiné diskuze- „Pokud zapomeneš v posledním týdnu jeden prášek, tak je takřka vyloučené, aby došlo k ovulaci (samozřejmě, že ne úplně), spíš se ti rozhází cyklus. Ale pokud k ovulaci a oplodnění vajíčka dojde, tak se může menzes stopnout a embryo skutečně zahnízdit. Oplodněné vajíčko totiž už ve chvíli, kdy putuje vejcovodem, vylučuje látky, které upozorní dělohu, že se něco chystá. Spoléhat se na krátkou luteální fázi nedá, ale otěhotnění moc pravděpodobné není.“ Pokud to bylo v pátém tak tam riziko bude, ale taky se nic ve výsledku stát nemusí. Uvidíš jak to dopadne, hlavně buď v klidu, budu držet palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.7.20 15:05

@Eliscka moc děkuju!!

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
5.8.20 17:18
@Eliscka píše:
Abys mohla otěhotnět, musela by se ti spustit ovulace max do 5ti dnů po tom, co jsi měla sex, což se může stát, ale nemusí. Já bych se být tebou sledovala, jestli začneš mít ovulační příznaky, nějaké změny v hlenu apod. Osobně si myslím že z toho neotěhotníš, ale náhoda dokáže být blbec. Pokud to vynechání bylo už v šestém týdnu (3. v platu), cituji z jiné diskuze- „Pokud zapomeneš v posledním týdnu jeden prášek, tak je takřka vyloučené, aby došlo k ovulaci (samozřejmě, že ne úplně), spíš se ti rozhází cyklus. Ale pokud k ovulaci a oplodnění vajíčka dojde, tak se může menzes stopnout a embryo skutečně zahnízdit. Oplodněné vajíčko totiž už ve chvíli, kdy putuje vejcovodem, vylučuje látky, které upozorní dělohu, že se něco chystá. Spoléhat se na krátkou luteální fázi nedá, ale otěhotnění moc pravděpodobné není.“ Pokud to bylo v pátém tak tam riziko bude, ale taky se nic ve výsledku stát nemusí. Uvidíš jak to dopadne, hlavně buď v klidu, budu držet palce.

Tak ms se včera dostavila😇

• Citovat
  • Upravit
174
5.8.20 17:35
@Anonymní píše:
Tak ms se včera dostavila😇

To jsem moc ráda :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek