Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Zdravím všechny, chtěla bych se zeptat, jaké máte zkušennosti s HA Azalia.Moc děkuji za odpovědi ![]()
Ahoj, přišla mi stejná jako kterákoli jiná, ale já neměla se žádnou problémy… Akorát když jsem ji pak vysadila, trvalo5 týdnů než jsme dostala ms ![]()
Supr bylo že se brala v kuse, tudíž žádný měsíčky během braní. Začla jsem ji brát po šestinedělí…
Je to strašně individuální. Můžeš mít nepravidelný cyklus (tato HA jej neudrží), můžeš špinit a jinak jako u jíných HA.
Ahoj, já si je nechala napsat po šestinedělí a projevily se na mě snad všechny vedlejší účinky, které tam byly napsány
Bolela mě hlava, byla jsem protivná, nulová chut´ na sex, strašně podrážděná…jsem to nejdřív přičítala tomu, že mám po šestinedělí a že se u mě nějak opožděně dostavily poporodní deprese, ale po vysazení bylo hned všechno v pořádku. Ale spoustě holkám sedí.
Za mě dobré, nedělala mi žádné potíže, MS jsem neměla, dostavila se až jsem přestala kojit a vysadila.
Já ji beru zhruba týden, jsem po porodu a kojím, takže mi byla nabídnuta tato. Včera večer mě lehce pobolívalo břicho a dnes mám špinění, je to normální? Při této HA nejsou měsíčky vůbec?
10 měsíců max. spokojenost, ale od léta špinění, která trvá jeden den nebo i týden nebo i několik týdnů. Nějak extra mě to neobtěžuje.
Mně ji doktor taky napsal, pak jsem si o Azalii přečetla pár diskusí, dost mě to odradilo a ani jsem ji nezačala brát ![]()
@Adriana O ja ji brala asi 2 mesice a pak jsem ji vysadila a radeji byla bez antikoncepcie. Protoze jsem snad kazde 2 tydny jsem krvacela…
Příspěvek upraven 27.02.13 v 13:33
@Adriana O Špinění je u této HA normální. A měsíčky s antikoncepcí po porodu nesouvisejí. To záleží jen ta tvém těle. Některé ženy po porodu nemenstruují hodně dlouho a některé začnou hned po šestinedělí. Nezáleží na antikoncepci. Ale pokud začne žena mestruovat, tak cykly mohou, ale nemusí být pravidelné. Tatao HA neumí udržet pravidelné cykly, jako kombinované přípravky.
@Adriana O ano kojila jsem a kojim teda jeste i tedka a to ma holka 22 mesicu ![]()
Kojím už šestnáct měsíců, Azalii mi dala hned po šestinedělí - asi 3 dny jsem špinila a od té doby ani ťuk.. Jediný co, tak teda chuť na sex skoro žádná, ale to je možná i tím, že stále kojím dost a hormony jsou pořád poblázněný ![]()
@mimma.on Tak to jsi mě celkem uklidnila
Já jsem někde slyšela, že když ženská dostane MS, tak se jí ztratí mlíko. Já teda MS nemám, je to jen špinění, ale opravdu bych nerada o mlíko přišla. ![]()
@gabriela82 a to jsi začla špinit, hned co jsi jí začla brát, nebo až dýl?