Aqualand Moravia

Napsat příspěvek
Velikost písma:
joodax
3.8.13 17:57

Recenze

Z Brna jsme vyrazili po 10 ráno a dobře jsme udělali. Kovový had aut a následně fronty do pokladen. Pokladny nejsou klimatizovány (aspoň se to neprojevovalo) a zejména odpoledne je tam na padnutí. A to při tempu obsluhy, která tam byla, není dobré. Je otázka, kdy jim tam někdo zkolabuje.
Je trochu zarážející, že při té reklamě, kterou tomu aquapark dává, se mohl provozovatel na nápor lidí podstatně lépe připravit. Vstupné se platí se na vstupu, kde dostanete čip na pásku, kterým můžete uvnitř „platit“ jídlo a pití. Při odchodu se platí útrata. Dvojité placení budou muset zrušit, protože to absolutně zpomaluje provoz pokladen a postrádá jakoukoli logiku.
Pokladny mají vysokou hradbu skel, která možná drží uvnitř trochu lepší klima, ale rozhodně neulehčuje komunikaci. Vrátíte se do poválečných let a nákupu lístků na vlak, kde jste museli hlavu strkat do okénka, abyste něco slyšeli. To jde ale snadno napravit.
Velká škoda, že hlavní atrakce tobogan ABYSS byl mimo provoz, což může znamenat cokoli od banální poruchy až po to, že nebyl řádně zkolaudován.
Místa je tam skutečně pro pořádných několik tisíc lidí. Horší je to už s reklamovanými lehátky zdarma. Ty jsou, ale jen pro prvních … sami uvidíte. Co je mnohem horší, je jakákoli přítomnost slunečníků, stínidel, prostě něčeho, co Vám udělá aspoň špetku stínu. Faktem je, že je ani nebudete potřebovat, protože než to projdete a vstřebáte architekturu místa, dostanete žízeň a začíná kolotoč. Aquapark je možná dimenzovaný pro několik tisíc návštěvníků, ale ne tak občerstvení. Míst, kde si můžete něco koupit je na to množství návštěvníků doslova ubohé. Stát 30 minut na slunci, abyste si mohli dát párek, pivo nebo zmrzlinu je něco, co jsem nakonec nedal a před čtvrtou hodinou odpolední odjel. A do restaurace je to ještě horší. Ale to časem vyladí, protože by mohli utržit minimálně 2× tolik.
Za plzeň 0,5 litru chtějí 45 korun, za malou vodu 39 kaček. Čaje a sladké vody 45 Kč. Na druhou stranu jsou tam pitítka, kde si můžete dát vodu zdarma.
Dopoledne je třeba si dát pozor na můstek venku, který vám popřipaluje chodidla. Je jasné že je otevřeno teprve 3.den a jistě si už někdo z manežmentu poznamenal na papírek, že povrch všech mostů se musí vyměnit, než si tam někdo namele, ale k tomu venkovnímu měli dát ceduli nebo tak něco. Když vidíte malé děti jak řvou bolestí a seniory jak na kluzkých schodech poskakují, div si nezlomí nohu, protože rozpálený plech pálí jako 100 čertů, kroutíte hlavou, že už tam nevisí nějaká fangle POZOR.
Sprchy jsou koncipovány tak, že je do nich vidět! Pokud vám vadí svlékání na veřejnosti, tak si neberte sprcháč, protože vám při odchodu stud zabrání se omýt.
Personálu je všude dostatek, ale je to všechno zorganizované tak, že si navzájem překážejí a dělají zbytečné věci. Je podivné, že si majitel nevzal příklad z nedalekého termálu v rakouském Laa. Je jasné, že to vychytají a nedostatky odstraní, ale start mohl být zdařilejší.
Abych nebyl jenom negativní. Můžete si vzít s sebou jídlo a pití, stany a slunečníky, atrakce jsou prima a děti se tam zabaví. Animátoři jsou všude. Houkání sirény Vás bude zvát do umělých vln. Nakonec i to jídlo bylo dobré a bylo ho dost. A vemte si nějaké žabky, abyste si na mostku nepopálili nožky.

Pěkný zážitek.

• Citovat
  • Upravit
1036
3.8.13 18:52

Joodax díky za recenzi, pořád váhám, jestli tam jet, jak jsem si třeba četla provozní řád, tak se do bazénů nesmí brát kruhy, jen rukávky, takže bysme s naším 4letým neplavcem, který rukávky nesnáší, skončili. Hlídají to, to tam fakt žádné dítě nemělo kruh? Nerada bych vyplácla 1.100, jen abychom se tam pak plácali v brouzdališti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25183
3.8.13 21:39

Dnes tam byl syn se švagrem. Nebylo to plné /lidí/. Je to prý super. Ale to je pohled 8 letého. Chce tam znovu.

Nevím jestli znáte, ale kdo má O2 tady sleva 30%
 http://www.o2extravyhody.cz/…koupani.html?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mukula
4.8.13 13:06

Zastavil jsem se tam včera a pokud bych to měl zhodnotit, tak hodně dobrý, hezkých, povedených věcí, ale také teda hodně nedodělaných a nedomyšlených. Jeli jsme z Vysočiny přes Brno, s tím že jsme chtěli ušetřit za dálniční známku, tak jsme to objížděli po těch dědinkách a musím říct, že propagace nula bodů za celou cestu jsem nepotkal jediný plakát nic.. A ani místní pořádně nevěděli kde to je, takže jde opravdu vidět, že je to na začátku. Přijeli jsme nějak po 12 hodině. Hlavní parkoviště bylo plné, takže jsme museli až někam hodně dozadu, kde jsme parkovali na nějakém v podstatě poli s mím nízkým autíčkem jsem měl teda opravdu strach abych něco neurval. To nemluvím o tom jak vypadalo po 10 hodinách v tom prašném prostředí… Všude je teda plno lidí fronty se stojí na všechno.. u pokladen, u tobogánů, u stánků.. Co musím vzít jako pozitivum, tak je, že moji 14 letou dceru, která měří 158 cm nám vzali do rodinného vstupné jako do 140 cm :lol: :mrgreen:, takže jsme zaplatili rodinné vstupné + zvlášť synovi, který už má skoro 18 let a ještě sleva od O2, takže vstupné se dalo v pohodě. Ti co si stěžovali, že jejich dítě má 142 cm a nemůžu ho vzít do rodinného, tak buď jsme měli štěstí na pokladního nebo vaše škoda, že jste se nezeptali :cert: Co mě teda naštvalo nejvíc, tak je čekat 50 minut na jednu klobásu za 60 korun no mi přijde trochu silné kafé. Jinak děcka se vyblbli, atrakce které možná v Česku mimo Česlice jinde nenajdete. Takže řekl bych s sebou pevné nervy, jídlo, žabky a vyjet hodně brzy :) Jinak příjemně strávený den 8)

• Citovat
  • Upravit
vendysek 1
4.8.13 22:33

Asi je potřeba překonat „dětské nemoci“ jako odbavování u pokladen (čekání a fakt v hale ale i v šatnách velmi teplo, neklimatizované) fronty na občerstení, které není nejlevnější, zavřený největší tobogán (hned první den vážný úraz),nepřístupná travnatá část (ale i tak místa venku dost),údržbáři pořád něco spravují apod. Vstupné je adekvátní…a překvapilo mne množství slovenského personálu (trochu s podivem při dnešní nezaměstnanosti v regionu). Ale užili jsme si to. jednou za čas proč ne :) někdo se dotazoval úplně na nejmenší, tak to super brouzdák venku a uvnitř taky, na nejmenší tady mysleli. Co není ideální dítě cca 5-7roků nemůže v podstatě na žádný tobogán. venku jen jedna skluzavka.

• Citovat
  • Upravit
Petra.Nov.
5.8.13 10:44

Jedním slovem: Katastrofa!! Kvůli návalu lidí, ale i systémově. Totálně klamavá reklama. Konkrétně: Nepochopitelně málo stánků s občerstvením, absolutně nedořešeno. Konkrétně jsou tam 2 pro deklarovaných 8000 lidí. Totálně přepálené ceny: 0.5l kofoly -45kč, malá bonaqua -49kč. Včerejší návštěvnost odhadem 2000, fronty na každou atrakci 15-30minut. Fronty 10 min na kase tam i následně na cestě zpět. Navíc v hale kde je cca 50 stupňů. Jediný výjezd pro 1000 aut z parkoviště je ulička končicí stopkou na mezinárodní silnici, prostě absolutně nedořešeno - kolona včera 15minut. Vyřízený policajt co provizorně řídí dopravu nadává, že nemůže zastavit mezinárodní cestu a že to ti hňupi nemají ještě vůbec zkolaudováno. Za pokladnami vás donutí vyzout na kluzkou podlahu. Včera jenom u nás v šatnách uklouzlo a natloukli si 4 lidi. Jinak v sobotu vážné zranění děcka na venkovní atrakci - atrakce uzavřena. Venku žhavá dlažba, pantofle nepovoleny -nedomyšleno. Nakonec nikde nefungovaly žádné sprchy -prý málo vody. Doporučení: jít ráno ve všední den, vypadnout okolo poledne a doufat, že tam nebude víc jak 1000lidí, jinak je to všechno hrozná otrava. Vzít si crocsy, za pokladnami sundat, za rohem nandat a hlavně se nezabít a nesežehnout chodidla venku, do klimatašky si vzít dost své vody a sušenky a kašlat na jejich debilního monyemakera. Pak by to snad na ty 3 hodky dopoledne mohlo za ty 2000kč pro rodinu teoreticky stát za to.

• Citovat
  • Upravit
25183
5.8.13 11:21

Podle mě, až tam pojedete za měsíc nebo ve všední den, bude tam poloprázdno.

Když jsou prázdniny, dá se to čekat. Navíc je to nové, reklamy lákají…

V Čestlicích o prázdninách taky stojíte fronty na tobogány. Nikdo vás nenutí kupovat drahé jídlo a pití.
V itálii je taky rozpálený písek u moře…sluníčko prostě v létě pálí.

Syn tam byl třetí den, co to bylo otevřené. Spokojený. U pokladny stáli asi 10 min. Pak občas vystál frontu na tobogán.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1036
5.8.13 12:23

A co ty kruhy, může mít dítě do normálního bazénu kruh? Na tobogán s ním nepůjdeme, ale v brouzdališti ho to bavit nebude, do bazénu si s ním ale bez kruhu netroufnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15319
5.8.13 14:11

No jedna věc je cena jídla (nečekám, že budou levní), ale druhá to čekání ve frontě. Kdybych tam chtěla jet s dětmi sama, tak těch 50 minut se mnou ve frontě fakt nevydrží ani jedno z nich.
A v Itálii na písku můžu nosit žabky. ;) Krom toho když něco buduju, tak mám na vybranou, jaký materiál použiju, aby se příliš nerozpaloval.
Byla jsem celkem natěšená, že tam pojedeme, ale jak to tady tak čtu, tak počkám, až vychytají mouchy.
Mmch ten kruh by mě taky zajímal, přijde mi to jako pěkná blbost zakazovat plavecké pomůcky nejmenším, syn třeba potřebuje oboje, aby se sám udržel na hladině, jen s rukávkama jde ke dnu. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25183
5.8.13 14:17

Syn tvrdí, že tam lidí žabky nosili i crossy…

v tom horku a slunku bude pálit asi všechno

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4692
5.8.13 14:20

By mě zajímalo jakej materiál nepálí, když na něj celý den pere slunko? :think: :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15319
5.8.13 16:48
@joodax píše:

Dopoledne je třeba si dát pozor na můstek venku, který vám popřipaluje chodidla. Je jasné že je otevřeno teprve 3.den a jistě si už někdo z manežmentu poznamenal na papírek, že povrch všech mostů se musí vyměnit, než si tam někdo namele, ale k tomu venkovnímu měli dát ceduli nebo tak něco. Když vidíte malé děti jak řvou bolestí a seniory jak na kluzkých schodech poskakují, div si nezlomí nohu, protože rozpálený plech pálí jako 100 čertů, kroutíte hlavou, že už tam nevisí nějaká fangle POZOR.

@Irinka0210 píše:
By mě zajímalo jakej materiál nepálí, když na něj celý den pere slunko? :think: :think:

@Irinka0210 Pokud to byla reakce na mě, tak záměrně cituju příspěvek o těch mostech. Oproti plechu pálí míň snad cokoli. Třeba dřevo by bylo určitě fajn. ;) Jasně že bude taky nahřáté a bosky je lepší stát na trávě nebo ve stínu, ale kombinace zákazu žabek/crocsů a rozpáleného plechu působí tak, že určité věci jim tam navrhoval amatér. ;) (Vycházím z informací, které tu byly uvedeny.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15319
5.8.13 16:50
@Mava píše:
Syn tvrdí, že tam lidí žabky nosili i crossy…v tom horku a slunku bude pálit asi všechno

A netuší, jestli měli malé děti na plavání kruh? Třeba to je jen informační šum, že kruhy nejsou povoleny. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Petra.Nov.
5.8.13 16:57
@Mava píše:
Podle mě, až tam pojedete za měsíc nebo ve všední den, bude tam poloprázdno.

Když jsou prázdniny, dá se to čekat. Navíc je to nové, reklamy lákají…

V Čestlicích o prázdninách taky stojíte fronty na tobogány. Nikdo vás nenutí kupovat drahé jídlo a pití.
V itálii je taky rozpálený písek u moře…sluníčko prostě v létě pálí.

Syn tam byl třetí den, co to bylo otevřené. Spokojený. U pokladny stáli asi 10 min. Pak občas vystál frontu na tobogán.

No to máte pravdu. Dá se čekat, že tam bude hodně lidí, nicméně nedá se čekat, že když je tam čtvrtina deklarovaného počtu, tak už rozumně nekoupíte nic kvůli frontám na slunci a na každou atrakci čekáte do úmoru. To jsem opravdu nečekala a dost mě to odradilo, resp. zklamalo, že jsme naletěli na hloupou reklamu.
V mém závěrečném doporučení to píšu jasně: Hned ráno ve všední den a v poledne nashle. Když si to chci užít, je potřeba se na obětované peníze vykašlat.

Dále máte pravdu, že mě nikdo nenutí kupovat extrémně předražené pití a jídlo, nicméně když tam jde člověk poprvé tak o cenách ví prd, takže na slunci něco potřebuje. Každopádně opět v mém závěrečném doporučení píšu:Vzít si klimatašku se vším co potřebuji včetně něčeho na zub a vodě za 50 se smát. Každopádně se tomu smáli i sami chudáci obsluhující. Pivo za 35-45 je dejme tomu ok, ale vodu z makra za 5kč dávat za 50 či kofolu za 45 je fakt úlet a moneymaker hřeší pouze na to, že lidé poprvé nemají jinou možnost.

Máte pravdu, že sluníčko v létě pálí, nicméně normální člověk si na žhavý písek či na betonovou dlažbu vezme na nohy žabky či něco. Rád bych Vás na tom písku za plného slunce bez bot viděla.. :mrgreen: Tady projdete pokladnami a děvče v papučích spolu s 10ti nápisy na zemi Vás donutí se sezout -asi ne pouze kvůli úseku těsně za pokladnami. Taky jsem následně u bazénu viděla z těch 2000lidí asi 5 co chodili v žabkách. Prostě nerespektovali tohle pravidlo a byly naprosto v pohodě. Proto v mém závěrečném doporučení píšu: Za pokladnami sezout, kousek dál nazout a být v pohodě

Napsala jste to přesně: „syn si párkrát počkal na tobogán“. Na víc totiž není moc času. Když počkáte u každé atrakce 20min ve frontě, pak ve frontě na jídlo, 2× ve frontě na pití, tak toho má dospělák plný zuby a v polovině to otráveně odpíská. Nicméně dětem to až tak nevadí samozřejmě. Neznají poměr cena/výkon.

Dle mého názoru jak píšu v závěrečném doporučení se to dá v klidu přežít i za ty 2000kč pro rodinu -pohoda. Každopádně ráno, žabky, vlastní občerstvení.

Atrakce, pokladny, občerstvení, vjezd, parkoviště i bazény jsou dle mého odhadu koncipované pro 1000 lidí, přilehlé trávníky pro 8000. Takže je to hodně o štěstí nebo o promyšlené přípravě.
Tak hodně zdaru, doporučení využijte či nikoliv a každopádně si to užijte..

• Citovat
  • Upravit
25183
5.8.13 18:28
@Petra.Nov. píše:

Napsala jste to přesně: „syn si párkrát počkal na tobogán“.

no on tam byl jen na dvě hodiny, jel závod na kolech a čekal na vyhlášení. Tu dobu mezi tím si zkrátil na koupáku.

Já si myslím, že spousta věcí se vychytá za provozu. Chtěli to otevřít o prázdninách. Co vím, původně se mělo otevírat později. Já jsem ráda, že máme něco blíž /jsem z jižní moravy/. Museli jsme jezdit do Prahy nebo Laa nebo Rabs do rakouska.

@Nelisa na kruhy jsem se ptala, neví :roll: Ale rukávky tam prý měli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Výlety s dětmi na eMiminu

Kam na rodinný výlet s dětmi?

Inspirujte se v mapě výletů nebo přidejte vlastní oblíbené místo. Sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.