Antodepresiva a vysazení

156
22.8.17 15:01

Antodepresiva a vysazení

Dobrý den všem,

5 let jsem uživatel Antidepresiv. Poslední 2-3 roky beru Citalec a Mirzaten. Obojí jsem začínala, pokud si dobře pamatuji na 2tbl a 1 tbl, přes celou tbl, nyní jsem od května, dle lékaře, brala 0.5 tbl a večer to samé.

Bohužel, mi byl zjištěn, náhodu vysoký tlak, který jsem nikdy neměla - spíš naopak. Lékař mi sdělil, že to zřejmě má za následek Citalec. Včera mi ho vysadil, dnes jsem tedy první den bez něj. Večer mě čeká " jen " Mirzaten.

Psychicky jsem o. k, cítím se dobře ( už řadu měsíců ), ale fyzicky se u mě dnes projevilo: sem tam pocit na zvracení, bolest hlavy, motání hlavy.

Je to normální? Lékař mi řekl, že když se nebudu cítit dobře ( asi myslel psychicky ) mám si dát celou tabletu. Ale, co když mi není dobře fyzicky? Přejde to? Je to normální nebo ne?

Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Ou
24138
22.8.17 15:23

Jo je to normální - fyzické příznaky jsou běžné.

Zkuste to vydržet, tak týden. Pokud by to pořád nebylo dobré a nebo se to dokonce zhoršovalo, tak volejte lékaři.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1386
22.8.17 15:33
@Bike L píše:
Bohužel, mi byl zjištěn, náhodu vysoký tlak, který jsem nikdy neměla - spíš naopak. Lékař mi sdělil, že to zřejmě má za následek Citalec. Včera mi ho vysadil, dnes jsem tedy první den bez něj.

Osobně jsem po jediném měření, kdy mi byl zjištěn hraniční (ani ne vysoký) tlak a okamžitě mi bylo vyhrožováno změnou léků (po 4 letech perfektního snášení), stejně okamžitě změnila dotyčného doktora.
To, že „zřejmě“ to má za následek Citalec, ani nekomentovat. „Zřejmě“. Aha.

Pokud to má doktor něčím podložené, tak samozřejmě nerýpu, ale jinak jsem na podobné raz dva procesy se „zřejmě“ viníky silně alergická. :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9371
22.8.17 15:48

A doktor, který to vysadil, byl jakého zaměření?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
156
22.8.17 19:09

Vtip? Samozřejmě, že psychiatr a ne jen tak nějaký z okresní nemocnice :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
156
22.8.17 19:12

Ano, podložené to je, Citalec zvyšuje krevní tlak. Můj lékař by si to nevycucal z prstu, má za sebou mnoho, nehledě na to několik misí v zahraničí.

Mě bylo vyhrožováno změnou AD nebylo, naopak, obvodní chtěl dát léky na tlak. Což psychiatr odmítl s tím, že to zřejmě způsobuje Citalec a je nesmysl mě cpát léky na tlak, když jsem sportovec a fyzický problém v tom není.

Bez tak jsem AD pomalu, ale jistě chtěla vysadit a zbavit se jich, což jsme dělali - snižování dávky po víc jak 5 letech :) Cítím se dobře, jen sem tam je nyní fyzický problém, viz., výše.

Mirzaten navíc způsobuje pocení + přehřátí, s tím mám problém už nějakou dobu co sportuji a bylo mi to i doloženo, další důvod se AD nadobro zbavit. :) :mavam:

Týden, alespoň, musím být bez Citalecu, kvůli obvodnímu a měření tlaku, aby si to potvrdil i on sám, zda to způsobuje právě Citalec, když to zvládnu i po psychické stránce, tak super jet další dny navíc, jinak nasadit celou tbl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí