Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, taky přidám svou zkušenost. HA jsem nikdy nebrala a vždycky jsem se na ní dívala dost negativně, ale teď mě doktor ukecal kvůli mému syndromu polycystických vaječníků a trochu jsem doufala, že by to mohlo vyřešit i muj PMS. Že by mi před nasazením udělal nějaké krevní testy? Ani náhodou. Asi si budu muset nějaké věci pořešit sama, moje sestra měla křečové žíly a moje nohy taky nevypadaji nejlíp.
Jinak beru teď první plato 13. den a říkám si, jestli mi to vůbec stojí za to. Sedmý den menstruace jsem najednou začala silně krvácet a i když se to pak zmírnilo, menstruuju pořád a není to jen špinění. Pleť se mi zhoršila, což zas tolik neřeším, ale cítím se celkově divně ( k depresím mám ale sklony i bez HA), připadám si nafouklá, mám citlivá prsa a i tam dole pořád cítím takové nepříjemné vlhko a lehké štípání. Asi to ještě chvíli zkusím vydržet, ale první dojem je tedy nic moc a skoro se děsím, co ještě přijde. ![]()
Také beru první týden a je mi zle od žaludku. Přecházela jsem z Lindynette, která mi nesedla. Snad ta nevolnost přejde a nic jiného už nebude. ![]()
Ahojte, tak přidávám také zkušenosti s Mistrou. Přecházela jsem na ni z Diane 35, což byla moje první antikoncepce a byla mi předepsána zejména kvůli zlepšení pleti. Diane mi celkově docela vyhovovala, prsa se mi zvětšila a pleť jsem měla krásnou. Pak ale začly ty hrůzné zprávy o negativních účincích této HA a tak jsem přešla na Mistru s tím, že je též dobrá na pleť. První platíčko bylo hrůza. Akné se mi zhoršilo, ale „naštěstí“ tedy na zádech, ale byla to muka - ty velké pod kůží zažrané boláky. Byla jsem z toho nešťastná, ale paní doktorka mi radila, že to mám vydržet, že se to zlepší. Ještě, že jsem se toho nelekla! Nyní beru Mistru již půl roku a je to super. Nejsem zavodněná, žádné chutě na sladké nemám, pleť krásně hladkou, menstruace slabá a krátká. Takže mi asi sedla. Ještě že tak
Až teda na ta prsa…ty mi s Mistrou „splackla“ ![]()
Ahoj, tak dobrala som prvé platíčko Mistry, a asi už ani nezačnem z ďalším. Bola to moja prvá HA, lekár mi ani neurobil žiadne testy, proste nič. Po pár dňoch ma šialene boleli žily v lýtku a v stehne, a keď som bola na pohotovosti, povedali mi že mám ísť za svojim lekárom (ktorý bol na dovolenke) plus som krvácala celých 25 dní!
Prsia mám stále rovnaké, akurát sa mi trošku zlepšila pleť.
Každopádne to vidím nielen na zmenu HA, ale aj na zmenu lekára, keďže som kvoli tomu krvácaniu mala pokazenú polovicu leta
Ahojte tych 650-700 je na balenie 3×21 alebo 1×21
vopred dakujem za odpoved ![]()
@tinkask11 píše:
Ahojte tych 650-700 je na balenie 3×21 alebo 1×21vopred dakujem za odpoved
Na balení 3×21.
Ahojte dámy, chci Vám k ní něco říct. Je to moje první HA, je mi 19.Beru ji už přes půl roku. První platíčko pro mě bylo strašné, krvácela jsem celý měsíc až se mi z toho i motala hlava, vydržela jsem to. Po měsíci všechno přešlo, nyní to nádherně snesu.Nic mě nebolí a tak. Výhoda je, že mi vyrostly prsa tak o 2 čísla, přibrala jsem asi 4kg, což není moc. Jinou nechci a jsem spokojená. Rada nenechte se odehnat kvůli prvnímu měsici, tělo si na to zvyká
Hezký den, snad Vám to pomůže.
@Veru19 píše:
Ahojte dámy, chci Vám k ní něco říct. Je to moje první HA, je mi 19.Beru ji už přes půl roku. První platíčko pro mě bylo strašné, krvácela jsem celý měsíc až se mi z toho i motala hlava, vydržela jsem to. Po měsíci všechno přešlo, nyní to nádherně snesu.Nic mě nebolí a tak. Výhoda je, že mi vyrostly prsa tak o 2 čísla, přibrala jsem asi 4kg, což není moc. Jinou nechci a jsem spokojená. Rada nenechte se odehnat kvůli prvnímu měsici, tělo si na to zvykáHezký den, snad Vám to pomůže.
To s tebou musím souhlasit. Taky jsem ze začátku trpěla jak pes, ale řekla jsem si, že to vydržím a uvidím co bude dál. A nakonec je to teď v pohodě a jsem fakt s ní spokojená. ![]()
Ahojky, mistru mi doporučil gyndař kvuli tvořením cyst pač jsem s tím měla hodně problémy chtěla jsem něco dobrého na pleť protože jsem s pletí nikdy neměla problémy. Beru první plato no a menses už mám vkuse 16dní zajímalo by mě jestli je to normální. Když jsem pak volala gyndařovi řekl mi že to tři měsíce musím nějak překousnout ale dovedete si představit dejme tomu mít 3 měsíce vkuse menses. K tomu pocituju bolest vaječníků. A aby toho nebylo málo tak se mi poťupkovalo celé čelo. Nemáte nějakou radu nebo něco co by mě uklidnilo? ![]()
Ahoj holky,
mam zasebou první platíčko, plet se mi zhoršila, prsa se mi zvetšila, a behem 7dení pauzy se menzes nedostavil.tak snad to bude ok
![]()
Nebrala jsem antikoncepci 3 roky. Nyní mi gynekoloka napsala Mistru. Když jsem začala brat, neměla jsem moc silnou mens. dokonce jsem 3.a4.den jen slabě krvácela a zbytek špinění. Dneska 14.den lehké špinění, tka uvidíme jak dlouhé bude… chute na sladké jsou občas až ohromující, ale sportuju, tak snad nepřiberu. Prsa se mi troche zvětšila. Migrény ani jiné nepříjemné věci nepociťuju, ale náladová jsme pořád stejně zatím
. Ale obas jsem víc unvavená a líná.. Tak nevím jestli je to vyloženě na přestání. doberu toto pvní plato a uvidím periodu, jaká bude. Kamarádky mi říkají, že se ty hormony pracují a po 2-3 platech je nelepší vidět, zda sedí či ne…Tak uvidím.. ![]()
Nemáte někdo zkušenosti se zadýcháváním se? Teď mě ještě napadlo, že za těch 14 dní, co jí beru, tak se víc zadýchávám, kolikrát se musím nadechnout víc z hluboka..
Mě stála 660 Kč..ale normálně by měla stát 690 Kč, ale jelikož mám 30 Kč slevu na recept, tak mě stojí 660 Kč.