Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Máte někdo zkušenost, že se Vám po této antikoncepci udělala sluneční alergie? Beru tuto antikoncepci 2 měsíc a ted po opalování se mě udělala vyrážka na rukách a dekoltu. Nikdy jsem na to netrpěla. Myslíte, že to může mít spojitost?
dekuji
Ahoj holky,
Ted jsem dobrala první plato Mistry a začala jsem po ní mít migrény a výkyvy nálad, myslíte si, že mi doktorka napíše HAK Minisiston, kterou jsem brala před tím? Když už jsem ji jednou vysadila? ![]()
Ahoj holky, ze zdrav. důvodů musím přestat brát antikoncepci. Prodám 3 platíčka za 500. prodáno!!
Příspěvek upraven 09.08.17 v 08:06
@Michaela355 Ahoj mela bych zajem, je jeste na prodej?
Sháním antiko Mistra, kdyby jste měla někdo na prodej, díky předem ![]()
Rozhodně nedoporučuji!!!
Tuto antikoncepci jsem brala cca rok a půl. Celý rok bylo vše v pořádku, žádná migréna, žádné bolesti. Poslední půl rok braní této antikoncepce se mi projevily opravdu závažné zdravotní problémy. První (ten nejméně závažný) byl vynechání menstruace, a to 2 měsíce po sobě, samozřejmě špinění celý měsíc asi ani nemusím uvádět. Aby toho nebylo málo byl mi nalezen nezhoubný nádor v prsu. Po konzultaci na chirurgii v nemocnici mi bylo řečeno, že je to způsobeno kvůli této HA. Tento proces dále probíhal krevními testy při kterých mi bylo zjištěno riziko výskytu trombózy a prý jsem byla i na hraně s embólií. K tomu bych chtěla dodat, že v rodině nic takového nemáme a i testy na genetiku dopadly dobře, proto bylo potvrzeno, ze tyto problémy byly dány pouze HA Mistra. Doktor si neodpustil ani taková slova jako,,jste na listině ohrožených druhů´ˇ. Samozřejmě jsem antikoncepci musela okamžitě vysadit. Nikdy bych nevěřila, že HA může způsobit takové problémy v tak nízkém věku (19). ![]()
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat zda vadí když vyměním dny v antikoncepci (začla jsem ji brát v sobotu po týdeník pauze a zhruba bo 2 týdnech jsem si místo pondělí vzala pátek který byl úplně za začátku), beru 21 denní HA Mistra. Tohle se mi stalo před týdnem a včera jsem totiž měla s přítelem nechráněnych sex. Tak jsem teď teochu nervózní.
Děkuji za každou radu
Ahoj, beru svoji uplne prvni HA-Mistru. Doktorka mi rekla ze po 7mi dnech brani by se ochrana mela dostavit, jak je to s dny predtim? Myslim tim, je tam jen riziko otehotneni nebo je to jako bez „ochrany“? Sesty den se to nejak zvrtlo, mam mit strach? Dekuju za opovedi ![]()
@Anetka888 když neumíš brát antikoncepci tak, jak se má, tak jí raději neber, ano riziko otěhotnění samozřejmě může být a představ si, že můžeš otehotnět i při poctivém braní antikoncepc.
No tak ja ji teda začala brat před pul rokem a zatim vše v pořadku oproti minule antikoncepci strelicia kde se mi zhruba po roce začalo delat špatně. Alekdo vi treba to prijde. Co jsem se dozvedela od doktora tak je stejne lepsi ji jednou za čas změnit. Takze je mozne ze driv nebo pozdeji se mi z ni zase udela nevolnost ![]()
@pavla.souku píše:
@Anetka888 když neumíš brát antikoncepci tak, jak se má, tak jí raději neber, ano riziko otěhotnění samozřejmě může být a představ si, že můžeš otehotnět i při poctivém braní antikoncepc.
Ano to je pravda že může otehotnet i pri poctivem brani ale jenom prece je to o dost mensi riziko nez ji brat nepravidelne nebo vubex ![]()
@Anetka888 píše:
Ahoj, beru svoji uplne prvni HA-Mistru. Doktorka mi rekla ze po 7mi dnech brani by se ochrana mela dostavit, jak je to s dny predtim? Myslim tim, je tam jen riziko otehotneni nebo je to jako bez „ochrany“? Sesty den se to nejak zvrtlo, mam mit strach? Dekuju za opovedi
Pokud sis ji vzala hned prvni den menstruace a brala si je poctivě tak by mela být ochrana do tech 7 dni nez to bude 99% ale nikdy neviš a je treba radeji pockat a mezi tim brat i nehormonalni A.(kondomy). Jinak to trva cca 1 mesic. Ono mistra je trochu jina v tom že jak mile si ji vezmeš o 8 hodin pozdeji a klidne staci i o 2 je to špatně, mistra by se mela brat co nejpresneji na cas, pak by se jinak mohlo dostat lehke spineni (Mam z vlastni zkusenosti, kdyz jsem si ji parkrat omylem dala o 3 hodiny pozdeji a doktor mi to takhle řekl)
@Kateřina1233 uz se mi to taky stalo pri zmene HA a vse bylo v pořadku
ale asi bych to uz nemenila a jela bych pozpatku teda kdyz uz se tohle stalo ![]()
@Šáárinečka taky se mi delalo ale potvrzena alergie na slunicko nebyla
ale i presto jsem alergii dostala na orechy jestli z misty nevim
![]()
Dobry den, chtela bych se zeptat po kolika dnech mohu mit nechráněný sex? HA Mistra beru teprve od 17.11. a pravidelne. Zacala jsem ji uzivat 2. den menstruace. Nikde jsem se to prave moc nedocetla, jestli jsem i po této krátké dobe opravdu chráněná.
Dekuji za odpoved.