Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Taky bych je nedobirala. Dej si pauzu a zacni s novým platickem.
Neber je, ale pauzu musíš dodržet jenom 7 dní… takže začít brát o 2 dny dříve
Udělej si pauzu teď a další tabletku vem přesně po sedmi dnech pauzy, tzn. že bys měla začít brát o dva dny dříve, v pátek. Pauza se nesmí prodlužovat.
Hlavne se nezapomen chránit se a pocitej s tím, ze můžeš zacit krvácet dřív. Když si vemes ty dva prášky naraz, nic se nestane, jen by mel byt zachovaný cyklus. A pozor. můžeš otěhotnět!:-)
Dobrý den
chtěla bych požádat o radu. S přítelem jsem měli pohlavní styk v prvním z plodných dnu. Beru již roky antikoncepci ale bohužel byl Silvestr a ja na antikoncepci zapomněla. Chtěla bych se zeptat zdali by z tohoto počínání mohlo vzniknout těhotenství. Mám bolesti v podbřišku. Předem děkuji za radu
Ahoj, mám takový problém. Předminulý cyklus jsem nedostala menstruaci a doktor mi řekl, že je to nedostatkem železa. Napsal mi vitamíny a následující cyklus bylo vše v normálu, menstruace v čas, stejná jako normálně. Mám v mobilu aplikaci se kterou si zapisuju a hlídám HA a jiné věci, jako je pohlavní styk, špinění, tělesná teplota atd. Jenže jsem si zapomněla zapsat a odklikla jsem to až druhý den ráno. Bohužel mi to aplikace napsala do dalšího dne a já jak byla zvyklá že mi to telefon připomene ( a on nepřipomněl, protože bylo odkliknuto) tak jsem na prášek zapomněla. Jenže pak jsem zapomněla svoji vinou i na dva další… Před asi 3-5 dny jsem měla ovulaci. Jenže problém je v tom, že jsem teď začala krvácet. Ze začátku slabě, jen na toaleťáku, teď i na kalhotkách. Bolí mě podbřišek a cítím se nějak divně. Pohlavní styk jsem měla i v době před ovulací (cca 2-3 dny) a tak se bojím, co by to tak mohlo být. Na menstruaci je ještě brzo, a já jsem se celkem vylekala, kolik takových uživatelek s podobným problémem už mají dáreček. Celé toto zapomenutí bylo tři dny po sobě a pohlavní styk i ovulace byli ve stejném týdnu. Tak pokud máte podobnou zkušenost… budu vděčná a snad i míň nervozní ![]()
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, teď jsem měla 5 dní menstruaci, jenže jsem na horách a zapomněla jsem si s sebou vzít pilulky. Už druhý den bych měla pilulky brát. Ziítra se vracím domů. Jak mám pokračovat?
Vezmi si doma prasek tak, jak ho normalne beres, muze se ti dostavit MS protoze telo je navykle na prasek=zadna ms, zadny prasek = prijde ms teda tak to bylo u me.. Takze doma pokracuj podle platicka, pokud ms prijde, neber je a pokracuj az skonci, ale muze to by dost slaboucky a treba jen na 2dny
Ahojda,
taky bych moc chtěla poprosit o radu. Teď jsem v sobotu, 2.4., měla začít brát nové platíčko HA (po menstruační pauze), ale bohužel mi nestihl dojít recept. Došel až dnes, 6.4., takže jsem dneska pátý den bez prášků… A teď nevím, co dělat ![]()
Co myslíte, mám je všechny dobrat (to je ale asi pěkná blbost, že ano
) nebo počkat zase klasicky do soboty a začít je normálně brát? Nebo mám začít už dnes? Nebo cooo? ![]()
Děkuji za jakékoliv rady! ![]()
Neuvádíš typ antikoncepce. Pokud je jejich užívání závislé na menstruaci, tak budeš muset počkat na další menstruaci a potom teprve znovu užívat. Doporučuji přečíst příbalový leták nebo zavolat své gynekoložce.
Mám Tri-Regol. V příbalovém letáčku není bohužel nic o tom, co dělat, když se vynechá více než jedna tableta ![]()
@Wildflowers píše:
Mám Tri-Regol. V příbalovém letáčku není bohužel nic o tom, co dělat, když se vynechá více než jedna tableta
Tri-Regol je závislej na menzesu, takže to budeš muset počkat
Aha, tak to je teda naprd. Takže první den, co mi nastoupí menstruace, začnu zase brát. A co by se stalo, kdybych je prostě začala brát normálně ode dneška?
@Wildflowers píše:
Aha, tak to je teda naprd. Takže první den, co mi nastoupí menstruace, začnu zase brát. A co by se stalo, kdybych je prostě začala brát normálně ode dneška?
no myslím, že by sis kompletně rozházela cyklus a bylo by to tak na zadělání cysty
ale jistá si tím nejsem
No, cysta se mi udělala i tehdy, když HA užívám, takže kdoví no… ![]()