Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj maminky a i nemaminky:)
zajimalo by me, jestli se najdou nejake z vas co neuzivaji hormonalni antikoncepci, popripade
jsou proti jejimu uzivani at uz ze zdravotnich ci jinych duvodu.. rada bych znala vas nazor na ni a duvod proc jste se rozhodly neuzivat a jaky mate nazor na jeji plosne predepisovani a mnohdy nuceni ze strany lekaru at uz velmi mladym slecnam, kojicim maminkam a jinym rizikovym skupinam.. Upozornuji, ze neodsuzuji ty z vas, ktere uzivaji, je to na kazde z nas, jak se rozhodneme ![]()
No já myslím, že když někdo něco nechce, tak mu to nikdo nevnutí… ![]()
Taky jsem v zásadě proti užívání hormonální antikoncepce. V rodině již několik žen kvůli ní mělo velké zdravotní problémy. Já ji nikdy nebrala a jsem rozhodnutá ji ani nebrat. Taky mě štve, jak ji doktoři ženám a mladým slečnám vyloženě nutí
Skoro při každé návštěvě gynekologa se mě doktor ptá, zda ji nechci předepsat! Jako by nebyly i jiné možnosti!
Doktor mi řekl:„Já vám ji nedám, jste moc tlustá“ takže neberu a už jsem se nikde neptala.Ale kdyby mi jí napsal tak zobu.
S zadnym nucenim jsem se nikdy nesetkala… Ani u znamych. Nechapu ![]()
Neužívám, nikdy jsem k tomu neměla moc důvěru, pak mi byla silně NEDOPORUČENA na neurologii kvůli migréně, měla jsem nehormonální tělísko. Brala jsem ji jen 2 měsíce po prvním zamlklém těhotenství kvůli nějakému vyprovokování hormonálních hladin. Měla jsem to brát 3 měsíce, ale měla jsem tak strašné migrény, že to nešlo. Pak jsem otěhotněla a migrény jsou od té doby daleko mírnější, ale stejně bych do HA nešla ![]()
Také jsem proti, je to velký zásah do organismu má to hodně nežádoucích účinků, chránit se můžu i jinak než do sebe cpát sra*ky ![]()
@neila To je těžké zvláště u mladých děvčat. Doktoři a časopisy jim cpou do hlavy, jak je taková antikoncepce neškodná. Kamarádka nechala např. dcerám automaticky napsat horm. antikoncepci hned, jak jim bylo 15, i když přítele neměly. Prý pro jistotu ![]()
Mám nehormonální tělísko a spokojenost… po hormonech jsem kynula a byly i migrény, které ted neznám ![]()
Já taky neberu antikoncepci, nechci do sebe zbytečně cpát hormony a jiné hnusy. Celkově ani moc neberu prášky, to jen když mě opravdu něco hodně bolí.
@Peppa Pig je to samozřejmě na každém jak se rozhodne. Moje reakce byla spíš na to, že jí někdo někomu „nutí“
To si neumím dost dobře představit… Doktor si dovolí jen tolik, kolik mu dovolíme my. Že mi něco nabídne, nebo doporučí, tak to neznamená, že mi to nutí ![]()