Rodinný chaos pod kontrolou: jaká appka by vám ušetřila nervy?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
874
24.8.25 12:12

My si tady nejspíš povídáme s ChatGPT… :mrgreen:
Nebo někým, kdo má sakra dobrej HR výcvik, až z toho mám osypky teda.

Tak se zeptám. Když tedy budu mít appku, tak i kdyby vše bylo delegované na všechny členy rodiny, tak stejně ta matka musí dohlédnout na to, aby to bylo hotovo.
I kdyby někdo to na slavný appce odkliknul, že hotovo, stejně ta matka musí jít a překontrolovat, jestli to tak je.
Mně to přijde často jako vyšší mentální zátěž než jít a celou věc udělat sama za zlomek času, než ji držet násobně víc času v hlavě s tím, že „to musím zkontrolovat, jestli to dopadlo“.
Co mi na to Chatko řekneš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15473
24.8.25 12:16
@SaxaL píše: Více

Taky to tak mám, že než xkrat kontrolovat, jestli už to mají, že si to radši udělám sama. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5072
24.8.25 12:26

Když se rozhodnu uspořádat rodinný nedělní oběd. Zadám: neděle 13,00 (asi bych měl zadat i do 16.00), apka zjistí, že všichni mají v tu dobu volno, tak jim to naplánuje. Takhle může plánovat v práci vedoucí svým podřízeným, ne v rodině. Mít volno přece neznamená, že se mi chce. Není lepší to s každým domluvit a přitom si říci: „jak se máš, co děláš?“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.8.25 12:36
@Sára 1 píše: Více

Klasická chyba přepracovaných manažerů. :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
4234
24.8.25 12:40
@Luboš P píše: Více

Už vidím tu rodinu s pubertální mládeži, jak si vybookuji celý kalendář non available :mrgreen: a apka má po ptákách

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2721
24.8.25 12:42

Problém je asi hlavně v tom, že jsi muž, takže ten, jak říkáš, chaos nejsi schopen rozumně pobrat, ale průměrná žena to zvládá denně s naprostým přehledem. Nicméně kdybych měla uvažovat nad AI pomocníkem, chtěla bych, aby se s ním dalo mluvit, nejen psát, a aby byl schopen v reálném čase zpracovávat veškeré informace na internetu. Ale to asi existuje, ne? Takový ten Google tablet třeba, co se ho ráno zeptáš na počasí, večer mu řekneš, ať ti nastaví budík, necháš si od něj vysvětlit teorii relativity nebo říct, v kolik jede nejbližší vlak… Ten asi pobírá i plánovací kalendář a rozesílání vzkazů a veškeré podobné úkoly (?).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16217
24.8.25 12:45
@Michal Meca píše: Více

A predstav si, že i přes to všechno nikdo z nás nic neřeší. Doktory si pamatujeme, nebo je máme napsané na tabuli na zdi fixem. Nákupy se řeší podle chuti, nebo treba podle akce. Vaření to samé. Nakoupíte podle chuti, nebo vaříme podle toho, co máme doma. Stále nevim, proč v tom hledáš zbytečně složitosti :mrgreen: Dneska lidi fakt neudělají bez mobilu ani potrebu na záchodě. Což by se mohlo taky rovnou zapisovat do nejake statistiky, ne? Kolikrat jsem byla na záchodě a kolik jsem tam toho odevzdala :roll: Ala Sheldon Cooper :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2721
24.8.25 12:47
@Dahlia0409 píše: Více

Si děláš srandu, ale toho se brzy dočkáme. Nějaký ten nanočip nebo něco budeš mít ty, toaleta a časem možná i exkrement.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16217
24.8.25 12:49
@Sedmnactnulajedna píše: Více

Víš jak, přehled musí být. A když to bude pravidelně odebírat vzorky, nemusíš chodit ani na preventivky, budeš průběžně vědět, jak jsi na tom :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15473
24.8.25 13:07
@Anonymní píše: Více
Čekala jsem, že někdo tak bude reagovat. :mrgreen: Samozřejmě, že nemíním dělat vse jen já. Někdy se mi to ale časově vyplatí.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8943
24.8.25 13:11
@Michal Meca píše: Více

Jo. Ale my používáme decentně, přiměřeně. Ty uvádíš možnosti, které jsou dle mého zbytečné. U nás častěji obstarává nějaké plánované lékaře manžel. Protože má mezi prací víc volna. Je v tomhle mnohem pružnější. Takže před týdnem volal z Maďarska, kde teď dočasně dělají, ať se jdu podívat do garáže na lednici, jestli sedí termín rovnátek v jeho volnu, který má v hlavě v paměti. On si to pamatoval od června dobře, kdy se tam jde. Jen chtěl potvrdit nebo vyvrátit číslo v hlavě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8943
24.8.25 13:30

A pokud jde o appky. Tak moje nejvíc využívané jsou ten WhatsApp, platební, jazykové, na knihy. Ať si můžu číst, kde chci, kdy mám čas. A nemusím přenášet čtečku nebo tahat těžkou knihu v kabelce, když to jde rovnou v mobilu, oneplay, Netflix, nějaké zahraniční verze rádia a televize, na cestování vlakem a bakaláři, škola online. Pak máme ovládání vrat, venkovních žaluzií, kamer venkovních a takové další soukromé, co vyžadují. Někdo je potřebuje, někdo ne. My ano. Takže různé aplikace se samozřejmě průběžně používají.
Na zapisování on-line nepotřebujeme nic speciálního. Papírový kalendář několik let doma vůbec nevedeme. Nikde nám totiž nepasuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák