Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky,
mistru mi předepsala doktorka jako mou první antikoncepci. Když jsem ji začala brát, měla jsem středně silnou menstruaci po dobu 27 dní, bylo mi hrozně, později jsem už jenom pořád brečela, ale doktorka mi říkala, ať to zkusím vydržet. Odmítla jsem pak ale udělat další pauzu, protože mít další týden menstruace pro mne bylo něco nepředstavitelného. Kvůli chudokrevnosti jsem se s doktorkou domluvila na tom, že nebudu dělat chvíli pauzy. Menstruaci mi to udrželo, takže jsem nezačala špinit a krvácet během braní.
Tuhle antikoncepci jsem brala asi rok, musím říci, že se mi dost zvětšila prsa, myslím, že o číslo, skoro o dvě. Začaa se mi po 2. měsíci braní hodně lepšit pleť, ale dost jsem nabrala na stehnech a jaksi se celkově „zakulatila“. Ale byla jsem vždy podvyživená. Resp. jsem nabrala 7 kilo nahoru. Začalo toho na mě být moc, byla jsem náladově labilnější, často smutná, výbušná, plačtivá,..
Později jsem začala mít problémy se štítnou žlázou - hypotyreozu ( příčina nebyla ale antikoncepcí), a tak jsem antikoncepci vysadila. Hned jsem zhubla 8 kilo, aniž bych se jakkoliv snažila, spadla mi prsa, měla jsem ještě hodně rozházenou menstruaci…
Teď jí ale asi začnu brát znovu, myslím, že mi možná i vyhovovala, až na to nabírání a změny nálad. ![]()
Ahoj, mě Mistru předepsala moje nová Dr.jako zkušební léčbu, jako prevenci před vytvořením hemoragické cysty z důvodu mé edometriozy a srůstů. Budu jí brát nepřerušovaně asi 6 měsíců, a pak budou následovat léky na plodnost. Můj předchozí Dr. mě rovnou poslal do CAR a nic neřešil, tam my nevyšli 2 IVF a 2 IUI. Než použiji poslední sněhulky chci zkusit i něco jiného a doufám v úspěch. Začala jsem brát druhé platíčko, mám naběhlá prsa, a přijde mi že mě i svědí a pobolívají mě i vaječníky, ale nic světoborného. Snad to bude mít nějaký úspěch. ![]()
Ahoj holky, rozhodla jsem se vyzkoušet tuto antiko, pokud máte doma nevyužité platíčko, ráda odkoupím, písnĕte mi sz.
Dĕkuji ![]()
Dobry den beru misrtu už10 dni astale krvacim predepsal mi jo lekař po laparaskopii prej už nebudu mit císty a pomuže li přibrat ale kouřím tak nevim jestli zabere ![]()
Ahoj, chtěla bych se zeptat. Dobrala jsem první platíčko HA Mistra, prvních 14 dní mě bolela hlava a taky jsem celou dobu unavená a občas mě bolí žaludek, ale za to nejspíš nemůže HA a hlavně antikoncepci jsem nenasazovala první den menstruace, ale až když mi skončila (gynekoložka mi řekla, že ještě dneska si jí vzít můžu) teď jsem vysazovala na týden a zatím žadná menstruace, bojím se abych nebyla těhotná (sex byl 8. den
potom co jsem jí začala brát) děkuju moc za názory/rady ![]()
Ahoj holky, mám takový dotaz, no možná už tu taky někdy byl, nasadila jsem Mistru druhý den cyklu, nevíte od kdy jsem chráněná, slyšela jem že až od 10.dne ale nejsem si jistá :-/ poradíte někdo prosím
Moc předem děkuji ![]()
Ahoj holky,
prodám 2 platíčka HA zn. Mistra.(2×21tabl.) Expirace 7/2016. Brala jsem ji 3/4 roku především na pleť, kdy perfektně splnila očekávání. Za mě vše OK ![]()
Prodám za 400 Kč.
V případě zajmu mne kontaktujte na luciepolakova9260@gmail.com
Ahoj, já nemám žádné problémy s mistrou, sice jsem jí začala brát hned první den menstrulace a špinila jsem celý měsíc. Pak mi to přestalo a za 3 dny jsem si dala pauzu s mistrou což znamená 7 dní, poslední tabletku jsem si vzala v pátek, v neděli ráno jsem to dostala měla jsem šílené bolesti jako jsem měla dříve už to mám druhý den, tak doufám že menstrulaci budu mít tedy 3-4 dny jak mi doktor řekl. Ale nemám už takové bolesti, jen ze začátku. Cítím se jako kdybych menstrulaci vůbec neměla. Mám více chutě k sexu, bolí mě prsa vyrostli mi už o číslo a přibrala jsem pouhých 1,5 kg což je úžasné. Migrénou netrpím vůbec, předtím než jsem začala brát mistru jsem měla strašné migrény a mohu říct je mi lépe.
.. Připadám si taková akčnější, nálady sice mám dost. Když mám nervy je fakt že mám velkou výbušnost ale už se to lepší, člověk si musí na ní zvyknout..
.. A pleť je o trošičku klidnější, mohlo by se to zlepšit ještě víc a bylo by to super.
.. Takže já mistru budu brát asi dále, i když ze začátku jsem měla celý měsíc menstrulaci. Věřím, že se to všechno spraví
.. A mám ještě takovou otázku, ještě nevím jak to chodí ale potřebovala bych zjistit, co mám udělat když bych chtěla menstrulaci posunout o pár dní později nebo jí mít o pár dní třeba dříve? Tak páčko ![]()
Nevím jak to je u Vás, ale mistru když jsem nasadila tak už 3-4 den jsem byla normálně chráněna, můj přítel to zkusil a zatím mi test říká že těhotná nejsem a navíc jsem dostala normálně menstrulaci takže si myslím že mě to ochránilo bez problémů. ![]()
Vidím, že tu píšete něco o kouření, já jí beru normálně už jsem dobrala první platíčko, kouřím krabičku denně a normálně mě to chrání a vše je v pořádku. Myslím, že to nemá vůbec žádný vliv.
..
Čaute holky,
Mistru už beru přer rok a půl a mám z ní smíšené pocity.
Sice mi zmizelo akné a netloustnu, ale mám časté migrény a jsem velmi, podotýkám VELMI náladová.
jakmile budu moct, tak mistru urřitě změním.
Mistru jsem brala 9 měsíců. Doktorka mi ji předepsala kvůli pleti. Pleť mi nezlepšila, ale ani nezhoršila a v podstatě se nic tak vážně nezměnilo. Dneska jsem si ale nechala napsat jinou HA kvůli té pleti. Chtěla jsem se vrátit k minulé HA, ale doktorka mi ji už nedoporučovala a dohodly jsme se na Clormetinu, tak jsem zvědavá.. Nicméně.. se mě ptala na různé problémy, které mohly při užívání nastat a zdůraznila, že při Mistře je velmi častá změna nálad. A tím mi vlastně došlo, že tato labilnost se vyskytovala i u mě. Často a bez důvodu jsem se rozbrečela. Připisovala jsem to počasí, tomu že jsem od mala náladová, a jiným okolnostem. Ani by mě nenapadlo, že to může být antikoncepcí. Moje nálady se měnily rychle a všimli si toho i lidé v okolí. Jsem docela ráda, že je tu možnost toho, že snad nejsem takový blázen, jak jsem si posledního půl roku připadala
. Od neděle přecházím na Clormetin, tak věřím, že to bude mnohem lepší. ![]()
Mistru teď budu brát sedmý měsíc (moje první HA) a jsem s ní spokojená. První dva měsíce jsem měla sice ms docela rozházenou ale pak se vše srovnalo, váha se mi nijak nezměnila, prsa mi nevyrostla což mě trochu mrzí
nálady se mi snad nijak nestřídají, jen občas se třeba naštvu a urazím a druhý den si říkám proč jsem se vůbec tak chovala
ale to je spíše vyjímečně, hlava mě nebolí, na migrény netrpim, menstruace mi postupem braní v 7mi denních pauzách zeslábla ale pobolívá mě při ms břicho což mě před užíváním HA nebolelo.
Ahoj holky, i ja se pridavam k recenzi na antikoncepci Mistra. Pro me to byla ma prvni antikoncepce. Antikoncepci jsem brala pul roku. Vse bylo v poradku, jak menstruace tak plet. Avsak ta nejvice negativni vec byla vaha, pribrala jsem cca 15kg. Nehlidala jsem se a neprislo mi to. Nedari se mi zhubnout a tuto antikoncepci uz nechci ani videt. Dal jsem mela yadine a mivy, po kterech jsem mela bohuzel denni bolesti hlavy. Mam zacit brat antikoncepci Qlairu, ktera je prirodnejsi, tak uvidime.