Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@MandyZendy píše: Čauky, teď začínám brát druhé platíčko. Je to moje první antikoncepce. Jak se tu už zveřejnilo, pleť se v průběhu prvního měsíce dost zhoršila, ale nyní je to v pořádku a pleť vypadá mnohem zdravěji. Celé první platíčko jsem špinila a docela dost silně, dalo by se říct, že jsem 28 dní menstruovala + 7 dní pauzy. Bylo to strašnýDoufám, že s dalším platíčkem to bude lepší. Prsa se mi zvětšila o číslo a chuť na sex je ohromná!
Tak já beru tedy teprve týden a prsa mi přijdou větší, nebolí mě, ale plet se zhoršila jen trochu, stejné jako po 3 měsících u Minervy..a s tou chutí jsem na standardu, jako když jsem nebrala nic…tak třeba se to při druhém platíčku zlepší…po Belaře jsem byla jak nymfa
![]()
Ahoj,
HA Mistra jsem užívala půl roku a myslela jsem, že se zblázním!! Menstruaci jsem měla v kuse a málokterý měsíc se stalo, že jsem ji týden neměla, bylo to něco šílenýho! Bylo to neskutečný omezovaní a hlavně strašně otravný mít to pořád v kuse. Neustálé křeče v podbřišku, migrény, nevolnosti, přibrání kil a úplná ztráta chuti na sex. Tehdy jsem šíleně mého doktora proklínala co mi to předepsal.
Ahoj,
HA Mistra jsem užívala půl roku a myslela jsem, že se zblázním!! Menstruaci jsem měla v kuse a málokterý měsíc se stalo, že jsem ji týden neměla, bylo to něco šílenýho! Bylo to neskutečný omezovaní a hlavně strašně otravný mít to pořád v kuse. Neustálé křeče v podbřišku, migrény, nevolnosti, přibrání kil a úplná ztráta chuti na sex. Tehdy jsem šíleně mého doktora proklínala co mi to předepsal.
Dobrý den, ![]()
Dnes jsem si vyzvedla svojí první antikoncepci „Mistra“ Chtěla jsem se zeptat na pár otázek, které jsem úplně nepochopila z latáčku přiloženém v obalu.
1. Po kolika dnech užívání můžu mít sex bez strachu z otěhotnění?
2. Pochopila jsem dobře že beru prášky 21 dní pak 7 dní pauzy a pořád do kola?
3. Poslední otázkou bych se ráda zeptala jestli je možné si měsíčky posunout… měla bych je pravidelně dostávat každý pátek, ale více by se mi hodila přes týden třeba kdyby mi začínala v pondělí je to možné?
První menstruaci jsem měla už v 10 letech a s hormony mám trochu problém, tak doufám, že po dobráni alespoň tří prvních platíček budu spokojená ![]()
Děkuji moc za odpovědi!
![]()
Ahoj @simeona8
1. Bývá to zpravidla po 7 dnech užívání. Je pravda, že v letáku jsem to nenašla…
2. Ano, 21 prášků v kuse a pak týden pauza.
3. Je to možné a je to popsané v letáku. Doporučuji ti ale nejprve vybrat celé platíčko a udělat sedmidenní pauzu, protože menstruace nechodí hned po dobrání. Já třeba beru poslední prášek v úterý a menstruaci mám až od pátku.
Ahoj, toto je moje prvni antikoncepce a nemam z zadnou jeste zadny zkusenosti a tak se chci zeptat jestli vadi kdyz pri ni budu kourit? Gynekolog mi k tomu dal takovy letacek a tam se pise ze koureni pri pobírání mistry se nemuze ze to muze mit riziko zavyznych kardiovaskulárních nezadoucích ucinku tak se chci zeptat jestli pri pobirina teto antikonpce kourite nebo ne? Mam strach ze pak budu mit nejaky problemy a tak jestli nemam radsi prestat? Díky za odpověd
@Luckaa.n Přestaň kouřit. Ne kvůli antikoncepci, ale kvůli sobě.
Ahoj chtěla bych se zeptat používám antikoncepci mistra. Chtěla bych změnit čas kdy si budu prášek brát. MOhu to změnit? jsou nějaký následky? ![]()
Ahoj chci se zeptat lekar mi predepsal mistru na poblem se spinenim… aby se mi vse diky HA upravilo jelijoz uz sama nevim kdy presne mam pocatek menstruce vzala jsem si tabletu ale porad jen spinim a po menstruaci ani pamatka, je standartni ze oo uziti mistry hned menstruace skonci a jen spinim a boli me bricho jako primenstruace? Jinak trpim nevolnosti jak blazen… nechce se mi hned bezet na gyndu beru ji mistru 5 dekuji
Ahoj holky!
Chtěla jsem zeptat, kdy začíná působit HA Mistra, protože jí beru od 15.dubna a pomalu mi končí menstruace. Je možné, že po tak krátké době, co prášky beru budu mít menstruaci jen 3 dny? Normálně jí mívám 7 dní. Děkuji předem za odpověď! ![]()
Nazdárek děvčata,
No já Mistru beru už něco přes rok a zrovna se jí chystám měnit. Zažívám s ní věci, které jsem nikdy neměla, a nejsou zrovna příjemné. Tak například, bolení prsou. Nikdy v životě jsem bolesti prsou neměla. Někdy fakt bolí tak, že se jich nemůžu dotknout. A je úplně jedno jestli mám před ms, po ní nebo uprostřed cyklu… Dosti nepříjemné.
Další věc, jsem na suchu. Při sexu bez lubrikantu? ani náhodou. Dřív to bylo v pohodě, teď jsem jako sahara. a mě navíc nesedí většina lubrikantů
je to peklo.
A to co řeším teď. Hnědá menstruace, zpožděná o tři dny, což u antiny nebývá a navíc je hnědá, spíš je to jako špinění. Břicho mě bolí jako blázen. No hrozné…
Když jsem třeba zapomněla vzít prášek, tak mě na druhý den začalo bolet břicho a v průběhu dne se objevila krev. Po dalším prášku to krvácení přestalo.
Prostě je divná. Teda pro mě. Jak víme, každý člověk je jiný, někomu může vyhovovat uplně super a někdo je na tom tak jako třeba já… Je to různé. Nejradši bych nebrala nic ![]()
Mistru beru rok… od samého začátku problémy například úplně příšerný výkyvy nálad až do stavu deprese, zmizela mi menstruace - mám ji tak jednou za 4 měsíce a asi tak 2 hodiny a poslední kapka je, že mě začaly šíleně bolet nohy… takže jsem byla UTZ a dostala jsem léky na žíly s tím, že musím přestat brát antinu, jelikož mám pěkně vyhuntovaný žíly (po ní!!!) ![]()
můj gynekolog mi samozřejmě celý rok tvrdí, že to není po antině, že je dobrá… tak pro něho je dobrý všechno té značky, od kterých obchoďáků dostane ten nejlepší noťas ![]()
antikoncepci jsem brala od mých 16 let… takže nějakých 14 let a měla jsem za tu dobu 3 druhy, vždycky všechno dobrý, ale tohle je fakt humus ![]()
Ahojte, už mám čtvrtou antikoncepci. Naposled jsem brala + - 8měsíců LINDYNETTE(nálady nanic, chuť na sex nijaká-nuda, strašně nafouklé břicho někdy spojené i s křečemi, nadutá, plynatá, nervozní, návaly pocení)katastrofa.Ale menzes v pohodě bez bolestí, malé krvácení. Tak dnes mi dr. změnila MISTRU a jsem do čtvrtice všeho dobrého a zlého zvědavá na další jinné změny.
Ahoj, byla jsem nucená přejít z Pramina na Mistru. Žádné problémy nemám (ani jsem nikdy neměla). MS se dostavuje přesně jako předtím, akorát se zkrátila cca na 2dny, max.3 a velmi málo.