Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Adriana O pokud žena dostane MS, tak o mléko nepřichází. Ale některým miminkům mléko při MS nechutná
@Adriana O no nechci kecat, až po pár dnech, možná až týdnech
Jinak stále nemenstruuju, ale musím říct, že stále kojím hodněkrát, takže to bude spíš tím, než tou antikoncepcí.. Pak jsem teda ještě jedno zašpinila v létě - to bylo asi po deseti měsících braní, ale to trvalo jen jedno odpoledne.. Ale malá se to odpoledne ode mě vůbec nechtěla napít, tak nevím, jestli něco cítila nebo jestli to byla jen shoda náhod ![]()
@Adriana O tak to bych uz par krat musela prist o mliko.Tym ze dostanes MS sa nic nemeni, muze se zmenit na tu chvily chut mlika, ale po MS se to opet spravi.
Díky moc, docela jsem měla velký strach nějakou HA začít brát. Přeci jenom jsem prášky nebrala už několik let a HA se do těla dostávaj akorát s prominutím SR..KY.
Beru Azalii asi 9 měsíců a spokojenost, jednou jsem špinila ale jinak nic, krvácení zatím nepřišlo a nijak mi nechybí ![]()
Ale u této HA se může stávat, že se při ní špíní nebo krvácí, prostě není stejná jako ostatní HA a tolik to krvácení neudrží…a první 3 měsíce braní mohou být všelijaké u kterékoliv HA, než si tělo zvykne, takže by se mělo vydržet.
@Verca1989 ja vydrzela jenom 2 mesice, protoze jsem kazdou chvily krvacela a dr. rekla ze kdyz jsou takove problemy ( caste a dlouhe krvaceni) ma se s tym prestat.
@mimma.on píše:
@Verca1989 ja vydrzela jenom 2 mesice, protoze jsem kazdou chvily krvacela a dr. rekla ze kdyz jsou takove problemy ( caste a dlouhe krvaceni) ma se s tym prestat.
to sice ano ale až po těch 3 měsících, bohužel mnoho doktorů o antikoncepci i v dnešní době ví málo a pak ženy takhle plaší. Pro tělo je to něco nového a musí se s tím srovnat, u většiny žen se to po té době upraví, až pokud by to trvalo víc měsíců, tak je opravdu lepší vysadit a popř. zkusit něco jiného nebo vyčkat na ukončení kojení. U běžných HA při těchto problémech většinou stačí vyměnit za jinou…
@Verca1989 vzdyt ja ani nevedela co je to byt bez krvaceni nebo spineni
.No mala ma ted 22 mesicu a nastesti i bez HA se nic neprihodilo
.Jinak pred otehotnenim mi zadna HA nedelala problem.
Já s ní mám špatnou zkušenost… Po celou dobu braní jsem dost špinila. Někdy víc, někdy míň.. Takže jsem ani balení nedobrala. Jak už tu někdo psal, je to individuální
Jsou to minipilulky, musí se brát poctivě pravidelně, aby se předešlo spineni. I když často ani to nepomůže, já ji hned po ukončení kojení vyměnila, nevyhovovala mi.
@Verca1989
Mám dvě celá platíčka Azalie…nechceš je za rozumnou cenu koupit?
@stui díky za nabídku ale jelikož jsem přestala kojit, tak doberu poslední platíčko co mám a vrátím se k Logestu
![]()
@Verca1989
3koda…já jí nemůžu brát, páč hned po nasazení jsem to dostala, měla jsem to 16 dnů…týden nic a opět menstruuji.
jsem z toho hotová, protože celé těhu jsem nosila vložky…krvácela jsem a ted zase…to fakt tedy né
@stui ale tohle ti může udělat jakákoliv HA, při nasazení může tělo takhle blbnout i 3 měsíce, takže tuto dobu se doporučuje vydržet, zda si tělo zvykne a kdyžtak zkusit něco jiného, je to normální a zvlášť u Azalie a zvlášť po porodu…pokud kojíš, tak toho moc na výběr není, snad jedině tělísko ale to je lepší pro ženy, které už nechtějí další děti nebo je chtějí později ![]()