Aqualand Moravia
- Fotoalbum (2)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@MartinKa36 Jo, vážně? To by mě nenapadlo.
Jenže jedeme za 3 dny.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Přežít
jo přežijete to tam
pokud má mimi rádo vodu tak máte vyhráno, dá se s ním v pohodě chodit i ve velkém bazénu a držet ho v náručí a nebo si vemte plavací kruh pro mimina /ten s křížem, co udrží mimi sedět
/ a tříleťák se vyblbne v brouzdališti
jedno je pro prťata a to druhé pro větší děti /větší skluzavka a víc vody/. My jsme prubli obě ale páč naše malá nechodí ale leze museli jsme do toho menšího
a s kočárem v pohodě projedete, kolem bazénů je spousta místa
u pokladny dostanete návleky na kolečka
Pokud chce manža jezdit na tobogánech tak bude asi muset někde najít parťáka, jak tu někdo psal tak skoro všechno se jezdí ve dvou
a hlavně když bude teplo a slunečno můžete prubnout i bazény venku
nám pršelo a bylo 15 stupňů ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zadny pasy nepotrebujes. nevim o tom, ze by tam jezdily s pasy. pas potrebujes mimo unii.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nevim o tom, ze by pasy nekdo kontroloval.. kdo taky? celnici tam uz davno nejsou. autobus na prechodu vubec nezastavuje, jede az k bazenu. nejaky pasy bych vubec neresil..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud budete cestovat v zemích, které uznávají volnost pohybu osob, a budete cestovat autem či autobusem, na hranicích vás žádné kontroly nečekají a doklady dětí předkládat nemusíte. Jestliže vás v cizině ale zastaví policejní hlídka, nejspíš bude předložení dokladů požadovat.
„Pak se může docela dobře stát, že rodiče včetně dětí stráví celý den na policejní služebně prokazováním, že děti jsou skutečně jejich,“ varuje mluvčí cizinecké policie Kateřina Rendlová.
Cesty autem či autobusem do zemí mimo EU přes vnitřní hranici Schengenu jsou možné s občanským průkazem, vnitro však upozorňuje, že lidé bez pasu cestují na vlastní riziko. Cesty přes vnější hranici Schengenu z českých mezinárodních letišť jsou možné pouze s pasem.
Asi tak. Za mě rozhodně nějaký doklad mít ať už pas nebo OP
Páč nadarmo se neříká že náhoda je blbec ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak jsme byli nakonec v Morávii i v termálech Laa v Rakousku. Hranice jsme přejeli v pohodě, je to kilometr za nima.
Užili jsme si parádně obojí, hlavně proto, že jsme tam byli před prázdninami, a v pracovní dny, takže tam bylo fakt málo lidí. Syn byl nadšený, ze všeho. Z dětských bazénků, z Bubble city, z vířivek.. vůbec nechtěl jít domů ani po celodenním koupání.
Obojí má něco do sebe. Ale pro nás s tak malýma dětma byli lepší opravdu ty termály, neboť mají venku vodu i 36 stupňů, a ten den byla teplota vzduchu „jen“ 27 stupňů, tak nám aspoň nebyla zima. A mají to tam fakt krásné! Jenom mě překvapilo, že tam jezdí tolik Čechu, a paní pokladní neumějí ani slovo ani česky ani anglicky, a my zase neumíme německy. Syn má 3 roky za 2 měsíce, a naúčtovali nám vstup, i když to měl mít zadarmo (vypadá starší). Tak jsme to rukama nohama pořešili. ![]()
Jídlo jsme měli s sebou vlastní, je to tam opravdu drahé, v obojím. Dětské menu za 139,– jsme platit nechtěli už jen z principu. Ale polívka za 45,– budiž.
Morávia má chladnější venkovní bazény. Ale zase má tobogány. Manžel jich pár sjel. Dokonce i ty, co se jezdí ve dvou, neboť bylo málo lidí, a obsluha byla moc hodná, a dělala dvojku. ![]()
Za mě, doporučuji obojí, ale teda v plné obsazenosti bychom tam asi nešli.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ještě bych dodala, že pantofle i nafukovací kruhy mohly být v obojím. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Byl někdo v Aqualandu teď co je tam ten nový venkovní teplý bazén? Máme v plánu zajet buď do Laa nebo Aqualandu, ale nevíme co vybrat.Jeli by jsme tam bez dětí a slyšela jsem, že v Laa je voda teplejší, je to tak? Děkuji
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, my jsme byli nedávno v Aqualandu, ale bez malé. Nevím jak máš velké děti, ale nám přišli tobogány takové nevypočitatelné. Je to docela adrenalin i pro dospělé. Nemyslím tu u-rampu, tu jsme sjeli jednou a stačilo..:) Vodu nemohu srovnat, ale zima nám tam nebyla. Doprovodný program děti byl moc pěkný, brouzdaliště nijak veliké, personál nic moc příjemný. Jako vééliké plus tam je wellness, naprosto super, kvůli tomu se tam vracíme, ale jenom s partnerem. Laa neznám, ale když chceme jet s malou, tak do Čestlic.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Aqualand nas teda taky neoslovil. Cestlice super a laa taky neznam ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@PavluškaH V Aqualandu jsem ještě nebyla. A přiznám se, že po zkušenostech ostatních mě to ani netáhne, ale co se té teploty vody týče, tak v Laa je skutečně teplo. V Laa jsem byla několikrát, je to tam fajn. Není to samozřejmě aquapark, takže je tam jeden tobogán a toť vše, ale příjemné prostředí, milý personál, já se tam vracela ráda…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jenoznacne Laa.. Je to zabehnuty, teploucko, prijemnej personal, je to komornejsi.. Aqualand setri na vsem, je tam kosa.. Laa je levnejsi..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A v laa mas slanou vodu a venkoni horkej bazen je obrovskej ve srovnani s plivatky v aqualandu.. aqualand me zklamal 2×, takze nikdy vic!!!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Hlavně Laa jsou termální lázně a Aqualand Moravia je aquapark, což je asi rozdíl, proto je v Laa voda teplejší než v Moravii…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ráda bych přidala recenzi z pohledu mladého, bezdětného páru.
Začnu tím, že jsme tam byli v sobotu, takže všude strašně moc lidí. Příště pojedeme určitě v týdnu.
U vstupu strašná fronta, navíc špatné počasí – nic příjemného na začátek. Pokladní nebyli nejpříjemnější. Šatny se nám zdály ok, do sprch trošku vidět je, ale nijak zvlášť nám to nevadilo. Lehátek by tam mohlo být opravdu více, snad 10 minut jsme hledali nějaké prázdné.
Hlavní vnitřní bazén super, voda příjemná, určitě se nám nezdála chladná, to samé vzduch. Vyblbli jsme se na houpačkách, zaplavali jsme si – to spíše ale venku v tom termálním bazénu, kde bylo méně lidí. A tady bych teda teplejší vodu uvítala.
Adrenalium – skvěle jsme si zajezdili, vyzkoušeli jsme vše kromě Kamikadze. Z tobogánů se mi nejvíc líbilo Blue trio a Sky dive, přítelovi zase Yellow crash. Z těch adrenalinovějších jsme byli oba nadšení ze Super crateru a přítel i z U-wave – to už na mě bylo moc a podruhé bych na to nešla. Z klouzaček jsme byli hodně na Niagáře, nezdá se, ale je to fakt rychlost..:-D Jen nechápu, proč je pod ní tak mělký bazének, narazila jsem si spoustu částí těla.
Bezpečnost atrakcí – mně se to nezdálo nijak hrozné, a to jsem na tyto věci po*era. Jediné, co mě děsilo, tak to U-wave. V Supercrateru jsme se jednou přetočili a jeli pozadu, ale dalo se to. Co mi ale přijde divné, že tam není nikdo, kdo by u atrakcí dělal dozor. (A slečny, co znuděně sedí a koukají do mobilu, navíc na místě, odkud ani nevidí na vjezd tobogánů, opravdu nepočítám.) Třeba u té U-wave by podle mě někdo být rozhodně měl. Jezdily tam i děti (co dle mě nesplňovaly ani určené podmínky) a to nasedání na čluny je docela nebezpečné, snadno by se mohlo stát, že tam někdo uklouzne a spadne třeba po hlavě. Další věc, ale to není problém Aqualandu, je, že jsem viděla několikery rodiče, co vzali na tobogány na dvojčlunu na klín malinkaté děti (jednomu prckovi nebylo víc, než 2 roky). Tohle fakt nepochopím. Co mi v Adrenaliu také vadilo, tak zima.
Forum romanum – paráda! Dalo by se tam být hodiny (na což jsme bohužel neměli čas.) Vyzkoušeli jsme skoro všechno, skvělý odpočinek i při velkém počtu lidí. Čekali jsme tam skoro půl hodiny na vstup, ale to příště vyřešíme tou návštěvou mimo víkend. Co mi vadilo, tak to, že ani do vířivek se nedalo jít v plavkách. Byli jsme tam jen ve dvou, takže nám to nevadilo, ale shodli jsme se, že jet tam třeba s kamarády nebo s rodinou, tak bysme alespoň tam plavky uvítali.
Restaurace – dali jsme si halušky, chutnalo nám, ceny byly vysoké, což nás nepřekvapilo, ale je fakt, že alespoň jedno, i třeba obyčejnější jídlo, by tam mohlo být do stovky. Pití jsme měli svoje a příště dovezeme asi i to jídlo.
Byli jsme tam v zimě, takže letní bazény a atrakce posoudit nemůžu.
Celkově, i přes negativa, jsme byli z návštěvy nadšení a už máme koupené další poukazy. Ceny za vstupné mi nepřijdou až tak hrozné, vzhledem k počtu atrakcí. V kině dáte pomalu 200 za dvouhodinový film. Tady jsou ceny za celý den. Navíc to můžete udělat jako my – koupit na Slevomatu poukaz na celý den za 320 Kč.
Recenze je dlouhá, ale chtěla jsem popsat všechno. A třeba někomu pomůže v rozhodování.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Další témata z kategorie
Výlety s dětmi na eMiminu
Kam na rodinný výlet s dětmi?
Inspirujte se v mapě výletů nebo přidejte vlastní oblíbené místo. Sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.