Antikoncepce - hodnocení

Napsat příspěvek
Velikost písma:
31289
30.11.15 12:27

@Michaela99 vůbec. Ale já si nechala zavádět tělísko dva měsíce po porodu, a říká se, že to je čípek ještě uvolněný od porodu, takže je zavádění snažší.
Takže chytřejší budu za rok :D až mi bude tělísko vyndavat (a uvidíme, jestli bude další tělísko, nebo sourozenec :) )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
30.11.15 12:59

@Mersmerize1 zajimave ze hormonalni tablety ti ke dlouhodobemu uzivani vadi ale hormonalni telisko ne :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
30.11.15 13:03

Hormonalni implantát na 5 let. Cena asi 4500. Vyhoda je ze na to nemusis myslet. Nevyhoda bylo ze jsme posledni rok prakticky porad spinila :zed:
Momentalne mam gynefix. Hormonalni antiko uz do me nikdo nedostane. Vyhodou je cena, dlouhodobe pouziti, nulova davka hormonu. Nevyhoda je nemoznost ovlivneni cyklu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
30.11.15 13:12

No, po prvních dvou porodech jsme po naskočení cyklu počítali plodný a neplodný dny. poprvý to selhalo po 3 měsících, podruhý po 5 měsících po obnovení cyklu. takže pokud fakt další dítě nechceš, tak nedoporučuju..sice levná metoda, ale docela drahý následky :lol: ale tak my chtěli víc dětí, akorát o něco později no :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
187
30.11.15 13:28

@paola white Hormonální tělísko uvolňuje hormony jen do dělohy, ne do celého organismu jako prášky, to za prvé. Za druhé mluvím o dlouhodobém užívání třeba 10 - 20 let. Já mám v plánu mít tělísko 5 let, potom vyzkoušet něco nehormonálního a třeba po delší době si ho zase nechat zavést + existují i nehormonální varianta tělíska :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
30.11.15 14:17

@Mersmerize1 hormony se uvolňují uplne stejne u prasku, injekci, naplasti nebo teliska… Co by asi ty hormony v deloze delaly?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
187
30.11.15 14:22

@paola white Doporučuju přečíst si třeba jen příbalový leták nebo obecný letáček, který je i v gynekologické ordinaci. Z příbalového letáčku Mireny: - „Mirena je nitroděložní systém ve tvaru T, který po zavedení uvolňuje do dělohy hormon
levonorgestrel“

Bavila jsem se o tom i s mojí gynekoložkou. Sice se hormon do organismu dostane, ale v mnohem menší míře (zanedbatelně) než je tomu u prášků :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3395
30.11.15 16:00
@KackaDoup píše:
a ty do sebe vidis? Ze vis ze to NIC nedela?

Jezis marja, tak kdo je proti tomu, tak jako ty, tak je jasny, ze mi bude rikat, ze mi to v tele způsobuje kdovi co. :roll: ja tim chtela rict, ze nemam zadne potize, jakoze nekomu antikoncepce nesedne, neni mu po ni treba dobre, nebo po ni tloustne atd. Me vyhovuje a zadne potize, ktere bych kvuli ni na sobe pozorovala, nemam. Tak to bylo mysleno, uz chapes? :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
KackaDoup
30.11.15 17:31

@veronika6913 jasny chapu, ale nestacilo by me to ;) :kytka:

• Citovat
  • Upravit
7240
30.11.15 18:38
@Mar__tanka1983 píše:
Cilest - brala jsem ho před asi sedmnácti lety cca půl roku, silnější dávky hormonů, bylo mi po nich blbě, nedoporučuju.
Mercilon - brala jsem ho cca od 2000-2009, dlouho velká spokojenost, MS slabá, pravidelná. Postupem času jsem si začala uvědomovat, že mi snižuje libido, a začala jsem si uvědomovat, že jsem žena a že nechci své tělo dlouhodobě ovlivňovat umělými hormony, proto HA vysazena.
Kondomy - cca rok 2010. Po všech stránkách naprd, ale nechtěla jsem otěhotnět, ani brát HA, tak se nedalo nic dělat. Ale tělesně jsem se cítila super bez hormonální antikoncepce :palec:
Tělísko Silverlily - od r.2011 doteď. Maximální spokojenost. Nulové dávky hormonů, maximální ochrana proti početí, levná, pohodlná záležitost. Menstruace jako v době před otěhotněním.Příspěvek upraven 30.11.15 v 11:59

Kolik u tvého gynekologa stojí a s čím je to tělísko? Taky to teď řeším a jsem z toho neštastná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31289
30.11.15 22:21

@rejžička tělísko je se stříbrným vláknem a stálo mě 1500,– a je na pět let

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
854
30.11.15 22:23

Tablety- hrozné svinstvo, tělísko- záněty, nepotřebuju si huntovat tělo, takže spolíhám na kondomy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí