Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Pokud se užívá hormonální antikoncepce, tak k ovulaci vůbec nedochází.
@Anonymní píše:
Dobrý večer, chtěla bych se zeptat zda pilulková antikoncepce chrání stejně dobře v ovulační dny, jako jiné dny? děkuji
PS. možná hloupý dotaz ale tak nějak mě to trklo
pokud jí užíváš jak máš, tak brání ovulaci.
Ahoj
nevim kde zacit. Je mi 16 let. Beru antikoncepci od srpna a od te doby taky se svym pritelem spime. Nikdy jsem nemela zadny problem. Od pondeli me ale boli bricho jak kdybych to mela dostat. V levem podbrisku citim takovy divny obcasny tlak a nekdy me uvnitr pochvy pichne. Jsem i takova vic podrazdena a lehce se nastvu. Bojim se ze jsem tehotna tak jsem si pred dvemi dny delala tehotensky test a byl negativni. Co myslite, jsem tehotna? Nebo muzu mit takovehle „menstrucni/ovulacni bolesti“ ikdyz beru antikoncepci? Byla bych rada za odpoved. Dekuju ![]()
@Eliška2221 pokud bereš ha tak jak mas a nestalo se nic co by její funkci ohrozilo nebo snížilo tak je těhotenství spíš nepravdepodobne. A ovulacni bolesti? Vždyť při brání ha není ovulace.
@Eliška2221 ovulační těžko, když bereš antikoncepci tak ovulace neprobíhá. Když máš negativní test těhotná nebudeš. Můžeš mít trochu rozházené hormony.
Sice ovulace neprobíhá, ale já bolesti taky mívám
takže klid
@Eliška2221 píše:
Ahoj
nevim kde zacit. Je mi 16 let. Beru antikoncepci od srpna a od te doby taky se svym pritelem spime. Nikdy jsem nemela zadny problem. Od pondeli me ale boli bricho jak kdybych to mela dostat. V levem podbrisku citim takovy divny obcasny tlak a nekdy me uvnitr pochvy pichne. Jsem i takova vic podrazdena a lehce se nastvu. Bojim se ze jsem tehotna tak jsem si pred dvemi dny delala tehotensky test a byl negativni. Co myslite, jsem tehotna? Nebo muzu mit takovehle „menstrucni/ovulacni bolesti“ ikdyz beru antikoncepci? Byla bych rada za odpoved. Dekuju
A proč další diskuze? Jedna nestačí?
@ka2ka jsou podobné tem ktere jsi/jste mela pred tim nez jsem zacala brat ha? Nebo jakoby podobne bolestem pred klasickou menstruaci? Takove neprijemne krecovite bolesti. Dekuji za odpoved.
Dobrý večer, chtěla bych se zeptat zda pilulková antikoncepce chrání stejně dobře v ovulační dny, jako jiné dny? děkuji
PS. možná hloupý dotaz ale tak nějak mě to trklo