Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojky. Máte někdo zkušenost s antikocepční injekcí. Přemýšlela jsem nad ní. Ale nejdřív bych chtěla vědět jestli je zpolehlivá a jaká s ní máte zkušenosti. Díky
ja mela proveru forma uzivani i cena byla perfektni. bohuzel mi to vyvolalo pak problemy s hormonalnim profilem a otehotneni. zmenila.jsem gyndarku a ta rekla ze proveru vubec nedoporucuje hlavne u mladych.
My jsme se o ní bavili minulý týden s mým gynekologem. Upozorňoval mě na to, že sice nebudu normálně menstruovat, ale je vcelku dost možné, že budu celý měsíc špinit. Můžu se zeptat, jak jste to měly vy?
Trochu mě to od toho odrazuje, to bych si raději odbyla jeden týden pořádně, než mít celý měsíc vložku, kterou bytostně nesnáším… ![]()
Holky můžu se zeptat jak dlouho jste proveru užívaly? Kvůli endometrióze musím brát kontinuálně antikoncepce (Yasminelle), ale pokud mi nebude sedět, tak mi doktor nasadí proveru.
ja ji brala rok.a pul. bohuzel.
nekdy jsem.spinila nekdy jsem pul roku nemela nic. nikdy jsem nevedela dopredu jak to bude ale spineni nebylo tak casto.
marieondatra píše:
ja ji brala rok.a pul. bohuzel.
nekdy jsem.spinila nekdy jsem pul roku nemela nic. nikdy jsem nevedela dopredu jak to bude ale spineni nebylo tak casto.
A to je to, čeho se děsím. Být neustále ve střehu, kdy že to příjde ![]()
Jinak já jsem brala pilulky, měla jsem hrozné deprese. Doktor mi teda řekl, že u mě bude problém s jakoukoli hormonální antikoncepcí. Ale že zkusíme teda ty injekce. Nevím, zda mi říkal jakou přesně, vím, že mluvil o ceně 330Kč na 3měsíce… ![]()
Ahoj, já jsem měla proveru jak při synovi, tak teď znovu při dceři. Měsíčky nemám, nikdy jsem nešpinila, problémy s tím neměla. Taky jsem se tu hodně dočetla, že to není nic dobrého, tak jsem se ptala doktorky jaký má na to názor, v podstatě mi bylo řečeno, že by mi nic škodlivého nedoporučovala a že je to jako každá jiná antiko, buď ti sedí nebo ne. Každý organismus je jiný
Nakonec jsem ji volila znovu, je to pohodlné, nemusíš myslet každý den na pilulku a cena je taky příznivá.
Já jsem měla injekci a už nikdy víc. Celý měsíc jsem krvácela dokud mi to doktor nezastavil. Pak jsem se vrátila zpátky k praškum a nemám žádný problém.
Co já tak slyšela, tak se to bere spíše jako zastaralá metoda antikoncepce = nepříliš šetrná. Ale podle mě je to jako se vším - buď ti sedne nebo ne. Jen je možná víc těch, kterým nesedne.. ![]()
tak já měla Sayanu - mě osobně sedla, ani žádné špinění, nic. Ale vím že spousta holek s ní měla problémy. Asi je to fakt individuální.
babyblue píše:
Holky můžu se zeptat jak dlouho jste proveru užívaly? Kvůli endometrióze musím brát kontinuálně antikoncepce (Yasminelle), ale pokud mi nebude sedět, tak mi doktor nasadí proveru.
Já mám teď 5 injekci a ta by měla být konečná. Ale se sestrou jsme se domluvili , že mi klidně dá další . Vyhovuje mi , já mít prášky tak neustále zapomínám
.
zuzulenda píše:
Můžu se zeptat, jak jste to měly vy?
Trochu mě to od toho odrazuje, to bych si raději odbyla jeden týden pořádně, než mít celý měsíc vložku, kterou bytostně nesnáším…
Ano ze začátku jsem špinila , třeba týden ne a pak týden jo . Nalepovala jsem si kvůli tomu nějaké náplasti na zadek a tím špinění přestalo . Asi po 2 - 3 injekci špinění vymizelo úplně a já jsem už několik měsíců úplně bez problémů . Ono prý taky záleží že když mi třeba skončí injekce 10 a já si na další dojdu až 25 tak je ta možnost že bych mohla začít špinit . Ale když mi skončí 10 a já se do těch 7 dnů dostavím tak je to oki.