Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Michaela99 vůbec. Ale já si nechala zavádět tělísko dva měsíce po porodu, a říká se, že to je čípek ještě uvolněný od porodu, takže je zavádění snažší.
Takže chytřejší budu za rok
až mi bude tělísko vyndavat (a uvidíme, jestli bude další tělísko, nebo sourozenec
)
@Mersmerize1 zajimave ze hormonalni tablety ti ke dlouhodobemu uzivani vadi ale hormonalni telisko ne ![]()
Hormonalni implantát na 5 let. Cena asi 4500. Vyhoda je ze na to nemusis myslet. Nevyhoda bylo ze jsme posledni rok prakticky porad spinila ![]()
Momentalne mam gynefix. Hormonalni antiko uz do me nikdo nedostane. Vyhodou je cena, dlouhodobe pouziti, nulova davka hormonu. Nevyhoda je nemoznost ovlivneni cyklu.
No, po prvních dvou porodech jsme po naskočení cyklu počítali plodný a neplodný dny. poprvý to selhalo po 3 měsících, podruhý po 5 měsících po obnovení cyklu. takže pokud fakt další dítě nechceš, tak nedoporučuju..sice levná metoda, ale docela drahý následky
ale tak my chtěli víc dětí, akorát o něco později no ![]()
@paola white Hormonální tělísko uvolňuje hormony jen do dělohy, ne do celého organismu jako prášky, to za prvé. Za druhé mluvím o dlouhodobém užívání třeba 10 - 20 let. Já mám v plánu mít tělísko 5 let, potom vyzkoušet něco nehormonálního a třeba po delší době si ho zase nechat zavést + existují i nehormonální varianta tělíska ![]()
@Mersmerize1 hormony se uvolňují uplne stejne u prasku, injekci, naplasti nebo teliska… Co by asi ty hormony v deloze delaly?
@paola white Doporučuju přečíst si třeba jen příbalový leták nebo obecný letáček, který je i v gynekologické ordinaci. Z příbalového letáčku Mireny: - „Mirena je nitroděložní systém ve tvaru T, který po zavedení uvolňuje do dělohy hormon
levonorgestrel“
Bavila jsem se o tom i s mojí gynekoložkou. Sice se hormon do organismu dostane, ale v mnohem menší míře (zanedbatelně) než je tomu u prášků ![]()
@KackaDoup píše:
a ty do sebe vidis? Ze vis ze to NIC nedela?
Jezis marja, tak kdo je proti tomu, tak jako ty, tak je jasny, ze mi bude rikat, ze mi to v tele způsobuje kdovi co.
ja tim chtela rict, ze nemam zadne potize, jakoze nekomu antikoncepce nesedne, neni mu po ni treba dobre, nebo po ni tloustne atd. Me vyhovuje a zadne potize, ktere bych kvuli ni na sobe pozorovala, nemam. Tak to bylo mysleno, uz chapes? ![]()
@Mar__tanka1983 píše:
Cilest - brala jsem ho před asi sedmnácti lety cca půl roku, silnější dávky hormonů, bylo mi po nich blbě, nedoporučuju.
Mercilon - brala jsem ho cca od 2000-2009, dlouho velká spokojenost, MS slabá, pravidelná. Postupem času jsem si začala uvědomovat, že mi snižuje libido, a začala jsem si uvědomovat, že jsem žena a že nechci své tělo dlouhodobě ovlivňovat umělými hormony, proto HA vysazena.
Kondomy - cca rok 2010. Po všech stránkách naprd, ale nechtěla jsem otěhotnět, ani brát HA, tak se nedalo nic dělat. Ale tělesně jsem se cítila super bez hormonální antikoncepce
Tělísko Silverlily - od r.2011 doteď. Maximální spokojenost. Nulové dávky hormonů, maximální ochrana proti početí, levná, pohodlná záležitost. Menstruace jako v době před otěhotněním.Příspěvek upraven 30.11.15 v 11:59
Kolik u tvého gynekologa stojí a s čím je to tělísko? Taky to teď řeším a jsem z toho neštastná.
@rejžička tělísko je se stříbrným vláknem a stálo mě 1500,– a je na pět let
Tablety- hrozné svinstvo, tělísko- záněty, nepotřebuju si huntovat tělo, takže spolíhám na kondomy