Antikoncepce – ano či ne? Zkušenosti

502
24.2.25 16:18

Antikoncepce , ano či ne , zkušenosti

Ahoj,
Chtěla bych se zeptat na Váš názor ohledně antikoncepce. Jestli ano či ne.
S partnerem jsem skoro 2 roky a používáme jen kondom. Přemýšlím nad antikoncepci, ale všude slýchávam spíše špatné zkušenosti. Ptala jsem se na názor přítele a ten mi řekl, že sice bez kondomu je to lepší, ale nevadí mu to a zas nechce abych do sebe cpala nějaké hormony, ale že je to na mě.
Vy co ji berete nebo jste braly, popř proč jste ji vysadili. Zajímaly by mě vaše zkušenosti a zda doporučujete nebo spíš zůstat u kondomu.
 Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
36134
24.2.25 16:26

Brala jsme ji celkem asi 10 let. Vysadila jsem ji když jste se rozešla s přítelem. Když jsem pak poznala manžela, tak jsme používali kondom a pak přerušovanou soulož, to bylo v době kdy už by dítě nebylo překážkou.
Jako je to pohodlný, že nemusíš nic řešit. Ale já jsem u ní vždycky neměla skoro chuť na sex. Bez ní mi bylo vždycky mnohem líp.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2721
24.2.25 16:30

Tak já antikoncepci brala jen asi rok, jinak jsem měla nitrodelozni tělísko a to bylo super. U antikoncepce si některé kamarádky stezovaly, že nemají chuť na sex jak psala @JancaS84.

Je to můj názor, ale já bych antikoncepci nebrala, ovlivnuje to hormony a hormony jsou důležitou součástí našeho těla, rozhodují o naladach, co se nám líbí a nelíbí apod. Takže já bych do antikoncepce nesla, ale rozumím, že někomu to vyhovuje

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.2.25 16:43

Antikoncepci jsem vysadila už dávno, protoze máme v rodině rakovinu prsu a doktorka mi to důrazně nedoporučila…zase na druhou stranu, antikoncepce již prukazne snižuje riziko rakoviny vaječníků…

• Citovat
  • Upravit
636
24.2.25 16:47

@Eeelllaaa Kdysi jsem ji brala a nevěděla, jak funguje, když jsem to pak zjistila, vysazovala jsem a už jsem s ní nechtěla mít nic společného.
Pokud nechcete pořád jen kondom, tak bych zkusila třeba vaginální globule. Nevýhodou je, že se musí zavést pár minut před stykem, výhodou je pak zvlhčení 😃
Určitě mrkni na další způsoby nehormonální antikoncepce, je jich poměrně dost 🙂
S apetitem jsem s HA problém neměla, ale co byl problém, tak že po vysazení tě partner už nemusí přitahovat, případně ty jeho. To je poměrně častý problém, tak aby pak nehrozil rozchod…😃

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48
24.2.25 16:50

Od 17 jsme měla nehormonální nitroděložní tělísko. Bez problémů, bez nutnosti každý den něco zobat (jsem dost zapomnětlivá), bez nutnosti kondomu - pokud máš dlouholetého přítele. Za mě ideální řešení, šla bych do toho znovu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
305
24.2.25 17:27

Já jsem také tým tělísko. Bez chemie v těle a přitom stále chráněná. Navíc dnes už dělají i tělíska pro nerodičky. Tělísko stojí cca 3000,– a je na 3-5 let, takže i finanční úleva (mimo to, že na prášky je třeba furt myslet).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2721
24.2.25 17:37
@Andrea MP píše: Více

Jo, je to super. Já s tělískem byla taky maximálně spokojena. A hlavně jsem si říkala, že nechci nic, co by mi ovlivnilo hormony

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
502
24.2.25 18:53

@Andrea MP o telisku jsem také četla. A jaké bylo zavádění? Bolelo to? A nějaké problémy potom nebo nežádoucí účinky?
Porad přemýšlím co bude nejlepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2721
24.2.25 19:23
@Eeelllaaa píše: Více

Já jsem neměla vůbec žádné problémy, nebolelo to. Byl to pocit jako když ti bere ster z čípku.

No a znám holky, co měly problémy, ale po tom tělísku, které se dává po tehotenstvi, mely krvácení mimo menses, ale s tím, co se dává před těhotenstvím mam dobre zkušenosti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22948
24.2.25 20:11

@Eeelllaaa já měla antikoncepci od nějakých 15-18 pak od 20-22 pak proběhlo snažení, těhotenství, kojení, další těhotenství a kojení a k antikoncepci jsem se vrátila někdy v 33 cca a beru ji už 4 roky zase.
Nikdy jsem žádné problémy neměla. Začínala jsem tehdy pilulkami, pak náplasti Evra a pak už jen pilulky. Dneska mám specialni kvůli akné, které jsem x let snažila léčit jak na dermatovenerologii, tak antibiotiky až mi pomohla jen ta jedna antikoncepce. Dělaly se mi obří bolaky. Výhoda MS mám přesně na den, hodinu, mohu posouvat, když je nějaká dovolena a vše funguje jak má.
Kondom nesnáším, drhne. Je mi nepříjemný a jsem tak už zvykla..

(Jinak mám udělané testy na trombózu a nekouřím)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22948
24.2.25 20:13

Kámoška má taky x let to nehormonalni tělísko a je spokojená ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
305
25.2.25 10:12

@Eeelllaaa nene, pro mě to bylo dost podobné jako stěry z čípku. Ale tady asi hodně záleží na citlivosti pacienta a šikovnosti lékaře. Ale je to během 1 minuty hotové, takže fakt žádná tragédie.

Bála jsem se vytahování, protože jsem četla že to bolí, ale gynekoložka mi ho vytáhla ani jsem o tom nevěděla. :nevim:

Tělíska jsem měla od 17 let dvě. Nejdříve gynefix - nehormonální měděné, pak pro nerodičky nějakou zlatou spirálu.
Paradoxně mi ten gynefix sedl lépe - u té zlaté spirálky jsme měla první tři měsíce bolestivější menstruaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital

• (4.2) + 99 recenzí